klarisa
|
Goya, živjo! Spodaj sem ti skopirala kar je blo od Londona iz nekega foruma; nekdo pač zastavi vprašanje drugi mu odgovorijo-upam, da se boš znašla. So mi pa info zelo prav prišle, ker gre mlajša sestra začetek januarja tja kot aupair za pol leta. pa pa _______________________________________________________ Zanima me, ce mi lahko da kdo kaksen nasvet kje se splaca poceni prenocit v Londonu ? Hvala vsem, ki boste odgovorili!LP ej najbols je ce gres na neta pa pogledas na youth hostels v uk in kolker se jzt spomnem so mel skor vsi hostli slike tak da si pol najlazje zberes po tem . aja pa poglej si se v kirem delu Londona so pa kolk so od centra oddaljeni. upam da ti bo to kej pomagal Objavljeno: Tue Sep 14, 2004 9:16 pm Pošlji temo: -------------------------------------------------------------------------------- pri župniku je najceneje, pa še skoraj v centru si Objavljeno: Wed Sep 15, 2004 2:06 pm Pošlji temo: london -------------------------------------------------------------------------------- mi smo spali v youth hostlu na Picadilly streetu, ni bilo pretirano drago in v srediascu mesta si. ------------------------------------------------------------------------------- Tisti ki je napisal pri župniku?A si resno mislil al se hecaš? Ker jaz namreč iščem informacije,ker je baje v Londonu nek slovenski duhovnik, ki je zlo vesel slovencev pa še poceni je?A veš kaj konkretno kje je in ime?Hvala. Nazaj na vrh Noise Data Objavljeno: Sat Sep 25, 2004 9:01 pm Pošlji temo: Če je to isti kot ga imam v mislih jaz, je to kar daleč iz centra... recimo 1 uro z metrojem... Predaleč, sploh če greš za par dni v London... Objavljeno: Mon Sep 27, 2004 10:07 am Pošlji temo: -------------------------------------------------------------------------------- Ja, župnik res domuje na obrobju Ldn-a (v drugem okrožju, torej je treba kupiti karte za metro za 1+1, kar je spet par funtov več/dan) in niti ni tako poceni, je pa zelooo prijazen gospod. Jaz sem bila par let nazaj in je bilo 17 funtov, tako da predvidevam, da je podražil, ker je imel namen še nekaj obnoviti. Telefona pa žal več nimam. Poglej za kak hostel v centru: http://www.hostelseurope.com/ pa lep izlet ti želim! Objavljeno: Mon Sep 27, 2004 10:42 am Pošlji temo: Pridružen: Friday, 28.06.2002 22:45 objav: 160 Objavljeno: Mon Sep 27, 2004 10:52 pm Pošlji temo: -------------------------------------------------------------------------------- 17 funtov? Uhh, to je pa kar drago, glede na to, da lahko v centru spiš za 12-15 funtov... ok, resda je hostel, samo a se kdo sekira za dan, dva? Jaz sem dosedaj vedno spal v enem izmed astor hostelov... --> http://www.astorhostels.com _____________________________________________________ London je ogromno mesto, probližno 40*40 km. Ljudje vseh ras in narodov na svetu si tam poskušajo najti svoj kotiček. Bančna prestolnica Evrope. Ne vem koliko dni imaš na voljo za ogled, vendar če vprašaš bilokaterega turističnega delavca ti bo znal povedati katere muzeje, parke, zgodovinske zgradbe... si lahko ogledaš; tudi odvisno kaj hočeš doživeti. Moj nasvet je pa tak. Za samostojno raziskovanje mesta si prvo kupi tedensko karto podzemne železnice (tube); potrebuješ sliko). Takoj za tem si kupi načrt mesta imenovan A-Z book (stane nekaj funtov in prihaja v barvni in črnobeli različici in jo lahko kupiš v vsaki trafiki). A-Z book je načrt mesta London z dodatno mapo ''underground lines''-''tube''-podzemna železnico. Vsi ljudje domačini in turisti se orientirajo po tem sistemu. Tudi z avtobusi se da potovati po mestu vendar še zdaleč niso tako praktični kot tube. Pri karti na hrbtni strani samo pogledaš na kateri postaji podzemne si in takoj vidiš v katerem delu mesta si (po karti A-Z book). Lahko si pogledaš Sheakspearjevo gledališče, London