profiterole (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gumbek -> profiterole (4.11.2007 7:48:31)

Zanima me kaj je to? Sem najdla tam pri receptu od nuteline torte pa me zanima kaj to je in če ima katera link. Hvala





Anonimen -> RE: profiterole (4.11.2007 11:08:30)

To so princeske brez nadeva.Še recept:


1/4 litra vode
sol
20 dag margarine
25 dag moke
6-8 jajc

Vodo zavreš, osoliš in dodaš margarino.Ko se margarina razstopi, primešaš moko.Testo kuhaj dokler se ne loči od kuhalnice, nato ga odstavi in med miksanjem dodajaj jajca, počasi, eno za drugo.Testo mora biti gladko.
To potem nadevaš v pumpico in na pekač obložen s peki papirjem brizgaš majhne kupčke, ki morajo biti dosti narazen, ker testo naraste.Pečeš jih v pečici na 220 stopinjah dokler ne narastejo, potem zmanjšaš na 150, da se še notranjost speče.Na 150 stopinj peci še 10 minut.
Ohlajene prerežeš in napolniš s kremo, lahko vanilijevo, ali čokoladno,ter stepeno smetano.Lahko tudi s sadjem in smetano.Po želji.




gumbek -> RE: profiterole (4.11.2007 20:56:14)

A te lahko prosim še za vanilijevo kremo?





Anonimen -> RE: profiterole (5.11.2007 6:00:01)

Vanilijeva krema
5 dcl mleka
15 dag sladkorja
4 jajca
7 dag moke
žlička ruma
vanilij sladkor

Rumenjake mešamo s tretjino sladkorja, iz beljakov pa naredimo sneg.
Trdemu snegu med stalnim mešanjem dodajamo preostali sladkor.
Vmešanim rumenjakom prilijemo žlico mleka, dodamo vanilij in moko, počasi prilivamo vrelo mleko in močno mešamo. Krema naj vre 2-3 minute. Nato ji dodamo rum in trd sneg.Sneg čisto rahlo umešamo, samo toliko, da se zakrije.S to kremo nadevamo princeskine krofe.Po vrhu kreme damo še stepeno smetano in pokrijemo s kapico, ter posujemo s sladkorjem v prahu ali stopljeno čokolado.
Vanilijeva krema ne sme biti pretopla.
                                                              Dober tek




Valentina -> RE: profiterole (5.11.2007 10:13:34)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

To so princeske brez nadeva.Še recept:


1/4 litra vode
sol
20 dag margarine
25 dag moke
6-8 jajc



O česa je odvisna količina jajc [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 6 al pa 8 je kr razlika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Prijazna gospodična, nam zaupaš za koliko princesk(srednjih velikosti) je ta masa?  Kr nekaj mam občutek




Anonimen -> RE: profiterole (5.11.2007 10:58:45)

Odvisno od velikosti jajca. Pa tudi po testu vidiš kdaj je dobro, da ni preredko ali pregosto. Zato pa daješ eno po eno jajce. Iz te mase dobiš okoli 12 princesk, odvisno kako velike delaš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

P.S. sem gospa, ne gospodična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: profiterole (5.11.2007 11:03:35)

Profitterol po italijaniše:
Najprej testo.bignjie

250ml vode
100g masla
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sladkorja
150g moke
4 jajca
Postopek:

Na ogenj daš lonec z vodo notri maslo in sol in sladkor in vse skupaj zavreš.
Ko zavre vzameš lonec z ognja in v vodo streseš vso moko na enkrat in dobro premešaš,nato spet postaviš lonec na nizki ogenj in mešaš
tolio časa,da masa odstopi od sten lonca.daš ohladit maso.
ko je ohlajena začneš dodajat jajac,ampak enega po enega8dokler se prvo jajce ne absorbira ne smeš dodat naslednjega)
Masanaj počiva pol ure.nato uporabiš slaščičarsko vrečko.nafilaš jo z maso,
in delaš kupčke na povoščen peki papir.
Pečico segreješ na 200 stopinj in daš kupčke pečt.Počakaš,da se napihnejo in nato zmanjšaš na 180 stopinj in to za 10 minut.
Nato ugasneš pečici in pustiš bignje še za dest minut v pečici počivat.

Tole je pa čokoladna krema,moram pa še prevest:

http://www.invoglia.it/invoglia/servlet/singolaricetta.SingolaRicettaServlet?codice=RI01&id_ricetta=434


Polnilo:crema pasticera:

50 g moke
1 limono
1l mleka
15g masla
100g cimetovega sladkorja(ali navaden sladkor in palčko cimeta)
4 rumenjake
250 g jedilne topljive čokolade

1.V globok lonec daš rumenjake.dodaš moko,sladkor in zmešaš,če je presuho si pomagaš z mlekom.
2.ko je dodobra zmešano doliješ še vse preostalo mleko.
3. Limono olupi,pazi,da olupek nima belega,ker bo drugače krema grenka,dodaš,h kremi skupaj z palčko cimeta.
4.Lonec z kremo daš na ogenj in skozi mešaš,da se ne prime
dna lonca z leseno kuahlnico.Ko mleko zavre znižaj moč ognj in
mešaj naprej,dokler se masa ne zgosti.
6.S narejeno kremo naponi bignje
7.medtem pa v majnšem lončku položenem v večji lonec v katerem vre voda,rzstopi čokolao in malo.
8.ko je zmes tekoča,jo prelij po profiterolih.




Valentina -> RE: profiterole (5.11.2007 16:56:57)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady


P.S. sem gospa, ne gospodična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Nima veze[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], važn je da si prijazna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: [1]