nočno spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Laubica -> nočno spanje (5.11.2007 14:40:09)

Prosim če mi poveste -kdaj so vaši otročki začeli ponoči lepo spat,naš je star 12 dni in se mi ponoči zbuja na 2 uri dočim podnevi spi 3-4ure.In ali jih imate v svojih posteljah ali v njihovih.Jaz mojega 1. in 2. še nesem nazaj pol mi pa več ni in spi pri meni-takrat ponavadi spi dalje,samo nocoj smo imeli od 3.30 že budnico ker ga zgleda šraufa in ni mogel zaspat je samo jamral in se napenjal-revček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Aja32 -> RE: nočno spanje (5.11.2007 14:43:45)

Našo je tudi šraufalo prvi mesec ponoči, tako da nismo spali skoraj nič. Potem se je pa vneslo. Sva jo pa imela takrat v najini postelji.

Lp A




kaya2007 -> RE: nočno spanje (5.11.2007 14:49:15)

Prosim če mi poveste -kdaj so vaši otročki začeli ponoči lepo spat,naš je star 12 dni


tebe pa zgodaj to zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vsak otrok je razred zase, nihče ti ne bo znal dati odgovora kdaj boste spali. naša je prve 3-4 mesece spala celo noč, zdaj se pa že dobra 2 meseca ponoči zbuja...non stop ji duda pada iz ust [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa še jemo po novem enkrat ponoči, včasih nismo.




Anonimen -> RE: nočno spanje (5.11.2007 14:53:21)

Moj spi pri 6. tednih že od 2. tedna dalje od 21-4h, se podoji, kupček, in spi še do 8h. Ne pričakuj pa da bo tvoj tudi tak, ker je moj prej izjema kot pa pravilo. Spi pa vedno v svoji sobi v svoji postelji. Podnevi pa spi v enem kosu 3-4 ure, ostalo je buden.




piščanc -> RE: nočno spanje (5.11.2007 16:02:47)

otroček še išče svoj ritem. če ga kaj muči se zbudi, če ne pa spi. sploh pa po 12 dnevih življenja. sedaj ti bo urnik še mešal vsaj do tretjega meseca, najhuje pa bo najbrž po dopolnjenem prvem mesecu. poizkusi ga čimbolj razumeti in ponuditi tisto kar potrebuje ter ga s pozitivnim pristopom usmeriti v dnevno/nočni ritem.

najbolje je najprej poujčkati, ponuditi hrano, podreti kupček, spet ujčkati. v tem vrstnem redu. vsakič bo pa kaj drugega na vrsti. 




Laubica -> RE: nočno spanje (5.11.2007 17:33:33)

Hvala vsem za odgovore,saj vem da ne gre vse tako hitro ,samo ogrog mene so same take mamice ki imajo srečo z malčki in spijo že od začetka celo noč pa me je zanimalo če je samo naš tak ki ne spi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: nočno spanje (5.11.2007 17:40:04)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mi šele sedaj pri 7,5 mesecih spimo nekako kakšno noč, če imamo res hudo srečo 4-5 ur skupaj, ostalo, pa se zbujamo na pol ure, uro. Res kakor kdaj. Cele noči ni prespal še nikoli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




polona 79 -> RE: nočno spanje (5.11.2007 18:03:21)

tud mi pri 8,5 mesecih še ne spimo celo noč se zbudi na štiri ure včasih pa tud bolj pogosto(ko zobi nagajajo), da bi pa celo noč prespal ni šans. če že kdaj spi mal dlje se pa js zbudim pa gledam če je vse vredu al ni.

lp




Bubilu -> RE: nočno spanje (5.11.2007 20:32:57)

IZVIRNO SPOROČILO: že 35

Hvala vsem za odgovore,saj vem da ne gre vse tako hitro ,samo ogrog mene so same take mamice ki imajo srečo z malčki in spijo že od začetka celo noč pa me je zanimalo če je samo naš tak ki ne spi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


A ti jim pa verjameš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?! Men je tud kakšna rekla, da spijo že od porodnišnice celo noč, pol pa moja mami prnese domov od njene mami, da se mala zbuja za hranjenja na vsake dve ure...
No, baje je zelo malo dojenčkov, ki takoj prespijo celo noč. Te pa čist razumem, ker jst sm misla, da se mi bo zmešalo prve mesece. Spala sm uro, pol pa dolgo nč, pa spet kakšno uro. Naš je mel krče, pa sam na rokah bi spal. No, zdej pri 8,5 mesecih pa lahko na prstih ene roke preštejem kolikokrat je spal 6 ur v kosu, drgač pa mu morm ene parkrat ponoč dat dudo v usta. Sam se navadiš...




