Hrapava koža (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

AlTa -> Hrapava koža (4.11.2007 12:46:44)

Hojla mamice!
Upam da boste razumele, kaj vam hočem povedat.
Situacija pa je taka:
Zjutraj, ko sem previjala svojga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem opazla da ima po telesu kot
nekakšno belo-hrapavo kožo. (nap. luskavco). Nato pa sem z vodo in gazo
prebrisala celo telo je pa bilo videti kot nekakšen osip. Sej nima po celem telesu ampak mal po hrbtu, prsih in po ramah.
Vsak dan ga prebrišem ter namažem z Niveo in kopam ga 3-4 na teden.
Ga ne dojim mu pa dajem Novolac.
Je to mogoče alergija?
Hvala!
Lp!

poliloni -> RE: Hrapava koža (4.11.2007 13:17:37)

Možno. Na kravje mleko.
Pri nas je imel tamal hrapave fleke in potem se je izkazalo, da gre za alergijo na KM.

Lahko pa, da ga draži mehčalec, paršek, kakšna kremica, vlažilni robčki,....

Natali07 -> RE: Hrapava koža (4.11.2007 13:33:48)

To kar si opisla je imel tudi naš malček in dokazali so mu alergijo na kravje mleko in jajca. Zdravnica pa je rekla, da je suha koža - atopski dermatitis.

Pa otroka probaj kopati in umivati brez mila,..... Jaz še danes pri njegovem 10 mesecu ne uporabljam mil. ga kopam v hrastovem lubju ali kopeli za alergike. Probaj pa boš videla, če se koža izboljša.

Aja1 -> RE: Hrapava koža (4.11.2007 20:58:21)

Nam je dermatolog rekel, da je hrastovo lubje strup za suho kožo, ker jo še dodatno izsuši.
Mi jo kopamo v kopeli Linola fett.

AlTa -> RE: Hrapava koža (5.11.2007 6:15:06)

Me pa zanima po kolkem času se pokaže alergija na KM pa čeprav sva na
adaptiranem mleku skoraj 1 mesec?
Nekje sem brala da bi se mogla alergija pokazat nekje do 72 ur če je res alergičen.
Sam jest sumim tud na mehčalec.
Lp!
Pa hvala za odgovore!!!!

Natali07 -> RE: Hrapava koža (5.11.2007 7:21:16)

Tukaj ni pravila. Lahko se alergija pojavi šele po enem letu ali kasneje, pa poprej otrok uživa KM ali adaptirano mleko ali pa ga mama doji in uživa KM.

Če otrok že ima alergijo potem se ti pokaže zelo hitro po zaužiti hrani, mislim pa da najkasneje v treh dneh. Vsaj pri nas je bilo tako.

AlTa -> RE: Hrapava koža (5.11.2007 8:00:06)

Hvala Natali07!!!!!!!!

Stran: [1]