kje zdaj še kupit čebulice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

2mama -> kje zdaj še kupit čebulice (5.11.2007 16:12:18)

mislim za narcise, tulipane, krokose, hijacinte in vse ostalo pomladno cvetje? smo malce pozni, ker pač okolico bolj počasi na novo preurejamo, ampak zdaj pa imam eno veliko površino za zasadit, pa skoraj nikjer več čebulic za kupit...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2007 16:23:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Gina -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (5.11.2007 19:13:21)

V Obiju v Lj. sem jih videla, pa v Bauhausu zihr tudi imajo, pa v vseh lokalnih drevesnicah. Ne vem od kod si, ampak v Postojni jih imajo nasproti Epica, na Brezovici oz. Podsmreki tudi v katerem od vrtnih centrov (Evrogarten zihr), tam imaš tudi trajnice od Klačič ali kako se že pišejo, če ti ej tisto fajn, še cajt je za sadit, v Logatcu jih imajo v Kmetijsko gozdarski zadrugi pa v Kalcah v drevesnici jih imajo, če se ti pa ne da okol skakat, jih pa lahko preko interneta naročiš.

beba76 -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (5.11.2007 19:28:50)

Merkur

muha1 -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (5.11.2007 20:40:42)

Jaz sem jih danes videla v Hoferju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nasy -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (7.11.2007 13:33:32)

Uh, jaz sem jih vidla še povsod, Obi, Mercator, Spar...al pa Baker

honey -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (8.11.2007 8:56:38)

Jaz sem jih naročila pri Bakkerju in sem jih tudi že dobila. Zdaj pa me zanima, kdaj se čebulice sploh sadijo (tulipani, lilije...)?

Gina -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (8.11.2007 23:02:48)

Ja zdaj jih pa lepo sadi. Načeloma se sadijo od septembra naprej. NI glih fajn v čist zmrznjeno zemljo jih dat, zato je boljše ne čakat na december. Posadiš jih približno za 3 debeline čebulice globoko.

honey -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (9.11.2007 8:57:25)

Posadiš jih približno za 3 debeline čebulice globoko.

Na vrečkah tulipanov piše 10 cm globoko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Gina -> RE: kje zdaj še kupit čebulice (9.11.2007 16:54:12)

Ja, saj bo ok. Čebulica ima najbrž kake 3-4 cm. Posadiš jih v globino , ki je najmanj 2x večja od velikosti, se pravi vsaj tam 7-8cm, ali malo več. Se pravi 10cm je ok. Manjše čebulice lahko sadiš manj globoko, večje pa bolj. Tako je v principu.

Stran: [1]