|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jaz bom umrla od utrujenosti in zaspanosti!!!!
16.12.2004 10:28:55   
puncica
Hja kje je problem SPANJE SPANJE IN ŠE ENKRAT SPANJE!!!!!!!!:((:((:((
Ma sem tako slabe volje da je kaj. Stari smo 6,5 mescev in spanje pri nas se iz dneva v dan slabša:((:((:((
Naša punca ne bo spala tako kot midva dirigirava.:hudicek: Od prejšnjega torka ko je bla tretjič cepljena pa je tako čist razštelana.Cel dan se dere, ponoč pa nič ne spi:((:(( Prejšna noč je pri nas izgledala takole:
- 19:30 gremo se kopat:bravo:
- 20:00 uspavanje (moje taktike že poznate a zdej NOBENA VEČ NE PALI!!!!!!):((:((
- 21:00 morda res morda tamala zaspi:zaspan:
- 22:00 AUFFFFF ona ne bo več spala in se veselo igra, mal tečnari, da jo je treba nosit, ko nardiš temo v sobi, je drenja do onemoglisti
- 23:00 uspavanje, saj greta mami pa ati spat NE PALI MA NIŠTA!!!!
- 23:45 zaspi, vendar ob tesnem stiku z mamico, ni šans da bi bla pri atiju
- 1:00 ona bo spet razgrajala po postli:sloncek:, ni ne lačna ne mokra, celo previla sem jo, ma nič, a ona ne bo zdej spala (moj živce zgubi, se spet kregava)
- 2:00 končn zaspi spet tesno ob mamici ni šans da bi bla v svoji postlci
- 3:30 spet auf, ona je lačna poje svojo flašo in zaspi nazaj
- 5:25 mami gre na wc, tamala v jok (KJE JE MAMI!!!!) in spet uspavanje pol ure, ker se je čist predramla
- 6:00 zaspi, ati gre v službo
- 7:30 ustajanje in evo noč je mimo in mami rabi sam še flajštre za oči.

Ma groza vam povem.:(( Tiste ki spite clo noč, sploh ne veste kako vam zavidam:zmeden2:, tako rada bi vsaj eno noč prespala celo a očitno se to ne bo pri nas zgodil. Ma jaz sploh ne verjamem več da bo naša kdaj spala celo noč.

Ma mogla sem se skašlat, zdej se že spet dere:((, itak spet nošenje, ma jo bom kr pobasala in gremo ven.

Uživajte v spanju še za nas
Neposredna povezava do sporočila: 1
16.12.2004 10:36:29   
branka-11
Draga Punčica, vse bo minilo. Naša Klara je imela take vaje, kot jih opisuješ do leta in pol. Meni se je tudi mešalo. Mogoče bi kdaj prosila kakšno soboto tvojega dragega, da prevzame zadevo, ti pa prespiš v dnevni sobi (če boš seveda lahko). Jaz sem tudi skoz poslušala kaj se dogaja v spalnici.
Veš, potem to hitro pozabiš, ko ti ta mala reče: Mami, rada te imam.

srečno :rozica:
Branka

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2004 10:36:33   
Taša
Ko bi ti lahko dala kakšne nasvet da bi ti pomagala, pa ti ga ne morem dati.....ti pa pošiljam eno:rozica:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2004 10:41:08   
mehurčica
Vem kako je. Jaz sem se sprijaznila, da sem bila kot zombi.:( Pri 9 mesecih pa nisem več zmogla in sem začela ukrepat. Tudi v knjigi sem prebrala, da je okoli 10meseca zadnji čas, da pomagamo otroku, da zaspi sam nazaj, če se ponoči zbudi. En mesec sem se še zbujala 1-2x na noč, en mesec 1x, sedaj pa nam včasih že rata prespat celih 12 ur brez prebujanja.:bravo:

Saj bo!:rozica:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2004 11:13:43   
.ču
Joooj,uboga!:((

A si mogoče pomislila na reakcijo od cepljenja,kakšno ima pa nogico? Po moje bi jo na tvojem mestu peljala nazaj v posvetovalnico:zmeden:
A se spomniš kako je bilo po drugem cepljenju?
Sama sem imela podoben primer po drugem cepljenju.Smo se drli non-stop več kot en teden:((
Nogico je imel pa že drugi dan po cepljenju čist trdo pa otečeno za še en stegenjček.Tko,da sm mogla ene trikrat it tisto nogico kontrolirat.
Poj so pa ugotovil,da je zgleda alergičen na ena protitelesa v cepivu.
V tretje ga sploh še niso cepili,ker pravijo da je tokrat reakcija lahko še veliko hujša.:zmeden2:
Star bo osem mesecev in kot zadnjo informacijo sem dobila,da mora biti cepljen pod nadzorom v bolnišnici!
Me kar ornk skrbi,kako bo!!!

