svinjska reberca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> svinjska reberca (2.11.2007 10:52:16)

Rada bi jih spekla, pa ne vem čist točno kako.. Nisem še nikol tega delala..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Skratka, zamislila sem si nekako takole: soliš, popraš.. (česen??)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Na koliko naj pečem in koliko časa??

Hvala!!




Anonimen -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 11:11:39)

Jaz jih delam tako: sol, olivno olje, strti česen (ne nerazan), rožmarin. Pustim jih v marinadi čez noč ali pa vsaj pol dneva.

Najboljša so pečena na žaru, drugače pa so dobra tudi v pečici. Če so velika in debela, jih malo zareži med rebri, da še paca bolje pride v meso in se prej spečejo. Koliko časa jih pečt? ne vem, dokler niso pečena, ponavadi jih pečem v pečici okrog 30 min, če je velik kos. Odvisno tudi ali pečeš celi kos ali pa po 1 ali 2 rebri skupaj. Na žaru pa jih pečemo okrog 15 min, in polivamo z pivom. Obvezno pa morajo bit fejt pečena, da mast odide vstran[sm=smiley36.gif]




pajčolanka -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 11:19:30)

jaz jih ponavadi razrežem na vsako rebro posebej(še boljša so una brez kosti-jamiii)
potem pa zmešam malo zenfa malo vegete in malo redeče paprike in s tem premažem vsak kos posebej. če je čas ša malo pusti da se stvar malo "prepoji" in pol ponavadi al na žar z njimi al pa v ponev ker se fajn zapečejo. vmes malo zalivam z vodo da se fajn dolgo pečejo, na koncu pa psutim da se zapečejo. jamiiii kok bi jih zdej eno porcijo.




Jessy -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 11:52:50)

Jaz jih pečem kar na steklokeramični plošči. Jih posolim, popram, malo potresem z rdečo mleto papriko, potem pa na malo olja dam peči. Dodam ene 3 stroke česna, pa 1 čebulo, ki jo narežam samo na trakove. Pet minut preden je pečeno (pečem jih 2 uri) pa narežem še 1 strok česna, pokrijem posodo in ugasnem elektriko. Čez nekaj minut pa postrežem.




BLAŽIKA -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 12:34:58)

Jaz pa jih posolim, natrosim na njih strt česen ali narezan, dam še malo kumine gor in jih dam v pečico pečt, med mes pa jih malo zalivam. So mi takšna najbolj všeč.




bamby -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 15:02:31)

Solim, popram in najboljše kar z mletim česnom posuješ in daš kar v ponev pečt na nizko temperaturo. Pri rebercah je pomembno, da se začnejo počasi pečt, da so pečena, ker drugače so lahko na sredi še surova. Sprva jih tudi pokriješ, potem pa odkriješ, da se še lepo zapečejo.




Anonimen -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 15:06:41)

Hvala..

Bom naredila nekaj vmes..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Upam, da bojo užitna..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Peteršilj -> RE: svinjska reberca (2.11.2007 19:31:24)

sem gratala ful lačna, upam, da so ti uspela. 




g -> RE: svinjska reberca (11.11.2007 18:41:45)

Rebrca premažem z mešanico : soli (vegete), mezge, gorčice, dam v pekač na malo maščobe in zalijem z jušno osnovo - cca 2 dcl, pokrijem z folijo in pečem cca 30 min, dodam na kose narezan in le malo posoljen krompir, spet pokrijem s folijo. Cca 30 min pred koncem odkrijem in lepo zapečem. Tako pečena rebrca se kar topijo v ustih!




mojsoncek -> RE: svinjska reberca (11.11.2007 21:03:58)

IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Solim, popram in najboljše kar z mletim česnom posuješ in daš kar v ponev pečt na nizko temperaturo. Pri rebercah je pomembno, da se začnejo počasi pečt, da so pečena, ker drugače so lahko na sredi še surova. Sprva jih tudi pokriješ, potem pa odkriješ, da se še lepo zapečejo.


Tudi jaz jih delam tako.




Stran: [1]