Kolikšna porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

penka -> Kolikšna porodniška (3.11.2007 15:02:55)

Se že vnaprej opravčujem, če je bila že kakšna debata na to temo. Sem pregledala nekaj strani nazaj a nisem zasledila podobnega primera.

Torej za izračun porodniške se upoštevajo dohodki (zadnjih  12). Jaz pa nastopim z novo porodniško preden bom na delovnem mestu 12 mesecev. Prej sem bila na prvi porodniški. Zaposlena sem za ned. čas.
Torej imam možnost 10-plač a za ostala 2. meseca pa se šteje porodniška,ki sem jo še prejela? Kdo jo vpiše?

SEm tako zakomlicirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Upam, da kdo razume?

Pa še to- kdaj nastopiš s porodniško? (28 dni pred PDP.)  A so tukaj vštete tudi sob. in ned. ali samo delovni dnevi?

Erdbeere -> RE: Kolikšna porodniška (3.11.2007 15:07:28)

28 dni je vseh dni, ne delovnih.

Kar se pa ostalega tiče pa po mojem ti vpišejo porodniško kar na csd-ju saj ti ji oni izplaujejo in imajo podatek.

Naja30 -> RE: Kolikšna porodniška (3.11.2007 18:49:18)

Porodniška se šteje, ja. To je nadomestilo tvojega dohodka.

Strawberrie Cherrie -> RE: Kolikšna porodniška (5.11.2007 8:37:42)

Za tista dva meseca ti vzamejo minimalno zajamčeno plačo. Če se ne motim? In potem izračunajo povprečje. Če si v tistih dveh mesecih prejemala staro porodniško, ti vzamejo za izračun pač staro porodniško in 10mesecev plače.

Stran: [1]