po laparo/histeroskopiji (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

kati07 -> po laparo/histeroskopiji (3.11.2007 19:58:05)

Živjo. Najprej en lep pozdrav vsem, ki sodelujete na tem forumu, ki sem ga že večkrat odprla in prebrala, zdaj pa se končno tudi včlanila :) Super je :)

Pred 10 dnevi sem imela laparo- (zaradi PCO) in histeroskopijo (zaradi pregrade). Operacija bp, iskušnje enake kot od vseh, ki jih opisujete na tem forumu. Skratka, malo bolečin v ramah, rebrih v dnevih po operaciji, nekaj dni krvavitve, zdaj pa občasen rjav izcedek. Za tiste, ki operacijo še čakate: nič hudega ni, čeprav me je bilo zelo strah (prvič v bolnici).

Me je pa motilo, ker niso bili ravno zgovorni v bolnici, kako sedaj naprej kar se tiče telesnih aktivnosti. Glede spolnosti so rekli, da ne smeva vsaj do prve menstruacije oziroam 3 tedne (ker jaz prej zaradi PCO nisem imela menstruacije skoraj eno leto oziroma odkar sem nehala jest tabletke, sem raje vprašala, kdaj časovno, za vsak slučaj, da mi ne bo treba eno leto čakat ;)) Pa dejali so tudi, da nekaj časa nič težkga dvigat, ampak kar se mene tiče je to zelo relativno. Logično mi je, da ravno omar ne bom okoli nosila ;) kaj pa kaj drugega? ... zanimivo mi je bilo, da ko sem bila v bolnici mi je zjutraj na dan odpusta glavna sestra rekla, da si lahko sama vzglavje na postelji dvignem, ko sem njo prosila. tisto pa ni ravno lahko ... oziroma jaz sem mislila, da je to že pretežka stvar in sem raje njo prosila.

Zato me zanimajo vaše izkušnje glede dnevov po operaciji. Odkar sem prišla domov, torej od 25.10. mislim, da sem se kar pazila. Skos sem bila doma, ležala na kavču, nič težkega dvigovala. Vse, kar je bilo povezano s fizičnimi aktivnostmi je bilo iti na wc, pod tuš, do postelje ali pa parkrat na dan v spodnje nadstropje hiše, da sem malo nog pretegnila. No, pa vsake toliko sem se, sploh v teh dneh zdaj, ko se že lahko čisto zravnam, vsedla za računalnik. Se vam zdi to preveč?

Sem se pa precej ustrašila zdaj ko sem prebrala nekaj komentarjev na forumu, da je pomembno STROGO mirovanje (sicer pride do zarastlin). Moram rečt, da sem res skos ležala z izjemami, opisanimi zgoraj, da me je že pošteno bolelo telo od ležanja ;)  Res pa je, da še kar čudim eno tako čudno bolečino, kot bolečine od menstruacije. Bolečina ni močna, ampak je prisotna ... je to normalno?

Zato prosim za kako mnenje:
- kako dolgo ste samo ležale
- kdaj ste začele več sedeti in hoditi naokoli
- ali vas je po 10 dneh od operacije še kaj bolelo in ste šle v službo kljub bolečinam?
- kako dolgo nič dvigovati
- in kdaj se lahko začnem ukvarjati s športom?

Hvala že vnaprej za vsa mnenja. Novo temo pa sem odprla zato, ker podobne še nisem zasledila (večinoma je bilo o poteku operacije itd).

Fargesia -> RE: po laparo/histeroskopiji (3.11.2007 21:47:29)

Bolečina ni močna, ampak je prisotna ... je to normalno? Ja, je normalno.

- kako dolgo ste samo ležale - striktno samo ležala sem dva dni po odhodu iz bolnice, trejti dan že malo sesala po stanovanju
- kdaj ste začele več sedeti in hoditi naokoli
- ali vas je po 10 dneh od operacije še kaj bolelo in ste šle v službo kljub bolečinam? po operaciji me je še špikalo kake tri tedne / en mesec, ampak ne hudo...v službo nisem šla ker sem učiteljica in sem imela operacijo 10.7. tak da mi je operacija sovpadala s poletnimi počitnicami.
- kako dolgo nič dvigovati - nisem se držala teh navodil...sicer v tistem času ničesar težkega ni bilo v bližini...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
- in kdaj se lahko začnem ukvarjati s športom? -- ko se boš dobro počutila...trebuhušnih mišic pa le ne naprezaj preveč še nekaj časa...

jaz sem sicer imela samo laparo (SPCO) brez histeroskopije...drugače ti pa telo samo pove kaj lahko in česa ne in kdaj ima dovolj...glede spolnih odnosov...meni so rekli 14 dni da ne smem in sem se tega držala, pol pa sva s kondomom do prve M...počakajta prvo M, da se ščisti in potem na "lov" za dojenčkom...pa ne bodi razočarana, če vam atakoj po operaciji ne uspe...jaz sem bila ful, ker imaš kar občutek da je to čudežna operacija, pa imaš še vedno samo 25 % možnosti zanositve... PA SREČNO!!!!

kati07 -> RE: po laparo/histeroskopiji (3.11.2007 23:19:09)

super!
najlepša hvala za odgovor, ki me je zelo potolažil.
jaz sesala še nič nisem in nasploh me moj dragi z vseh stran streže, ampak lepo slišati, da ni nič narobe če naredim nekaj korakov.
:)
pa srečno tudi na poti do vajinega dojenčka.

Fargesia -> RE: po laparo/histeroskopiji (4.11.2007 14:13:28)

Srečno tudi vama!!! in hvala!

Stran: [1]