Jessy -> RE: Kaneloni (3.11.2007 12:05:48)
|
Gumbek, pripraviš jih enako kot lazanjo. Skuhaš bolonjsko omako in nekaj bešamela (s tem ne pretiravaj). Jaz dam v eno skodelico 2 zajemalki bolonjske omake, ter cca 3 jedilne žlice bešamela in samo na grobo pomešam, potem pa z malo žlico nadevam to "zmes" v te cevčice, ki jih nato zlagam v pekač enega za drugim. Če tiste zmesi zmanjka, jo ponovno pripravim. Ko imaš vse kanelone polne, oz. v pekaču nimaš več prostora, te kanelone še po vrhu pomaži s to zmesjo. Jaz po vrhu naložim tudi na tanke rezine narezano mozzarelo in potresem s parmezanom, ob rob pekača pa vlijem še dober deciliter mleka. Vse skupaj pokrijem z alufolijo in dam peči na 180 C za 1 uro, zadnjih 10-15 min odstranim folijo, da se še po vrhu zapeče.
|
|
|
|