Tko,da bi jes rekla,da je mogoče vseen kaj narobe če tolk joka.Upam,sicer da ne samo,da bi zarad tega tolk jokala,ker je scrklana-komaj verjamem:zmeden:

Vse dobro in lp:rozica:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2004 11:17:12   
ZARA
ohhhhhhhhhhh :rozica: puncica...zato te nic ni gor!!
jst bi se kr strinjala s Pikacu,al pa vsaj pediatra poklic kaj je za narest...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2004 11:58:12   
puncica
Hja tako je pri nas ja. Glede cepljenja, je bla tud pri drugem sitna ko hudič a nič hujšega. Nogico pa tud ima čist normalno, nič več pikice, sam sitna je. Mogoč so tud zobi krivi. Ma zdele se že spet dere kot hudič. Prej sva se popokali in šli ven, je zaspala v trenutku odspala svoje pol ure, zdej pa jovo na novo. mami pa naj bo hin:((

Ma bom res morala še enkrat knjigo prebrat in začet ukrepat.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2004 13:05:35   
Moyca_
hay,
ja naš je star 15 mesecev pa se še vstajamo ponoči. Zaspi vsaj sam- pa smo tudi morali ukrepati- pusti jo naj se dere do onemoglosti- full kruto, jaz sem se kar jokala zraven ko sem ga poslušala, ampak sem bila že tako izmozgana, noseča,... verjami res je treba narediti enkrat konec, pač če ne gre druga je treba tudi tako. In res je tako kot sem enkrat nekje prebrala, potrpi 2, 3 dni, da jo pustiš do onemoglosti dreti- pač dokler ne zaspi, potem pa bo mir. In tako je bilo, Gabriel je četrti dan spal sam. Saj se še buni kdaj, pa ga grem polupčkat parkrat in ga pustim (dostikrat moram, ker grem potem malo dojit).
poskusi. Full je pomembno da tudi sama kaj narediš in si naspana. Saj mali pa se zjutraj že smejijo in se več ne spomnijo- me pa se sekiramo, ja, ja

:sloncek::sloncek:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2004 13:44:02   
Vidov ati
Pri nas je isto. Moja boljša polovica je že čisto na koncu z energijo, pr men je pa podobno. :zmeden:

Prav to temo sem iskal. Dejte eksperti in predvsem ekspertke na tem področju povedati kako ste zadevo uštimali, da zdej vaši otroci lepo spijo ponoči. Pr nas hodi mali Vid ob poldveh zjutraj spat, prej pa skoz galama, pa flaške, pa položaj tak in drugačen, pa nič mu ne paše. Pol je malo v redu pa pol ure zaspi, pa spet ponovi vajo. No, danes mu je uspelo od pol dveh zjutraj do petih spat. No, do zdejle pa se spet sprehajata po stanovanju, flaške, položaji.... :zmeden:

Kaj že piše o tistih knjigah, ki jih omenjate? :zmeden::zmeden2:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2004 13:50:41   
Gina
Jaoj, punčica, to je pa res za znoret. Sem to vse skoz dala. Pravijo da samo en otrok v družini ne spi in zaenkrat trkam....to drži. Kaj pa če je preveč navezana na dudko, flaško ali zizo, pa ne zna zaspat brez nje nazaj? Vsak otrok se ponoči malo predrami, samo nekateri zaspijo nazaj brez pripomočkov, nekateri pa ne. Zobki so lahko tudi malo krivi za sitnobo. Aja, moj se zbuja ponoči še ene dva dni, če me kakšen večer ni doma in ga kdo drug uspava, potem skoz kontrolira!! Ali če se ga kaj prijemlje, ali če ima zamašen nosek. Kaj pa če bi jo probala dajat spat šele, ko gresta vidva spat, bi mogoče spala vsaj nekaj ur v kosu, potem naj jo pa še mož kakšno noč zrihta, dojenje gor ali dol - da si tako utrujena pa tudi ne pelje nikamor. Bolje srečna mama in srečen otrok, kot bolana, utrujena mama in siten otrok. Želim ti vsaj kakšno prespano noč!lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2004 13:53:57   
Gina
P.S.: Jaz sem mojo Lano po treh neprespanih letih!!! pustila jokat dve noči. Od takrat naprej je spala - vsako noč.SPALA!!! Ta recept pa marsikomu ne paše, tudi meni ni, zato sem tako dolgo čakala. Potem mi je pa mož rekel, tebi se otrok smili, ali se ti kaj smiliš njej??? Sem stvar izvedla in je učinkovalo. Danes ne bi več čakala 3 leta.LP

