Jetrca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


saraja -> Jetrca (1.11.2007 21:22:03)

Bodo jutri za kosilo. Kako jih naj pripravim? Da bodo dobre, pa kaj zraven!

Hvala




Balonchy -> RE: Jetrca (1.11.2007 21:30:06)

Na maščobi prepraži čebulo, jetrca nahitro opeči in preden so končana zalij MALO z belim vinom,posoli, potem pa hitro na krožnik!
Zraven ponavadi naredimo tenstan krompir. Morda še kako solatko!




kaycha -> RE: Jetrca (1.11.2007 21:46:44)

enako kot Balonchy pravi, ampak lahko dodas na koncu se malce paradiznikove mezge, da se mal omakce nardi. zraven pa jemo krompir v kosih, lahko s petersiljem in maslom, ali pa samo kruh in solato




čaki -> RE: Jetrca (1.11.2007 23:20:04)

o madonca sm lačna ratala-mljask, mljask...pa sveži beli kruh zraven, da še fajn pomakaš v omako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jessy -> RE: Jetrca (2.11.2007 9:20:12)

Moja mama jih je vedno delala tako, da jih je izredno na tanko narezala, potem pa na olju prepražila veliko čebule, ki jo je narezala samo na lističe. Ko je zarumenela, je dodala jetrca in jih je pražila samo 3 minutke, na koncu jih je posolila in poprala. Z vinom jih nič ne zaliva.

Mi smo jih vedno jedli s širokimi rezanci.




Peteršilj -> RE: Jetrca (2.11.2007 19:34:18)

jaz jih delam kot Jessy, vendar jim na koncu dodam malo vina. Zdaj ste me spomnile, jih bom naredila en dan za kosilo. 




cmokec -> RE: Jetrca (2.11.2007 19:46:38)

Najbolj mehka so telečja jetra, ampak jih je težko dobit. Osnovno je, da se soli, preden se servira, da ostanejo mehka. Sol med kuhanjem jih naredi trše.

Mi pogosto jemo jetrca v omaki in pire krompir.

Prepražiš čebulo, dodaš na tanko narezana jetrca in popražiš. Nato malo potresež z moko, pomešaš in zaliješ z vodo. To moraš dostikrat pomešati, da se ne zasmodi, ker moka zgosti in naredi omako. Med kuhanjem dodam majaron. Kuham cca. 15 minut, posolim in postrežem.




kajsica -> RE: Jetrca (3.11.2007 19:01:56)

Ali pa kurja jetrca!

Že mami jih je tako pripravljala za nas majhne otroke.

Jih samo nastrgaš (zmiksaš na grobo), par kaplijic olja in jih na brzino popečeš. 3-5 minut in si konec. Soli in popra pa si jih kasneje vsak sam, da ne postanejo trde, zraven pa solata in krompir v kosih.

Njami, men je to še vedno ful dobro, ampak morajo obvezno biti kurja jetrca.

Ja vem da se sliši čudno, ampak mislim, da je to bila kaj hitro trda hrana, ki smo jo začele uživati (3 sestrice). Poskusite!




Anonimen -> RE: Jetrca (3.11.2007 23:18:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Moja mama jih je vedno delala tako, da jih je izredno na tanko narezala, potem pa na olju prepražila veliko čebule, ki jo je narezala samo na lističe. Ko je zarumenela, je dodala jetrca in jih je pražila samo 3 minutke, na koncu jih je posolila in poprala. Z vinom jih nič ne zaliva.

Mi smo jih vedno jedli s širokimi rezanci.


Pri nas isto. Njami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]