|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   široko poviijanje
2.11.2007 21:53:34   
PIAF
A je to res, da samo na Štajerskem moramo široko povijat do 3. meseca? Kaj drugje v Sloveniji pa ne? No, mi malo "švinglamo" in le tu in tam povijemo široko, ker se mi zdi, da še ima večje krče, če je v tistih plasteh plenic. Ima pa kolke 1A.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: široko poviijanje
2.11.2007 22:00:28   
Naja30
Ne, tud na primorskem "moramo" široko povijat user posted image

Mi živimo na obali, ampak rodila sem v Lj. Tako da je tam tamala imela UZ kolkov in ker je bilo vse ok, naj ne bi bilo treba široko povijat. Patronažna na obali pa mi je rekla, da oni pa priporočajo do 3m široko povijanje, tudi če je vse ok. Izbrala sem nekaj vmesnega in jo 1 mesec široko povijala.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: široko poviijanje
2.11.2007 22:01:36   
lex
jaz sem jo previjala samo 1 mesec. mi je kolegica, ki je hodila v materinsko v Slovenj Gradec rekla, da če so kolki 1A pol ni treba bolj dolgo, no in tudi naslednji UZ je bil OK. Mi je pa zadnjič znanec rekel, da v LJ sploh ne povijajo široko, če so kolki 1A. No še tu si nismo enotni v tej naši državiciuser posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: široko poviijanje
2.11.2007 23:21:24   
Anonimen
V Lj ne "predpišejo" širokega povijanja, če so kolki 1A ali 1B. Ostalo pa.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 8:05:30   
blue sky
Tudi v Slovenj Gradcu svetujejo široko povijanje 3 mesece, čeprav so kolki 1A.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 8:29:57   
tejkag
Tudi jaz sem mogla povijat široko do tretjega meseca pa je mela kolke 1a. Nekje sem slišala, da je je pri fantkih drugače.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 9:19:32   
poliloni
Pri nas (na Gorenjskem) ni bilo potrebno široko povijati, če so bili kolki na pregledu o.k. - mi pa smo morali še kak mesec, ker takrat (ob odpustu s porodnišnice) ni bilo zdravnika, ki to pregleda in smo morali kasneje še enkrat priti. 

_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 9:38:35   
mala pikica
Ko smo bili na ogledu porodnišnice na Ptuju, so nam na oddelku rekli, da široko povijajo samo če kolki niso v redu. Če so v redu, potem že v bolnici sploh ne povijajo široko.

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 9:58:44   
banki
Jaz sem iz primorske in sem rodila v Postojni, oba kolka je imel Tim 1A, vendar so mi svetovali siroko povijanje do tretjega meseca. Ker je bilo to cez poletje, sem ga vcasih cez dan pustila kar v pamperski in povijala siroko samo ponoci. Ob kontroli septembra je bilo vse OK in so mi rekli, da sedaj lahko povijam kakor hocem.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 10:18:15   
Anonimen
Jaz sem rodila v Mariboru, sin je imel 1A kolke, pa niso nič rekli, da bi morala na široko povijati... user posted image

(odgovor članu banki)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 10:46:47   
ULLA K
Rodila v LJ, kolki 1 a, že v porodnišnici niso široko povijali so rekli, da se to več ne dela, če je  s kolki vse OK.
Sem prišla domov v Posavje, kjer me je 4 dan po rojstvu obiskala patronažna in mi zabičala široko povijanje vsaj prvi mesec, do naslednje kontrole UZ...
Zaradi vnetega popka šla k pediatru, ko je bil star točno 1 teden - ko je videl široko povitega dojenčka , ga je razvil, odvrgel tetra plenico in rekel, da, če ime kolke 1a in je težek več kot 3 kg, je širko povijanje brez veze...

No zdaj si pa pomagaj s temi strokovnjaki...
...da nasvetov raznih tet niti ne omenjam

jaz ga sedaj ne povijam več široko, saj se mi zdi, da mu ne paše, pa še glavica mu potem dol visi (je rita višje od glavice) - saj imamo vzdignjeno vzglavje, ampak povsod pa to tudi ni možno urediti...

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 13:55:49   
jinksy
Naša pikica pa je imela en kolk 2a enega pa 1b. A je to ful slabo ali ne? Nič ti namreč ne rečejo pa sploh ne vem na čem smo. Je ne upam niti za kakšni 2 urci brez pustit. Mislite da je lahko kaj zelo narobe če bi jo? Stara pa je mesec in pol.

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 14:13:04   
butt3rfly
moj je mel enga 1a, drugega pa 1b, pa so mi v celjski bolnici rekli, da je vse ok in da ne rabi širokega povijanja. če bi blo kej narobe, bi pa mende ja kej rekli. drgač pa če ga široko povijaš, ni nč narobe, sam če ni treba-zakaj bi?

