Mariposa -> RE: Pomoč prijateljici (5.11.2007 17:10:57)
|
Nisem prav nič fouš tvoji prijateljici tole situacijo. Na tvojem mestu bi se dobro z njo pogovorila zakaj noče imeti otroka. Je to zaradi nje same ali je to zaradi straršev. Če je prvi razlog, potem tu ni dosti za narest, razen, da se pomagaš pozanimat kako je tam s posvojitvijo, samo ji zna biti kasneje v življenju zelo žal. Če pa je druga varianta, se pravi starši je pa druga zgodba. Res ne moremo vedeti kakšni so, lahko so res kakšni zagriženi fanatiki, ki ne odobravajo sexa pred poroko ali kaj jaz vem kaj, čeprav po mojih izkušnjah otroci velikokrat podcenjujejo/mo starše. Starši razumejo veliko več kot otroci pričakujemo in velikorat pozitivno presenetijo. Tudi sama sem, sploh v najstniških letih, naredila kar nekaj cvetk, za katere sem bila prepričana, da me bodo doma ubili, vendar več kot stavka: "razočarala si nas, smo mislili, da si pametnejša", nisem pokasirala, pa čeprav je ta stavek takrat zabolel bolj kot karkoli drugega. So mi pa vedno pomagali, ne glede na to kaj je bilo. Po moje bi bilo tudi pri tej deklici nekaj podobnega. Logično, da kakšnega trepljanja in čestitk ne more pričakovati, samo konec koncev dvomim, da so ti ljudje tako brez čustev, da bi z lahkim srcem zavrgli otroka, ki je poleg vsega še njihov vnuk[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|