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2004 14:02:29   
Anonimen
Ja, Gina se strinjam s tabo. Eno so knjige in zapisi, kako bo moralo biti, drugo pa je realnost in izmučena mati, je kot cunja in z živci na koncu. Včasih res ne gre drugače. Jaz sem mojega zahtevneža tudi že pustila jokati, tako da še sedaj hodi lepo sam spat in spi cele noči. Če bi ob njegovih muhah po doseganju prav vsega, kar se je zapičil, popustila pri spanju, bi imela danes verjetno podobno situacijo, kot jo ima puncica.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2004 14:02:52   
mammika
hmmmmm...to bi meni tud pasalo ampak bi me moj Matej pomoje skoz okno vrgu ven:)-:)-:)- če bi ga pustila tkole jokat Mal bomo še potrpeli potem bomo pa vidli kaj je za narest.....

Želim vam vsem veliko prespanih noči

LP :sloncek:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2004 15:37:54   
Erika 1
Jaz se popolnoma strinjam z Gino. Pusti naj se dere v svoji postelji. Ti pejdi lepo kakšen film gledat, mož pa v dnevno spat. Ma naj se dere do konca. Moj se je neumorno 5 noči po 1 uro drl. Prvo noč sva oba jokala, drugo sam jaz, ..

V glavnem 100% pali. Kolikor dovoliš, toliko si vzamejo. Najlepše pri mamici, pa šank odprt.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2004 17:49:03   
puncica
Hvala za nasvete. Ja po moje je ful navezana na dudo, pa na to, da jo mora skoz en za rokce držat, da potem lahko tako prijemlje (po moje so to njena ninika:zmeden:), in lepo zaspi, ko ugotovi, da je zraven nje medved in da ni nič konkretnega za prijet je grozn jok, pa ko ji duda pade ven tudi:((

Pa kako jo naj tega odvadim?

Ja pustit da se joče, jaz bi to že zdavnaj nardila, sam ima popkovno kilo in ko se napenja se ji popek ful zafila in potem joče od bolečin, tako da pustit jo tud ne mormo, ker smo že mel ful probleme s tem. Ko si je vsaj ta popek zacelil, potem pa sigurno pustim da se mal joče, ker to se mi zdi pa kr mal preveč, da se vsake pol ure - uro zbuja in hoče da je en ob njej. Ma bomo še počakal če bo kaj boljš s popkom, potem pa v akcijo.

Kot drugo pa je problem, ker potem moj nori, da kaj jo pušam da se dere, pa da ne more spat, pa se je v 6,5 mescih maximalno 5 minut drla, bla čist rdeča v obraz, kr zahripana, kašlala in ne vem kaj še vse.

Ma problem je to zame zelo velik problem.:zmeden:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2004 22:00:47   
Gina
Punčica, jaz bi jo probala podnevi od dude odvadit tako, da bi ji jo dala samo takrat, ko bi bilo res nujno, sicer pa podnevi izven dosega oči. Pa začela bi ji dajt v posteljico nekaj, kar je vedno pri roki. Moj ima kovtrček na dosegu roke in čisto tanek povštrček pod glavo (v bistvu dojenčkov kovtrček), da prijemlje prevleko - to sta njegovi ninici. Vse kar je manjšega ne bo vedno na dosegu roke. Mogoče pleničke, pa jih daš več v posteljico. Pa dudo bi ji jaz takoj iz ust vzela, čim zaspi. Pa tvojemu povej, da je nesramen, ko ti očita, da se mala dere in da si ti 8 ur na porodniški na dan, ne pa 24! Ostalih 16 ur skrbita za otroka oba. In brez skrbi, prepričana sem, da v tvoji dopoldanski službi ti delaš vsaj toliko, če ne več kot on v svoji, zato si tudi ti upravičena do spanja toliko kot on. Pa brez zamere.LP:)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2004 22:12:32   
puncica
Ja sej se men tud zdi da bi blo bolš da bi jo odvadla dude, sam kaj ko se začne pol kr dret. Glede ninice, pa tud nič ne pali, smo probal vse igrače, da bi jih imela pa mojo majco, pa plenice, pa nič, njej ni nič všeč le roka al mamina al pa atijeva:zmeden: Tako da ne vem kako jo navadit na kaj drugega.