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu jinksy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 16:44:24   
sandra85
moj je imel oba kolka 1a, pa bom povijala široko vse do kontrole kolkov, ki jo ima v ponedeljeuser posted image (če bo seveda vse ok)
ker so kolegici tut v P rekli, da ima oba kolka 1a, pol pa je na kontroli pri 3m dobil obročke, ker je imel zlo boge kolke, pa čeprav ga je povijala širokouser posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 17:51:24   
ThinkPink
Jaz sem tudi iz Mb, kjer so mi rekli naj povijam do 3 meseca, pa tudi patronažna je tako rekla. Pravzaprav so bili kar začudeni, ko sem v ZD vprašala pri dveh mesecih, če lahko neham povijati na široko, češ...kaj si tak lena, da se ti ne da? Pa sem vseeno nehala pri 2m, se mi zdi, da otrok lahko bolj veselo brca. Kolki pa so ok.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 18:00:07   
Anonimen
Rodila sem v Postojni in moj mišek je imel kolke 1A, vendar so mi do kontrole (ko bo imel 2,5 meseca) svetovali naj povijam široko (pampers + 1 tetra + povijalna).

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: široko poviijanje
3.11.2007 23:46:07   
kšpela
jaz sem rodila v ljubljani in sem tudi iz ljubljane pa so v porodnisnici naredili ultrazvok kolkov in so bli 1A pa so mi rekli da ne rabim povijat na siroko.sej jo tudi oni niso pa sem bla 5 dni not.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: široko poviijanje
4.11.2007 9:21:16   
malička
tudi mi smo imeli kolke 1a, pa nismo rabili široko povijat, nam pa je pediatrinja sevtovala da lahko vsaj ponoči in obvezno zrolano pleničko med noge

(odgovor članu kšpela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: široko poviijanje
4.11.2007 11:59:45   
madejka
MB - naš imel 1b oba kolka pa smo mogli do 3. meseca ko smo imeli UZ široko povijat. Od sestrične tamali je glih tak mel 1b, samo v CE pa ji ni blo trebauser posted image Pri obeh pa je blo pri kontroli vse ok. Pa si misli kaj si hočešuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

soooonček je, soooonček

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: široko poviijanje
4.11.2007 14:22:27   
skuštrana
Jaz sem prvič rodila v Celju in je tamala imela oba kolka 1A ter ni bilo treba široko povijat, sedaj pa sem rodila v Postojni in imamo kolke 1A in 1B ter široko povijanje. Mi je pa pediatrinja v Po rekla, da glede na to, da uporabljam Racmane je to čisto ok in ni treba še klasičnega širokega povijanja. Kontrolo imamo pa pri 2 mesecih.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: široko poviijanje
4.11.2007 17:43:49   
valči
Vse tri otroke sem rodila v Brežicah in kot vsakič,tudi sedaj Nino povijam široko,jo je lažje držat v rokah in bolj toplo ji je.Do treh mesecev ni to taka reč.

Pa vsi otroci so imeli kolke 1A,pa vsi mi to svetujejo.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: široko poviijanje
4.11.2007 18:07:03   
Gina
Včasih se mi zdi, da je slovenija še v srednjem veku. Evropa ne povija široko že več kot 20 let. Če je uz ok, res ni nobene potrebe po tem.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: široko poviijanje
4.11.2007 18:40:09   
kaya2007
sem rodila v avstriji, oba kolka 1b in ni bilo treba povijat..na kontroli je bilo vse ok.

mi je pa patronažna "svetovala" široko povijanje..ampak mi je svetovala tudi kravje mleko user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: široko poviijanje
5.11.2007 9:15:16   
prolet
Pri nas (na Gorenjskem) ni bilo potrebno široko povijati, če so bili kolki na pregledu o.k.


v Ljubljani tudi ne, ampaj jaz sem ji vseeno dajala poijalko čez pleničko, tudi zaradi popka, ko se je celil

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: široko poviijanje
5.11.2007 9:19:11   
Anonimen
rodila v ce, kolki bli 1A in ni blo treba...pa itak racmanke uporabljamo in že tko pride bolj šroko...mi je pa pediatrinja v ce rekla takrat, da če ni trba, ni treba, da je u bistvu brezveze se **** s tem in komplicirat, če so kolki vredu...da razen če res ni kake prirojene napake, na slabše to ne gre, če so slabi kolki, so zaradi nerazvitosti in rabjo še par mescev...če so pa ok, so pač okuser posted image

(odgovor članu prolet)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




kaj menite
cupacups

je danasnja politika kriva za recesijo

da,vse v njihov zep sele nato delavci (93%)

ne, so posteni (7%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!