Nika je zbolela-POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Taša -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 10:41:38)

Se obračam na vas, ne me kregat če sem malce zgrešila, ampak se mi zdi da mi boste na forumu "vsakdan" lažje in hitreje odgovorile....
Naša skoraj 6 letnica je zbolela. Zjutraj je začela jamrat da jo boli trebušček, pa sem rekla v redu bodi doma ne hodi v vrtec. Skoz mi je jamrala da jo boli trebušček sedaj pa mi je začela tudi močno kuhat. Kar naprej jo zebe in vročina je prilezla že na 38. V tem našem otroškem dispanzerju pa se nihče ne oglasi na telefon :hudicek::hudicek:, da bi malo povprašala, ker imajo nov režim dela.
Kaj lahko naredim.??? Ali ji lahko dam sirup za zbijanje vročine ?Sedaj je sicer zaspala....Jesti tako ali tako noče nič, normalno!!! Ali razsaja kakšna viroza??? Zdej me je strah da še tamala ne bo kaj dobila od nje ???

mammika -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:03:04)

Jaz bi jo kar peljala do zdravnika bo najbolj zihr

ZARA -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:13:52)

Oj Tasa...baje,da vse zivo razsaja in da je full bolnih otrok...Jst bi jo tud peljala k zdravniku...:rozica:

Lenny -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:16:37)

Ja, nek virus je, ki povzroča celo bruhanje in drisko, pa kar precej vročine. Jaz bi jo kar k zdravniku peljala, da boš vedela, pri čem si.
Pozdravček!

Taša -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:22:50)

Sejo verjetno res bom.Pred 16 dokler ne pride mož iz službe jo ne morem peljat, ker nimam potem Maše kam dat.
Pa pri nas na otroškem so ful zakomplicira, se morš prej naročit pri svoji zdravnici. Najina zdravnica pa je delala danes od 7-10. Nadomestna jemlje pa res samo najnujneše. Kok naj jaz vem en dan prej da bo otrok zbolel :hudicek:. Bom poskusila ob 13 ko so inf. poklicati pa zatežiti, da prideva popoldne.....

Lenny -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:26:00)

Joj, Taša, pa res komplicirajo v ambulanti! Ko tole berem vidim, da imamo mi zlatega dohtarja s sestrami vred!
Dobro porihtajte!

beti 1 -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:31:36)

Če hočeš kar najbolj zmanjšati možnost, da se okuži tudi dojenčica poskusi preprečiti bližnje stike med njima. V lekarni lahko dobiš tudi sredstvo za razkuževanje rok, s katerim si lahko razkužiš roke, posebno če si starejši brisala nos,... Zaščitila boš tudi sebe. Pomaga tudi pri prehladih, vendar je najbolj učinkovito ravno pri driskah.
Drugače pa jaz, da če bo pripravljena piti in ne bo delovala res hudo bolna ne bi rinila k zdravniku, ker lahko tam le še kaj drugega pobere. Če je virus tako ali tako zdravnik ne more naredit nič drugega kot ti doma. Vročino ji lahko zbijaš s hladnimi obkladki in lekadolom (Calpol, Daleron,...). Za pit ji dajaj sladkan čaj. Če pa bo tudi ko se zbudi še tarnala da jo trebušček boli pa le pojdita do zdravnika.
lp
beti 1

ZARA -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:34:25)

no evo... se dobr da mamo beti1!!

Gina -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 11:52:21)

Ti kar kliči v ZD dokler koga ne dobiš! Če ne pa kliči na drug oddelek, pa naj te važejo.Bolje da si sitna, kot da je kaj narobe. Jaz ponavadi tako naredim in so mi še vedno svetovali kako in kaj. Ko je bilo 1x nujno priti v ZD, pa nisem imela varstva, so me (nas) vzeli naprej. Pa saj to je ja logično!!! Jaz bi ji dala raje svečko kot sirup, če bruha, da bo vsaj kaj ostalo v njej. Čim prej se pozdravita! lp:)

ANOMIS -> Nika je zbolela-POMOČ (15.12.2004 12:16:09)

Če je vročina preko 38,5 - in če imaš pri roki svečke, ji daj svečko (jaz imam vedno doma voltaren), prehitro zbijanje vročine ni dobro, če ima mrzle roke in noge, pomeni, da bo vročina še naraščala, dokler ne prideš do zdravnika, je potrebno paziti, da dobi tekočino, poskusi z kakšnim čajem, sokom ali podobnim, s hrano je ne siliti, predvidevam, da gre za kakšno virozo, ker je sedaj prav idealen čas za viroze, ki se prenašajo v vrtcu. Če ti nebo uspelo priti do izbranega zdravnika, pa se posluži dežurnega.

lepo se pozdravite

Stran: [1]