pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

NINA1 -> pomoč (15.12.2004 11:15:59)

ojla,

najbrž to ne paše sem ampak mogoče bo vseeno katera kaj vedela o tem. sem mal gledala druge forume pa so tok čudni, da sem se rajši obrnila na našega, je bolj domač.
zanima pa me če katera kaj ve o popoldanski obrti,s.p. oz. o delu na "terenu" oz. kako je to treba(če je treba) prijavit.:zmeden:.
lahko tudi poveste kam naj se obrnem.

hvala za vse odgovore in vaš čas

lp Nina :)-

žužu -> pomoč (15.12.2004 13:15:35)

na obrtno zbornico

fricka -> pomoč (15.12.2004 13:42:34)

Tudi jaz imam s.p., na začetku sem ga imela kot popoldansko obrt, zdaj pa sem samozaposlena. Pri meni je bil postopek sledeč: najprej sem šla na upravno enoto, kjer sem izpolnila obracez z zahtevo za odprtje s.p.: naziv, naslov, dejavnosti- odvisne so od izobrazbe in prostorov, ki jih uporabljaš. Mojo dejavnost opravljam na terenu (najamem učilnico in obvezno sklenem pogodbo o najemu), zato nisem potrebovala ogleda prostorov. Sedež imam na naslovu mojih staršev, zato sem potrebovala dovoljenje staršev za uporabo sobe kot delovne pisarne in priložiti tloris. Ker sem bila še študent, sem potrebovala potdilo o šolanju. Na obrtni zbornici preveri ali sodi tvoja dejavnost kot obrt in se v tem primeru prijavi. Vplačaš vse takse in čakaš na odobritev vloge- dodeljena ti je matična številka podjetja. Nato opraviš še vse formalnosti na DURSU. Urediti moraš štampiljko in odpreti TRR. Stroški so bili pred štirimi leti majhni, manj kot 20.000 SIT. Boš pa zelo hitro dobila domov položnico od DURSA za plačilo akontacije davka od dobička.

Mislim, da boš največ informacij dobila na PCMG-ju.

NINA1 -> pomoč (15.12.2004 13:58:47)

sporočilo sem ti poslala na privat pošto, pa mi javi če si ga dobila.

lp
Nina

Stran: [1]