Glede mojega pa ni tako kot se zdi, mi ful pomaga, sam včasih se mal razkuri, ko čist neprespan hodi v službo zjutraj, pa se to nabira v njem pa mi reče da jaz lahko spim zjutraj on pa ne, potem mu je itak žal. Mi pa ponoč tud mlek nardi (flaška), ker dojim je ne, mi je pač mleka zmanjkal, no mal se še pocarta na joškici, kaj več pa itak ne pride, če je pa lačna ponoč, pa me začne kr grizt. Tako da on se trudi kolkr se da. Moti me, da noče v drugo sobo it spat, ker pravi da itak ne bi mogel spat, ko se tamala dere, da mu je hudo. Tako da potem je začaran krog, jaz nočem da bi se dolg drla, ker nočem da še tistih nekaj ur ne bi moj spal, pa jo k seb vlečem, tamala se navaja na to, da bi v skupni postli spala, tako da ne vem kako ven iz tega. Bomo verjetno drastične ukrepe začel uvajat pa bomo vidl kako pa kaj.

Vseeno hvala za odgovore, pa nič ne zamerim:)-

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2004 22:19:11   
Erika 1
Veš kaj, pole pa se vživi v to in probaj čim boljš iz tega naredit. Mož naj gre lepo v dnevno spat, naj si gumce (v lekarni za uha) kupi, ker se res ne da zbrano 8 ur delat, če si neprespan, ti pa si misli, da maš vsako noč žur do jutranjih ur. Boš spanec čez dan nadoknadla. Bo že vse ok. Boš vidla.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2004 8:42:31   
Anonimen
Punčica, jaz ti predlagam, da narediš tako, kot sem jaz imela namen v primeru, če bi se Tibor navadil v najini postelji spati. Mislila sem zraven zakonske še eno navadno posteljo "doštukati". Tako bi bila cela soba ena velika postelja in bi se pač špo njej selili sem in tja, kerj bi bil prostor. Tvoj dragi pa mogoče res najbolje, če si čepke za ušesa kupi. Mogoče se jih bo navadil.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.12.2004 10:59:52   
puncica
Ja sej bi jaz tud mela žur do jutranjih ur, sam moj se iz sobe noče premaknat:)-, pol pa nori, drugač pa se mi zdi da je bolj problem to, da ni noben zraven nje ko jo damo v postlco.
Splišni ja sej bi blo dobr, da bi dal še eno postlo zraven, sam naša tamala spi v kinderpetu in je čist zraven postle in zdej niti ni več placa v sobi, itak če bi bla še ena postla zraven, bi se začela jokat, ker se MORA mamice dotikat, samo takrat je dobr, pa jo za roko držat, ker drugač je že jok. Tako da postla po moje ne bi bila rešitev, sej kinderpet imava tud čist zraven postle, gajtre dol spuščene pa noče noter spat:zmeden:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.12.2004 12:04:53   
Anonimen
Ja, smao v otroški postelji je drugače, nooooo... saj veš, res je pri mamici najbolje. Samo takle mali štrukelj se ponoči ponavadi tako razkomoti, da potem za mamico in očija prostora zmanjka. Takrat pa mamica smukne v tisto dodatno posteljo za toliko časa, dokler je dete spet ne kliče...

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
17.12.2004 12:58:49   
Erika 1
Ja štrukeljček postane potica. Naš Gregor ma kar atijevo polovico zase.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.12.2004 13:26:22   
Anonimen
No, eto, Erika, pol pa vi "štukejte"...

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
17.12.2004 17:06:12   
puncica
Ja sej vem, da bo kriza, ker je že zdej, ko mava z možem postlo veliko le 140, pol se pa tlačmo vsi, kaj bo šele ko bo še večja, dobro da je pri tadrobižkastih. Ma nekak jo je treba spravit ven s postle. Pol ji pa še obrokov ne morem skenclat ponoč, ker je že itak tak drobna da smo bli kregani, in smo tam ko smo, ZAČARAN KROG, ki ga ne znamo pretrgat:((

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?