Kaneloni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gumbek -> Kaneloni (3.11.2007 7:19:57)

No recepte na plan kupili smo tiste cevke za kanelone kako naj jih pripravimo da bodo njami?




poliloni -> RE: Kaneloni (3.11.2007 10:23:01)

Jaz jih imam najraje s špinačo oz. blitvo in malo sira. Ponavadi jih naredi tašča, tako da recepta žal nimam. Po moje (recepta še nisem videla in tole govorim čisto na pamet) prepraži na olivnem olju česen (samo toliko da zadiši), potem dodaš kuhano blitvo in potreseš s parmezanom (ali kakšnim drugim sirom) ter še malo dušiš. Ona da filo v palačinke (ti daš potem v te tulce). Zložiš v pekač.Čez pa poliješ smetano+jajce (eni dodajo še sir). lahko pa jih povaljaš v drobtinah in ocvreš.

Lahko pa jih nafilaš s šunko in sirom ali pa mletim mesom.





Jessy -> RE: Kaneloni (3.11.2007 12:05:48)

Gumbek, pripraviš jih enako kot lazanjo. Skuhaš bolonjsko omako in nekaj bešamela (s tem ne pretiravaj). Jaz dam v eno skodelico 2 zajemalki bolonjske omake, ter cca 3 jedilne žlice bešamela in samo na grobo pomešam, potem pa z malo žlico nadevam to "zmes" v te cevčice, ki jih nato zlagam v pekač enega za drugim. Če tiste zmesi zmanjka, jo ponovno pripravim. Ko imaš vse kanelone polne, oz. v pekaču nimaš več prostora, te kanelone še po vrhu pomaži s to zmesjo. Jaz po vrhu naložim tudi na tanke rezine narezano mozzarelo in potresem s parmezanom, ob rob pekača pa vlijem še dober deciliter mleka.
Vse skupaj pokrijem z alufolijo in dam peči na 180 C za 1 uro, zadnjih 10-15 min odstranim folijo, da se še po vrhu zapeče.




gumbek -> RE: Kaneloni (3.11.2007 13:43:40)

Punce hvala se še lovim okoli kuhanja ampak vaja dela mojstra ane.





MARTINŠČICA -> RE: Kaneloni (6.11.2007 9:36:15)

Še kakšna varianta kanelonov?

Kaj pa mehiške palačinke? Ali pa loparnica?




Saša27 -> RE: Kaneloni (6.11.2007 10:30:33)

Prvo spečem palačinke in v hladne zavijem nadev, nato vse skupaj paniram in ocvrem v olju. Pri nas
že od nekdaj delamo takšne kanelone in vsi jih nadvse obožujemo.
Nadev je pa lahko iz mletega mesa (prepraženega) ali pa šunka in sir, zelenjava s sirom,.. ogromno kombinacij je. Zraven pa odlično paše tatarska omaka.

Pa dober tek.




mojsoncek -> RE: Kaneloni (6.11.2007 11:40:04)

Kaneloni z gobami
Kaneloni s spinaco in buckami

Ce koga zanimajo recepti, naj pa pove, jih bom naknadno napisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]