Slinjenje in zobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Babsy -> Slinjenje in zobki (15.12.2004 21:00:31)

Kdaj začnejo rasti zobki? verjetno različno, pa vendarle me zanimajo vaše izkušnje.
Naš Aleks ima sicer komaj tri mesece in pol. Se sicer že zelo slini in nenehno tišči palček in roke v usta. MIslim, da še ni čas za zobke.

Je katera poizkusila nastavek za masiranje dlesni? Se dobi en tak nastavek, ki si ga natakneš na prst in mu s tem masiraš dlesni. Menda je fino ob rasti zobkov, pa tudi kasneje za čiščenje.

Lp
Babsy
:sloncek:

NinaŠ -> Slinjenje in zobki (15.12.2004 21:17:30)

Anže se je začel slinit in vse tiščat v usta pri 3 mesecih, prvi zobek pa je dobil pri 7 mesecih.
Glede nastavkov za masažo dlesni ti ne znam svetovat, ker jih nismo uporabljali, lohk pa povem, da vse kar ni hotel "žvečiti" so bila ti razna grizala. LP

CUKRČEK -> Slinjenje in zobki (15.12.2004 21:43:53)

ojla,
tudi moja :duda: je pri 3 mesecih imela stalno prste v ustih in že od takrat se toliko slini, da stalno menjamo slinčke. Toda zob še vedno nima :zmeden2:

Pediater mi je rekel, da slinjenje nima nič veze z zobki (da se slini pač zaradi bolj delujoče žleze slinavke ).

lp:zaspan:

Sonka -> Slinjenje in zobki (15.12.2004 21:47:47)

Ali misliš prstne zobne ščetke? Mi jih uporabljamo oz. od 5 meseca, ko smo dobili prva zobka, čistimo zobke z njimi.

puri -> Slinjenje in zobki (15.12.2004 21:50:25)

Moj prvi :duda:je dobil prvi zobek že pri treh mesecih,drugi:duda:,pa je star 5 mesecev,pa še nima nobenga,se pa zeloooooooo slini!

Nastavka za masiranje dlesni pa še ne poznam,bi ga pa tudi jaz kupila!:kuza:

lp

Babsy -> Slinjenje in zobki (16.12.2004 7:57:46)

Ja, gre za prstne nastavke. Sem pogledala v Baby centru, pa jih imajo od Baby confort (dva v paketu staneta malo pod jurja)ali pa Chicco (samostojna, ni za na prst, pa stane 1300 SIT).
Bomo poskusili, pa vidim kako mu bo všeč.

Lep dan
Babsy
:bravo:

dory -> Slinjenje in zobki (16.12.2004 8:00:30)

Maj se je zacel slinit pri cca 3 mesecih...prvi zobek je dobil pri 5mesecih...nismo pa uporabljal nobenih nastavkov...se calgela si mu nisem upala dat...

jagoda -> Slinjenje in zobki (16.12.2004 8:59:44)

Adam se je začel slinit že pri dveh mesecih. 1. zobek je dobil pri 4.M, 8 dni za prvim pa še drugega.

Stran: [1]