mateyka -> RE: nočno spanje (5.11.2007 21:02:26)

naša je prvih 14 dni jedla na 3 ure ponoč, pol pa je začela en kos daljšat na 4 in 5 in zdej smo pr 6-7+3 (spanje ponoč), sam sem pa jest to izkoristla in ponoč je sicer bls a visti sobi, samo v svoji pojstlci in ponoč nismo mel luči (poltema) in nismo govoril (razen šššš in šepetanje za pomiritev), ko smo se hranili in previjali. se mi zdi da je tud ena knjiga na to temo..
pa je delal - zdej jo previjem ob 20h in to drži 12 ur (vmes 1x papa). ma pa zdej 3 mesece.

samo zdej me bolj skrbi, če preveč spi, ker poleg ponoči spi še po vsakem hranjenju podnev od 30 min do 2 uri - tam okol 15 ur na dan. a ni to mal preveč? ne vem.. sej drugač je vse v redu z njo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Naja30 -> RE: nočno spanje (5.11.2007 22:13:17)

IZVIRNO SPOROČILO: že 35

Hvala vsem za odgovore,saj vem da ne gre vse tako hitro ,samo ogrog mene so same take mamice ki imajo srečo z malčki in spijo že od začetka celo noč pa me je zanimalo če je samo naš tak ki ne spi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Velika večina otrok, ki spijo od začetka celo noč, se kasneje, po 6.mesecu začne pogosto zbujat ponoči. Večina, ne vsi.
Tvoje dete je še premajhno, da bi imelo svoj ritem, kaj šele, da bi spalo ponoči več ur skupaj. Saj bo, brez skrbi. Če ne kmalu, pa kasneje. Moja je do 10m ga sračkala ponoči, potem pa čez noč začela lepo spat.




mateyka -> RE: nočno spanje (5.11.2007 22:14:28)

Tud ta članek o spanju dojenčkov (sicer v hrvaščini) pravi za 2 meseca:
Noćni san se razvija prije dnevnog, i to sa otprilike 6 tjedana. Primjetit ćete večernju nervozu koja će kulminirati upravo u to vrijeme.
Najduži san u danu biti će tada po noći i trajati će između 4,5 i 6 sati. Noćni san se brže razvija jer:
  • prostorije se zatamnjuju,
  • usporavamo svoje aktivnost i tiši smo,
  • ponašamo se kao da očekujemo od djeteta da spava duže.
več na:
http://www.mameibebe.net/dijete/spavanje.asp




Anonimen -> RE: nočno spanje (5.11.2007 22:21:09)

Po mojem mora še mal ritma ujet. Moj se je po rojstvu hranil na dve, tri ure 24 ur na dan.. Po kakšnem mesecu dni pa je začel spati od 19h pa do 6.30, nato ga vzamem k sebi pa skupaj spiva še do 8h..

Ni nujno, da bo tvoj otrok ponoči spal, lahko, da ga bo sračkal..




mateyka -> RE: nočno spanje (5.11.2007 22:40:49)

jaz trdim da mu moraš dat pogoje da to razvije (nočni spanec); tema, tišina, mirnost in ne glasnega govorjenja. sej drugač ne more dojet da je nočka in treba panat..




kšpela -> RE: nočno spanje (5.11.2007 23:49:42)

moja je prvi mesec spala po tri ure  in pol dojenje in nazaj spat za tri ure.drugi mesec je ponoci potegnila tudi do 5 ur enkrat 6 ur.zdej pa ze cel tretji mesec spi od 8-11 ur in pol dojenje in se potegne 3 ure.je pa tud res da vsak otrok drugace,tako da se ne prevec ozirat na druge kako spijo in se bos obremenjevala ce tvoj ne bo tako dolgo spal.




