Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 Pri vsaki taki zadevi je potrebno slišat obe plati,ne le eno.In Kalbo najbolj zrelo razmišljanje.In,ne hčeri nisem zaračunala in niti ne bom tudi za naslednje vnuke,pa kateri koli od mojih otrok mi jih bo dal.Mi smo družina z veliko začetnico in družine si med seboj pomagajo in delijo in držijo skupaj.Tako so nas vzgojili,tako mi prenašamo na svoje potomce. Otroci in vnuki so del nas samih.Edini greh bi bil izkoriščanje. Točno tako Neva6 ti ploskam ... Marogica ne težim jaz- torej je anonimnih na tem postu več in nikoli nisem spraševala po pravni plati, ker me niti ne zanima- jaz vem kaj je moralno in kaj ne in me pravna plat prav malo briga- itak, da bom poskrbela za vse moje bližnje, saj imajo le mene in nenazadnje tudi zato ker smo Družina, ja, ker smo si dožni pomagati, danes jaz, jutri ti... Tudi jaz bom svoje otroke vzgajala v tem duhu- da denar ni vse, da je pomembno, da si stojimo ob strani in še nekaj, moji otroci se bodo lahko vedno zanesli name, tudi če bom 100 km stran...če bom le lahko, jim bom pomagala. Mič RR- ali sem rekla, da ji ne bi povrnila stroškov, kako smo takoj pametni, obtožujete vsepovprek, takoj naredite zaključke, aha, spet piše ena razvajena rit, ki hoče do kosti obrati svoje starše... ne niti slučajno ni tako... in kdo je govoril o darilih vedno, ko jih vidi, NIHČE... groza, kako hitro napadete, vsiljujete svoje mnjenje in niti pomislite ne, da obstaja v postu še kakšen vprašaj... kalbo- tvoje poste večkrat berem tu gor in vedno si tako presneto pameten- ali boš tudi ti zaračunal tvojim staršem, beri samo mami, ko te bodo na stara leta potrebovali, ali bodo morali po izračunu najprej podpisati Pogodbo o dosmrtnem preživljanju, da ti bo pripadla dediščina...no, jaz bom skrbela za mojo mamo in očeta četudi nič ne dobim, samo zato, ker sta moja starša in morda ravno zaradi tega podzavestno upam, da tudi moja mama čuti enako... Ne ni nam z rožcami postlano- mali že tako ali tako hodi v vrtec, ampak jaz delam v turnusu, mož včasih dela cele dneve, žal je tako, da v mojem fohu ni veliko služb, pa še za določen čas imam, torej se kaj dosti ne morem zmišljevati, nimam bajne plače, je pa in z njo plačam račune in hrano. trudimo se pač preživeti in brez kančka slabe vesti sem računala na pomoč SVOJE MAME in še vsem tistim, ki tako opevate, kako starši niso dolžni itn... mi dosedaj nismo funkcionirali tako in upam, da tudi ne bomo, upam, da ne bo večno tako... In kot pravi Splišni- Očitno se počuti izkoriščana z vseh strani, saj praviš, da je veliko slabega preživela, pa je sklenila, da ima tudi ona pravico biti sebična. Poznam, poznam. Jo kar razumem, se mi zdi. Ni zdaj to ravno lepo, ampak jo razumem --- tako je tudi bilo, saj jo razumem tudi jaz, a sem upala, da jo bo ljubezen do vnuka pozdravila... Hvala vsem tistim, ki ste mi zaupali svoje mnenje, tako pozitivno kot negativno, tistim pa, ki vzvišeno kritizirate, napadate in krepite svoj ego, naj samo povem, da je prav družina tista osnovna družbena celica, v kateri se zadovoljujejo potebe po varnosti, ljubezni, sprejetosti... kdo drug lahko otroku več da, kot lastna družina?
|