Knjige za 4-letnico (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

PikaNogavicka -> Knjige za 4-letnico (2.11.2007 18:20:09)

Zivim v Ameriki in mojo skoraj 4-letno Pikico vzgajam dvojezicno. Kdor ima kakrsnekoli izkusnje z dvojezicno vzgojo, bo potrdil, da je to zelo tezko. Zato rabim pomoc.

Babica in Tata ("dedek" je prevec podobno besedi "daddy"...) bosta prisla cez en mesec na obisk iz Slovenije in jaz bi rada, da bi Pikica dobila cimvec knjig.

Prosim za predloge knjig, ki so primerne zanjo. In to v dveh kategorijah:
- knjige, ki imajo veliko slik in malo texta, da jih lahko poskusa sama brati
- knjige ki jih jaz berem njej

Ce ima kdo kaksne knjige, ki mi jih hoce prodati ali podariti, prosim, posljite mi sporocilo.

V zameno zahko jaz posljem kaj iz Amerike.

Vnaprej najlepsa hvala

nuala -> RE: Knjige za 4-letnico (2.11.2007 18:48:09)

Mojadva ( 3 in 5 let ) imata rada klasike:
- Rdeča kapica
- Volk in sedem kozličkov
- Trije prašički
- Sapramiška
- Oton Župančič ( pesmice )
- Žogica nogica
- Kdo je napravil Vidku srajčico
- Muca Copatarica

Od novejših pa obužujeta knjigice "Mišek Tip" in jih znova in znova beremo, znamo pa že celo odlomke na pamet.

Vem, kako težka je dvojezična vzgoja. Jaz poskušam tudi s pravljicami in pesmicami na CD - ju, te vedno poslušamo v avtu.

nuala -> RE: Knjige za 4-letnico (2.11.2007 18:49:57)

Pe še to sem pozabila, babica nam pošilja revije Zmajček in Cicido. te tudi radi beremo in izpolnjujemo.

bskrle -> RE: Knjige za 4-letnico (2.11.2007 18:57:14)

Maček Muri, sVETLANA mAKAROVIČ(Sapramiška), Dane Zajc (pesmi), Oton Župančič, Anica Černejeva, 

flikflak -> RE: Knjige za 4-letnico (5.11.2007 11:07:52)

sovica oka (makarovič), pod medvedovim dežnikom (makarovič), nenavadna želja (modic), mali medo (kovač), kdo je napravil vidku srajčico (levstik), jure kvak kvak (vegri), juri muri v afriki ( pavček)

To je nekaj izbora naše tavelke.
Lp

PinkaPolonka -> RE: Knjige za 4-letnico (6.11.2007 0:17:50)

Mi smo sicer malo mlajši (3 leta), tako da ne vem, če vam pride v poštev, ampak mali in tudi jaz sva čisto navdužena nad zbirko drobižki:
-Metuljček Matiček (Antoon Krings),
-Mravlja Marička,
-Čebela Adela...

Super zgodbe o žuželkah, katere živijo na istem vrtu...in se njihove zgodbe občasno prpletajo. Naprimer: zgodba o komarju Marku, katerega oče je zdravnik, ki zdravi samo z inekcijo. In posledično naj bi tudi Marko postal zdravnik, ki pa to noče postati, dokler nekega dne k njim na obisk ne pride kresnička, katere lučka je nehala goreti...

Gordana-3 -> RE: Knjige za 4-letnico (6.11.2007 8:57:17)

Moja tri letnica ima rada še tele: Pedenjped, Bobek in barčica, Kekec in Bedanec, Kekec in Pehta, Kekec in Prisank in Mojco Pokrajculjo.

Nea -> RE: Knjige za 4-letnico (11.11.2007 21:48:22)

Tudi mi od babice dobimo Cicido in Pika polonico.

Stran: [1]