Putka -> RE: likanje oblačil (1.11.2007 21:29:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: december06 Hvala za vaše odgovore. V mislih sem imela likanje oblačil za dojenčka zaradi morebitnih alergij, ne pa zato, da bi bile lepe videt. Ali perete otroška oblačila ločeno od ostalih oblačil? In ali mogoče katera da na dodatno izpiranje, ko so oblačila že oprana? Tako so nas učili v šoli za starše. In kdaj oz. ali je sploh potrebno da se začne uprabljat mehčalec? Saj ravno zato likam dojenčici vse. Ker se še enkrat lepo pregreje vse bacile. Pa sicer nisem na to zelo občutljiva, sploh ker sem iz tega foha in vem, kako koristne so bakterije. Ampak prvih par mesecev pa sem iz higienskih razlogov likala vse. Perem ločeno, sploh ker se hitro malih oblačil in plenic nabere. Uporabljam tudi drug prašek (Frosch in nek bio za pralne plenice), pa brez mehčalca. Perem običajno in ti ni treba dvakrat spirat. Uporabi manj praška in nič mehčalca. Prijateljica ima hudega alergika, je občutljiv na prašek, zato spira 2x in uporablja sodo bikarbono. Če je otrok zdrav, ti ni treba tako komplicirat.
|
|
|
|