Tende
|
Uršula, le pogumno. Razmišljaj pozitivno, da ne boš šla v porodno negativno nastrojena, to ni dobro. Sodeluj z osebjem,ubogaj in poslušaj jih, ker vedo, kaj delajo. Meni je pasalo ves čas hodit okrog, ena zraven mene je ves čas ležala. Delaj po občutku, energijo pa šparaj, da predihaš popadke. Jaz sem ves čas stiskala zobe kot nora, dihala skozi nos in bila tiho, ker itak ne moreš govorit, ko imaš zaprta usta. Niti na pamet mi ni prišlo, da bi kaj komentirala, tako sem tiščala zobe skupaj. Vse tiste bolečine so čisto nove, čisto neznani občutki,jaz sem bila kot v transu in se določenih stvari sploh ne spomnim dobro, občutek za čas sem izgubila, niti me ni zanimalo, koliko časa sem tam, so mi pa tri ure in pol v porodni minile v trenutku. Glede popadkov - ko boš imela občutek, da vse boli in da ne moreš več, se spomni, da si z vsakim popadkom bližje koncu matranja in bližje svoji veliki sreči. Tako sem razmišljala jaz in mi je pomagalo. Rekla sem si - pridi popadek, še tebe premagam in sem bližje, bo že eden manj. Mogoče se sliši smešno, ampak sigurno je bolje to, kot pa da obupavaš, da boli in da ne moreš več. In ko stisneš svoje malo dete....ne da pozabiš bolečine, ampak v sekundi vse tisto ni več važno, ker si polna novih občutkov, sreče in ponosa. Meni je bil to tako čustven trenutek, da se ne da opisati. V tednih pred porodom pa si vzemi čas zase, beri, razvajaj se in predvsem se spočij, da boš šla v boj polna moči, pozitivna in pogumna!
|