Tower, znane mostove, Traffalgar Square (kjer se zbirajo popotniki iz vsega sveta, ali King's Cross, kjer se zbirajo in živijo Australci in Novozelandci, muzej lutk ''Madame Tussaud'' znanih svetovnih osebnosti, nešteto umetnostnih galerij, muzejev (vprašaj v tourist Office), prelep živalski vrt, Planetarium, Hyde park s speaker's corner-jem ( kjer vsak lahko govori kar se mu zaljubi, ljudje pridejo in poslušajo raznorazne navadne ljudi, ki govorijo kar jih teži; politika, šport... Zelo zanimive so velike tržnice, ki se organizirajo ponavadi ob koncu tedna (Portobello road, Camden town market;vsako soboto pride 100.000 ljudi, ulice so zatrpane z obiskovalci, to je tudi predel kjer je sedež MTV-ja, predel z dosti rock klubi, trendijevskimi restavracijami, umetniki... Camden Town leži na črni liniji, ''Northern line'' na mapi podzemne, postaja ''Camden Town'', malo severno od centra Londona, leta 1990 ko sem bil tam so na stojnicah imeli vse od motorjev, oblek, vhodnonemških uniform do mrtvaških glav - in ostale tržnice. Vzami brezplačne Londonske časopise, ki jih delijo na vhodih pred tube-podzemno železnico, kjer lahko zaslediš kulturno in drugo dogajanje v določenem predelu Londona. Poglej si tudi Večerovo prilogo z dne 20. dec. 2003-sobota kjer je reportaža o Londonu. Lahko greš tudi v katero od velikih diskotek v centru mesta. Neštet je izbor neevropskih restavracij od indijskih, tajskih, japonskih, kitajskih, mehiških, afriških... ali pa zaideš v kak lokalni miren pub ( klasična angleška gostilna ) in uživaš ob atmosferi in veliki izbiri piva. Določena področja kot so Brixton, Sutton... ( jug Londona) so področja kjer v glavnem živijo emigranti. Tam lahko kupiš dosti stvari ceneje kot v centru (tudi na tržnicah). To so področja kjer Afričani, Arabci in druge etnične skupine razvijajo svojo kulturo. Včasih zna biti tudi nevarno, posebej ponoči če si sama. London še vedno ni New York, vendar se je zadnjih nekaj let situacija poslabšala. Recimo, na področju blizu tube postaje ''Ealing Broadway'' - rdeča linija-vzhod-končna postaja obstaja cesta, ki ti daje občutek, ko se sprehajaš po njej, da si v Indiji. Same Indijske trgovine, Indijski odvetniki, restavracije, turbani... V centru mesta obstaja tudi znana Kitajska četrt - China Town. Lahko greš do Speaker's Cornerja v Hyde Parku in se popelješ z enonadstropnim turističnim avtobusom, ki raziskuje lokalne znamenitosti. Obstaja tudi avtobus, ki vozi po The Beatles Trail ( če veš kdo so to bili ). Ogled Bojnih ladij na reki Temzi (Thames ) je naslednja možnost. Skratka možnosti je ogromno. In ko boš mislila da si si vse ogledala te bo potem doma kolegica vprašala: '' čuj ali si bila v snooker pub-u ?'' ''Ne kaj je to ?'' Opozoril bi te le še na denar. London je eno najdražjih mest na svetu z izjemo Japonskih. Cena juhe z nudeljni v Kitajski restavraciji je lahko zmerna, dve ulici dalje pa boš za isto stvar plačala nekajkrat več in obratno. Isto velja za vse ostale stvari. Lep pozdrav , karel Če te še kaj zanima , brez oklevanja piši na psunder@volja.net _____________________________________________________ NUJNO: potrebujem podatek kje najceneje prespati v Londonu, po možnosti v centru Londona. Za vse informacije vnaprej najlepša hvala! Vesna Nazaj na vrh Noise Data Pridružen: Friday, 28.06.2002 22:45 objav: 160 Objavljeno: Thu Oct 10, 2002 11:06 am Pošlji temo: -------------------------------------------------------------------------------- Jaz vedno spim v ASTOR QUEST hostelu.. Zelo blizu Undergrounda, v centru Londona, cena cca 13-15 funtov, odvisno katero sobo dobiš http://www.hostelslondon.net/astorquest.html Nazaj na vrh Vesna Gost Objavljeno: Fri Oct 11, 2002 7:59 am Pošlji temo: ŠE PODZEMNA_NUJNO! --------------------------------------------------
|