piščanc -> žalostna (28.12.2004 11:19:50)
|
Jaz tudi mislim, da je kaj narobe - lahko pa da jo res boli trebušček? Ponavadi je za vsako stvar vzrok, samo da je ne opazimo dovolj hitro. Moja 4-letnica je že od začetka hodila rada v vrtec, na vsake toliko časa pa opazim kakšna nihanja. Veliko ima pri tem opraviti tudi njeno odraščanje... Kakšen mesec nazaj se je tudi jokala ko je morala v vrtec, me objemala..., prvi dan sem še mislila da je samo zaspana, no naslednji dan mi je že dalo misliti. Kaj je bil vzrok, hm točno še zdaj ne vem. Povedala sem vzgojiteljici, poizkusila sem spraviti ven iz pupike, točno še zdaj ne vem. Ravno takrat je bila bolana pomočnica vzgojiteljice, vzgojiteljica je rekla, da je v vrtcu pridna in da se z njo ne ukvarjajo posebno, tisti dan pa sta se pogovorile kdo ji nagaja, ponjo je šel mož pa še malo spodbudil vzgojiteljice (malo bolj je oster). No tretji dan je bilo že vse OK, pa tudi pomočnica je prišla iz bolniške. Od takrat je vse normalno, grem pa na naslednje govorilne ure. Se mi zdi, da je bilo vse na kupu, malo pozornosti je potrebovala pa mislim da se je ustrašila da pomočnice ne bo več. Tako da, če noče v vrtec je sigurno tam vzrok, če ni kaj hujšega vedno pomaga pogovor. Mogoče jo pa res boli trebuh in jo tam silijo jesti. Včasih se kakšno stvar izvleče iz otroka, ko se igra npr. vrtec z igračami. Otrok bo uporabil točno tiste besede, ki si jih je zapomnil v vrtcu in ga najbolj veselijo/morijo.
|
|
|
|