aluš -> RE: prvič ni bilo mleka, drugič pa ? (5.11.2007 14:32:31)
|
Prvič dojila 6 tednov + dodatek od prvega dne dalje. Katastrofa, tamal ni imel sesalnega refleksa, jaz ne pojma, pa nobenega da bi prav znal svetovat. Mi je udarlo na psiho, kot ti praviš. Ker povsod dojenje, dojenje, dojenje. Na koncu res misliš da si sam vsega kriv. V drugo je zgledal tud bolj tako tako. Tamal rojen s 2600 grami, zlatenčen, zaspan, takoj se je utrudil. Ampak je imel pa dober sesalni refleks. Prvi teden smo mal kombiniral z dodatkom oz. črpanjem pa potem po steklenički, ker se je na dojki prehitro utudil. Nato pa je steklo, ker sem se odločila, da ne bom takoj "scagala", dojila sem 13 mesecev. Do 5 meseca polno brez dodatko, nato smo začeli GH. Mleka nikoli nisem imela "za izvoz". Sem mogla kar pazit, da sem veliko pila in počivala. Ampak je šlo. Pa še psiha se mi je popravila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Moja izkušnja je ta, da ne smeš prehitro obupat. Veliko jih ima na začetku težave, splača se potrpet in lahko ti uspe. Takrat ko so problemi, se sicer zdi najlažje ponudit stekleničko, vendar na dolgi rok se ne splača. Želim ti, da bi bila tvoja druga izkušnja z dojenjem lepša kot prva, ker sem sama izkusila kako je, in so se mi pred drugim porodom porajala podobna vprašanja kot tebi (nič čudnega, kajne).
|
|
|
|