odpoved (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

s@nny -> odpoved (4.11.2007 21:59:00)

Zanima me ali  ti lahko da delodajalec odpoved če si noseč? Upam, da do tega ne bo prišlo samo imam že dlje časa  težave v službi in skoz iščejo napake. Pog. imam za določen čas. sedaj sem pa zanosila in me je strah za naprej.

Hvala in LP

lukec -> RE: odpoved (4.11.2007 22:00:03)

Ko ti poteče pogodba, ni nujno, da ti jo podaljša, tudi če si noseča.

Anonimen -> RE: odpoved (4.11.2007 22:00:53)

Če je pogodba za dč, ti je enostavno ne podaljša.

Anonimen -> RE: odpoved (4.11.2007 22:01:42)

ne odpovedi ti ne sme dat, lahko ti pa brez vsake slabe vesti ne podaljša pogodbe če si za določen čas. se prav če maš že zdej probleme si skor 100% brez slžbe ko ti poteče pogodba!

Anonimen -> RE: odpoved (5.11.2007 8:16:08)

Do kdaj pa imaš pogodbo? Eh, sej je vseeno, če ti podtikajo in se grdo do tebe obnaša. Žal boš brez zaposlitve pri njemu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

cukerček -> RE: odpoved (5.11.2007 9:14:14)

če imaš za določen čas pogodbo se lahko zgodi da ti je enostavno ne podaljša, tak so naredili moji sestri

če pa imaš za nedoločen čas pa te ne sme odpustit, ker ga lahko tožiš na delovskem sodišču in ti bo , moral dat vso plača za tiste mesece ko si bila brez službe od časa ko te je odpustil do konca tožbe pa še zaposlit te mora nazaj

s@nny -> RE: odpoved (5.11.2007 17:10:26)

Hvala za odgovore. Dons mi je že šefica rekla, da si naj začnem iskat novo službo. G imam pa šele 27.11. tko, da moram čimprej dobit potrdilo o nosečnosti. Pogodbo mam drugač do aprila, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa pride po mojih izračunih okrog 7.7.08.

LP

Taula -> RE: odpoved (5.11.2007 19:13:48)

Dons mi je že šefica rekla, da si naj začnem iskat novo službo. G imam pa šele 27.11. tko, da moram čimprej dobit potrdilo o nosečnosti. Pogodbo mam drugač do aprila, pa pride po mojih izračunih okrog 7.7.08.

Potrdilo ti bo koristilo čemu? Ko ti poteče pogodba si na zavodu če ne najdeš drugega joba...tudi če si noseča ti ne bodo podaljšali, samo do aprila te ne bodo odpustili. Splača se ti mogoče že prej iti v drugi job, ker je važno da si zaposlena na dan ko nastopiš porodniško, da dobiš porodniško.

s@nny -> RE: odpoved (5.11.2007 20:39:18)

To vem, da mi ne bodo podalšali pogodbo. Sam kot jaz vem so nosečnice po zakonu zaščitene in kot sem slišala ti delodajalec ne sme dati odpoved? Moram še privert na netu- sam upam da je tko.

LP

rija -> RE: odpoved (5.11.2007 20:42:59)

nosečnice se tretira povsem enako kot vse druge osebke, ki so zaposleni po pogodbi za določen čas. enostavno te bodo dali na zavod, pa ne moreš čisto nič.

in praviš, da ti služba itak ni všeč.....

aja, in izraz ODPOVED v tvojem primeru ne pride v poštev.

Taula -> RE: odpoved (6.11.2007 12:15:50)

Do aprila te ne bodo odpustili. Razen če podjetje propade.

Stran: [1]