Anonimen -> RE: prosena kaša (6.11.2007 17:27:13)
|
Prosen narastek (narediš tako kot rižev ), prekmurski krapec, testo iz ajdove moke po vrhu pa še plast sladkih mletih orehov lai pa kisla smetana. Ali pa jo v sladkem mleku skuhaj, kot mlečen riž. Lahko tudi malo bolj gosto skuhaš, naribaš jabolka, v njih vmešaš cimet, malo cukra, posuješ po kaši in daš v pečico spečt. Posuješ lahko tudi z narezanimi orehi. Testo za ajdov krapec recept : 200 g ajdove moke 100 g pšenične moke sol 2 dcl vrele vode Ajdovo moko poparimo s slano, vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo ohladi, nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo gladko testo. Testo razvaljamo in damo v pekač. V posladkanem (lahko tudi med) mleku skuhaš kašo (gosto) jo porazdeliš po testu, kašo namažeš z orehi in daš pečt. Kot prilogo k mesu pa lahko narediš tako: prepražiš ocvirke ali panceto, čebulo, dodaš kašo, zaliješ z vodo in malo vinčka, ter začiniš, sol, poper, majaron, timijan vidim, da ste me že prehitele[sm=smiley36.gif] evo še to: jaz sem si zadnjič spekla kruh iz kuhane ajdove in prosene kaše[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|