|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mama pije
4.11.2007 17:33:54   
fionaP
Govorim iz osebnih izkušenj, ki sem jih doživel s svojo mamo. Dogajalo se je tako kot pri tebi in se seveda s časoma stopnjevalo. Takrat sem bil star 20 let in sem zaradi maminega pitja dobesedno čez 5 let odšel od doma. Nisem mogel več gledati njene motne oči in njen govor. Moj oče ji je skušal pomagati vendar pa nikakor ni šlo. Vendar on ni odšel od doma, ker jo je imel in jo ima še vedno rad. Skupaj smo se pogovorili vendar če človek ne prizna, da ima težave s pijačo ne prideš nikamor. Doma smo skrbno pazili, da ni bilo alkohola ampak ga je skrivala no podtrehi, na vartu... Ugotavljali smo tudi vzroke in kar nekajkrat smo bili pri zdravniku  vendar sama ni priznala bolezen, ki si je reče alkoholizem. Pitje je bolezen in jo je potrebno zdraviti! Prišli smo tako daleč, da sem jo nekega popoldneva, ko je oče moral na pot, našel mamo na tleh. Pomisli sem na najhujše ampak na srečo ugotovil, da je tokrat prišla do svoje najnižje točke. Poti nazaj ni bilo več. Oče je njen alkoholizem in njeno "odvajanje" trpel že dolga leta. Postavili smo ultimat: zdavljenje v ustanovi za odvisnike z polno našo pomočjo ali pa popolna osamitev in naj gre kamor hoče. Mogoče me bo kdo sedaj obsojal toda stvar je zalegla in danes lahko rečem, da imam najboljšo mamo na svetu, ki pazi moje otroke. Priznala je bolezen in že 10 let ni poskusila alkohola. Jasno sem ji takrat povedal, da mojih otrok ne bo videla nikole več, če jo samo enkrat vidim pijano ali vsaj malo pijano.

Zdravljenje je trajalo 6 mesecev in smo bili v tem procesu vsa družina prisotna in smo ji pomagali. Moram priznati, da ni bilo enostavno. Vendar se je splačalo.

Če danes gledam nazaj mi je žal, da smo trpeli 10 let pitja ampak očitno mora človek priti do meje, ko poti nazaj ni več. Na aloholizem gledam kot bolezen, ki jo človek brez pomoči družine ne more premagati sam. Zaradi vsega tega nikoli v naši družini ne bo več alkohola, ker še enkar ne bi mogel skozi vse gorje.

Tvoja mama je bolana in jo je potrebno zdraviti. Mogoče se sedaj pred otroki še premaguje toda koliko časa še? Se želiš vrniti po otroke in ugotoviti, da otroka jokata mama pa je nekje na tleh?

V vseh teh letih sem dobil obutek, da že na daleč vidim alkoholika. Prepoznam ga po drži, hoji, očeh, licih. Najhujše pa je vonj, ki je prisoten tudi v jutranjih urah. Alkoholik namreč izloča precej izrazit vonj tudi skozi kožo.

Za konec bi rekel samo še tole. Močno se boste morali potruditi in vam bo uspelo. Meni je uspelo in upam, da bo tudi tebi.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.11.2007 18:06:47   
Anonimen
Tudi pri meni je mama že ležala na tleh in pila prej še močneje in še več, ko sem še živela pri njej. Res je, da vem vzrok pitja, saj je že izgubila enega otroka, se pravi mojo sestro a že dolgo let nazaj. In od takrat dalje pije. Ko je sestra umrla je pila vsak dan in metala očetu stvari v glavo in podobno. Drugi dan se baje ni spomnila ničesar.

No potem je pa še oče umrl in se je spet vrgla v pitje ampak od sestrine smrti dalje se je začelo tole popivanje. Ni pa šans da prizna, pravi naj ji dam mir, da tudi moj mož kaj popije (kdaj kako pivo) in da njemu nič ne očitam in tako dalje. Da če bom sama kdaj izgubila otroka bom že videla, bom še hujša kot ona. To je vse kar reče.

Da bi pa ona priznala da ima težave in se šla po možnosti zdraviti, niti pod razno. Ona pač ne pije,če je pa poskusila kozarček pa pravi da ne ve zakaj delam tak bum. Samo ona se čisto spremeni, momlja, jeclja, komaj hodi, gleda čudno, tako zelo zelo tuja mi je takrat in tako sovražim to situacijo in tudi to, ker ji nikoli ne morem popolnoma zaupati otroka. Pa prosi naj kdaj prespi pri njej, pa tudi mene bi malo razbremenila a si ga ne upam pustiti pri njej potem je pa užaljena, da ji branim vnuka, če ji pa rečem da pije pa pravi, da to pa ne, da naj jo neham žaliti.

Noče niti slišati niti si priznati da pije, potem se pa spomnim, ja saj kaj pa če bi meni umrl otrok, morda bi se mi pa že prej strgalo, zato potem ne rinem več tok vanjo ampak se umaknem in se ne oglašam na telefone. Sploh ne vem več kaj naj naredim user posted image

(odgovor članu fionaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
4.11.2007 18:33:51   
Moyca_
definitivno najprej pogovor in jo šele nato postavi pred dejstvo

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?