pika09 -> psihično nasilje nad otrokom (2.11.2007 21:17:14)
|
Živijo! Imam hči staro 7 let in pol. Z njenim očetom sva narazen že skoraj 7 let. Po 6ih letih, se je posmnil, da hči obstaja in me tožil za skrbništvo. Seveda je tožbo izgubil sedaj pa ima stike enkrat na teden in vsak drugi vikend. Zaplete pa se, ker se ga hči boji. Že pred skoraj dvema letoma, ko smo imeli obravnave sem imela sodno izvedenko, ki je rekla, da si hči sicer ne želi k njemu, da pa je premala, da bi njeno željo upoštevali in da jo moram psihično pripravljati na stike. Ima pa bivši še 13 letno hči iz prejšnje zveze, ki pa že 2 leti niti poda razno noče k njemu. Sedaj je končno zbrala dovolj poguma, da je na CSD in sodišču (ker je tudi njiju tožil zaradi stikov) povedala vse o psihičnem maltretiranje, grožnjah (kaj bo naredil za njeno mamo), kako ji je zvijal roke na hrbet itd itd.. Skratka groza! Vem da se ga tudi moja hči bolestno boji, vendar gre tja, ker se prav tako boji, da bi mi kaj naredil.. Vendar pa vsakič pride nazaj totalno drug otrok. Ko sem pred skoraj dvema letoma izpostavila primer s starejšo polsestro omenila na sodišču je sodnica rekla, da to ne morejo upoštevat, ker gre za drug primer in češ kako je lepo, da se je oče tako spremenil... No, sedaj se je očitno še enkrat lotil starejše hčere, ker se bo spet začelo na sodišču, ker ga noče več videt. Zanima me, če katera ve, kako bi sedaj to lahko uporabila v hčerino korist, da bi končno sodišče spregledalo za kakšnega človeka gre in da za punci ni vredu, če imajo takšen odnos z očetom! Ali lahko ukrepa CSD ali moram spet na sodišče, ko bo spet presojalo s svojega neživljenskega vidika? Ali moram čakat, da bo hči stara 12 in da bo lahko sama povedala!?! Malo sem že obupana, ker ne vem kako naj zaščitim svojo hči? Lep pozdrav!
|
|
|
|