Mesečnica -> RE: nočno spanje (6.11.2007 9:54:54)

Naš je na začetku ponoči spal v kosih po 3-4 ure, vmes smo se dojili in malo pocrkljali. Pri 1,5 meseca se je prvič zgodilo, da je spal celih 7-8 ur (jaz sem si morala že mleko izčrpati, ker mi je že v potokih teklo, mali je pa še kar spal), ampak samo nekajkrat, pa se je vrnil k prejšnjemu ritmu.  Na začetku 3. meseca pa se mu je ritem spet spremenil: nekajkrat je spal celo noč, potem pa nekaj dni spet po 7-8 ur in končno kašen teden pred dopolnjenimi 3 meseci kar naenkrat ni bilo več nočnega zbujanja - spal je nekje od 8. , 9. ure zvečer pa do 6., 7. ure zjutraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Dolžina nočnega spanja se mu je počasi še podaljševala in zdaj pri 5 mesecih in 1 tednu spi od 7. ure zvečer do 7. ure zjutraj. Okrog 5. ure se sicer običajno malce zbudi, malo poigra, včasih malo zavriska, a po kakšnih 5 minutah sam od sebe zaspi nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ja, mi je res prav fajn, da ima tak ritem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Je pa tudi res, da sva se z možem že od 6. tedna naprej trudila, da sva se tudi sama čim bolj striktno držala urnika: ob določeni uri kopanje, potem hrana, potem spanje. Urnik sva določila na podlagi ritma, ki se je pri malem sam po sebi začel kazati po 6. tednu: običajno je med 7.30 in 8.30 uro zvečer začel postajati zaspan in je bil zato to čas, ko smo se šli kopat. Počasi se je ta ura sama pomaknila navzdol prosti 7. uri. Zdaj ko so prestavili uro, je zaspan že ob 6. uri zvečer, tako da ob 7. uri res že spi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Aja, pa čez dan sem tudi skušala na podlagi ritma, ki ga je sam pokazal, vzpostaviti nek dnevni urnik spanja in budnega časa, pa se je tudi to super obneslo. Zdaj gre zjutraj okrog 9. ure spat in spi kakšno urico ali dve, potem ima pa daljše spanje od približno 1. do 4. ure popoldne.

Odkar sva vzpostavila ta urnik spanja in budnosti, je mali veliko boljše volje, v budnem času je bolj aktiven, skoraj nikoli ni siten [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Je pa tako sledenje urniku naporno za naju, saj pomeni, da se morava pri obiskih, izletih ipd. pač prilagajati otrokovemu urniku, ker je ob vsakem odstopanju zanj to kar velika obremenitev in je posledično siten. Ah, saj mi ni pretežko, ker vem, da je to dolgoročno gledano za malega ful dobro!




mateyka -> RE: nočno spanje (6.11.2007 13:14:15)

ja Mesečnica, sej o tem govorim. nek ritem - sinergija reda/urnika in njegovega ritma. mi mamo tud določeno spanje ob urah in ko jo dam v pojstlco, ve da lahk mal zadremucka. se zgodi da kdaj gremo spat mal kasnej čez dan in pol je sitna in noče takoj zaspat (v zgornjem linku, ki sem ga pripela pravjo, da dojenčki ne zaspijo sami od sebe ko so zmatrani in ta simptom pri naši mi kaže, da je res neki na tem). tko da moramo bit kr dosledni, ker ona tko hoče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in res je, spanec je fajn za bebice - drugač je zlo happy in prijazna, skoz kadar je budna - nikol tečka in sitka. tko kot mora bit - smejat se, hotet sedet in se napenjat in ful čebljat, z mami pogovarjat in met smešne monologe; to pa ful zmatra in mormo pol mal odspat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mesečnica -> RE: nočno spanje (6.11.2007 13:28:17)

Ja, mateyka, saj se povsem strinjam s tem - jaz sem samo naš primer opisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].  Ritem, urnik, red oz. kakorkoli že rečemo temu, je pa pomemben pri zelo veliko stvareh v življenju, ne samo pri spanju ...




Laubica -> RE: nočno spanje (6.11.2007 13:51:28)

Sem zelo vesela vaših predlogov in nasvetov,nocoj namreč nismo spet nič spali,od 21h se je zbudil in do 7h zjutraj sva se mislim da 100x dojila 4x previjala ,je bil pokakan,samo on nič ne joče samo jamra in se napenja,tak da sem že v strahu da moje mleko ni dovolj ali kaj ,ne vem če ga to šraufa saj dosti prdi in kaka-ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]v glavnem sem žalostna ker prvo je bil tako priden samo jedel in spal zdaj pa je ,podremo kupčka potem obvezno se pokaka ga previjem,nato pa samo jamra in se nekaj napenja(mož se heca da je kot tista riba ko se tako napihne)tako rada bi mu pomagala pa ne vem kako?Vem da ko je prvega sina res šraufalo ni mogel prdnit in akal je zeleno-ta sin pa ne tako da dvomim da ga to šraufa.
Imamo pa tudi mi zvečer red saj mora tudi prvi sin ob 20h v posteljo tako da je potem bolj tišina in tema,ne morem ga pa tam v sobi pustit da zaspi (ker toliko jamra)ker ta večji ne bi mogel zaspat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




mateyka -> RE: nočno spanje (6.11.2007 15:43:35)

mi jo mamo v naši sobi, samo striktno v svoji postlci spi, razen kadar se crkljamo (proti jutru), pa še to ne vsak dan. tko jo slišmo, če kej jamra (zdej ne več k je večja - zdej je bolj pokrivanje v igri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]) in smo jo tud lažje popedenal - ful se je pomirila (še zdej ta tehnika dela), če smo ji dal roko/dlan na glavo in jo delno objel okol lica; se je obrnila z obrazkom proti roki in zaspala/probala zaspat. a je to še kdo opazu pr svojih (al je sam naša taka)? midva sva to opazla že v porodnišnici (sicer bolj zato, ker je nisva mogla nosit okol, ko je bla na cevkah neki dni, ampak vseen je to ostala naša pomiritvena tehnika, če je nemirna pred spanjem)




Anonimen -> RE: nočno spanje (6.11.2007 23:25:21)

 šele zdaj pri 3,5m mi privošči malo več....da potegne kake 4 urce, mogoče 5[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa se mi že to zdijo nebese[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
spi pa vedno v svoji sobi in postelci, edino zjutri jo vzamem k seb da se malo pocartama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ronči -> RE: nočno spanje (7.11.2007 9:47:41)

od kar jo nismo več rabli budit ponoči (zaradi padanja teže, pri treh tednih se je teža ustalila, oz. je že kar lepo napredovala) spi celo noš, 8-9 ur v kosu. Se zbudi, naje, pa še kakšno urico potegne. No včasih...mogoče 3-5 x na mesec se zbudi prej.
Sva pa z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] bolj zaspanca... parkrat se je sicer zbudila ponoči (malo je stokala, ne z jokcom) in preden sva se zmenla kdo se bo vstal je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zaspala. 

Je pa res, da čez dan ne spimo niti minutke..no ja lažem, če zaspi je budna v treh minutkah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Laubica -> RE: nočno spanje (7.11.2007 12:06:29)

Ronči -blagor vama-veš midva sva z možem tudi zaspanca in nama ni jasno kako to da oba najina sina -pa ne rada spita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Sisy -> RE: nočno spanje (7.11.2007 12:52:51)

naša se je na začetku tut zbujala na 3-4 re...Zdej je stara že skor 3 mesece in že kakšnih 10 dni prespi celo noč. Zaspi ob 22.00 in spi do 7.00, se podojiva in nato zaspi še do 11.00. Morm rečt da sem bla tut jst na začetku kt zombi,se mi je zdel da bom še en let vstajala ampak pol je pa kr eno noč prespala in od takrat ful panča.Mogoče zato ker sva tut midva oba zaspanca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glede uspavanja je pa tko da sva jo mogla na začetku nosit da je v rokah zaspala, zdej jo pa tut budno dava v postlco pa v parih minutah sama zaspi...Ampak to velja za takrat ko je njen "čas" za spanje,torej ob 22.00 h in nič prej...Sva jo poskušala dat spat preje pa brez uspeha.




petrika -> RE: nočno spanje (9.11.2007 12:08:02)

Tudi moja mala je danes stara 5 dni. Čez dan je zelo pridna, ponoči pa se začne akcija. Danes nisem od 1h nič spala. Se zbuja, pa hoče jesti. Pa saj me to ne bi motilo, če bi vsaj nazaj zaspala! Tako pa je budna, pa če mi uspe ji dati dudo - ko ji po nekaj minutah pade ven - evo, spet vse od začetka! Mogoče res pričakujem preveč že takoj na začetku, ampak mi je kriza ponoči.
Danes sem jo večkrat ponoči zavila v dekico in dudo, pa je pomagalo le za kratek čas!
No, pa vidim, da nisem edina s temi težavami. Torej - lahko samo upam, da se to čimprej uredi????




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>