|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj lahko jedo pri 4m?
1.11.2007 19:50:27   
ThinkPink
Lepo pozdravljene!

Moja user posted image  je zaenkrat še polno dojena, stara je 2,5 meseca. Naj bi pa okoli 4m začela jesti še drugo hrano...kašice ipd.

Zanima me, kaj daste za papat svojim malim pri 4m, seveda poleg mleka?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj lahko jedo pri 4m?
1.11.2007 20:07:52   
Petraa
če hočeš ti lahko na email pošljem glede GH

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.11.2007 20:16:05   
ThinkPink
Ja, prosim! Na zs imaš moj e-naslov! Hvala!

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2007 21:25:52   
r1ta
Če imata res silo s pričetkom uvajanja GH, potem dajta, drugače ti pa osebno odsvetujem. Jaz sem začela pri 4 mesecih in tega ne bi nikoli ponovila ker je bilo prehitro. Stran sem zmetala še in še hrane, se jezila in obupavala, nato pa je pri šestih mesecih začela z juhami in danes (pri desetih mesecih) je kot velika. Pravijo da je dete pripravljeno na GH ko ima podvojeno rojstno težo, le-to pa naša pri 4. mesecih še ni imela.

Veliko sreče in uspehov!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2007 22:11:49   
simona76
Če je polno dojena, se ti naj ne mudi. Moja je sedaj stara dobrih 5 m, pa jo še samo dojim. Bom začela z uvajanjem GH po 6.m.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2007 23:37:00   
pikapolonici
JAZ SEM PRI 4M ZAČELA Z RAZLIČNIMI SOKOVI: KORENČKOV, BRESKOV, JABOLČNI..., SEVEDA SEM GA DAJALA PO ŽLIČKI. TA PRVA NI NE PILA NE JEDLA DO 6M NIČ (OBE STA BILI DOJENI OZ. NAJMLAJŠA JE STARA 6M IN ŠE JE), ČEPRAV SEM JI HRANO, KAŠICE PRIPRAVLJALA VSAK LJUBI DAN IN SE JEZILA IN TRUDILA PA NIČ. ČIST BREZVEZE, KO JE HOTELA SAMA HOTELA OZ. RABLA SE JI JE PA ODPRLO. NO ČEPRAV ŠE DANES PRI 5 LETIH JE BORE MALO.
PRI TA DRUGI PA SE MI JE SEVEDA SPET MUDILO IZ RADOVEDNOSTI. OD 4-5 M SEM JI DOPOLDAN REDNO DAJALA SOKOVE, NATO SEM ZAČELA DOPOLDAN S SADNIMI KAŠAMI, SEDAJ PA SMO DODALI POPOLDAN TUDI ZELENJAVNE KAŠE. MALE JE PA OPRAVO NASPROTJE NAŠI DRUŽINI. JE EDINA, KI POJE IN MA RADA PRAKTIČNO VSE.
POSKUSI, ČE HOČEŠ, ČE VIDIŠ ZA DRUGO HRANO ŠE NI ZAINTERESIRANA, POČAKAJ. DO 6M SI LAHKO BREZ SKRBI, DA JE SAMO DOJENJE DOVOLJ.
L.P.

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2007 0:21:10   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Lepo pozdravljene!

Moja user posted image  je zaenkrat še polno dojena, stara je 2,5 meseca. Naj bi pa okoli 4m začela jesti še drugo hrano...kašice ipd.

Zanima me, kaj daste za papat svojim malim pri 4m, seveda poleg mleka?

S tem ko prehitro uvajaš hrano tvegaš alergije. Otrok lahko čisto lepo napreduje do 8 meseca ali še več samo zaradi dojenja. Moja Ema je bila izključno dojena do 8 meseca, šele potem smo uvedli hrano.

Gospa sem.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2007 0:49:43   
AKŠ
ja so možne alergije...ampak to ni odvisno samo od tega da začneš prehitro z gosto hrano....verjemi....

imam kolegico, ki je poln dojila zelo dolgo časa....sedaj je njena deklica stara dve leti, pa lahko uživa samo 4 različna živila....na vse ostalo je alergična!!! tu ni bila kriva GH...

jaz sem začela z uvajanjem v petem mesecu....sedaj jemo vse in ni (za enkrat) še na nič alergična.....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2007 11:51:57   
Dashenka
No, pa še odgovor na vprašanje:

Mi smo začeli z jabolčno kašico, pa kuhanim korenčkom - ki ga je naravnost oboževala.
Ker pa žal korenček zapira, smo prebavo uravnavali s hruškino kašico. Všeč ji je bila tuda melono in lubenico.
Zelo kmalu sem ji začela kuhat mineštrice - torej goste zelenjavne juhice, ki sem jih nato dobro pretlačila z vilico, ki jih je pa sploh imela full rada:

Korenček, riž, krompir, bučke, kolerabica, por, brokoli.... (v različnih kombinacijah).

Mlečnih kašic (raznih Rižolinotov in podobno) pa ni marala in jih še sedaj ne je.

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2007 17:01:04   
bankc
Tudi moj sin je star 4 mesece in 2 tedna in je že od začetka 4 meseca na gosti hrani. Ni dojen in smo imeli probleme ker ga mleko ni več nasitilo in je bil eno uro po obroku revež že lačen, pa ponoči nismo spali.

Za začetek sem mu pripravila žitno kašico (kar gosto tako da je jedel po žlici) in mi je že v prve pojedel več kot 100 ml kašice. Nato sem nadaljevala s pasiranim korenčkom, krompirjom ter nato oboje skupaj, sedaj mu dajem kuhan sadje in pretlačen. In moram reči, da jabolko naravnost obožuje. In zaenkrat nimam prav nobenega problema, kljub temu da je komaj 4 mesece star, poje pa tudi veliko.

Jaz mislim, da je to odvisno od otroka do otroka. Naš se na primer če ješ pred njim grozno slini in te prav opazuje oziroma strmi vate ko ješ. Pa obožuje jesti po žlici.

In odkar sem začela s gosto hrano mi spi 8-9 ur brez prestanka, ker prej smo se pa non stop zbujal.
Vendar mislim, da glede na to da dojiš, se ti res ne mudi.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2007 17:58:00   
Anonimen
Kaj lahko jedo pri 4m?

Materino mleko.

(odgovor članu bankc)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2007 20:28:26   
Brundula
Z našim je prav tako isto. Zelo obožuje sadne kašice (jabolčno, korenčkovo, breskev, banano).

1. Zanima me kako pa so se vaši kaj odzvali na hruško. Jaz se mu jo bojim dati, ker mislim da ga bo napenjala. 
2. Poleg tega se pa tudi zelo oblizuje, ko vidi da jemo jogurt. Sem mu tudi že provala dati na jezik in ga je z veseljem pojedel. Star je namreč 4,5 m in zanima me kdaj naj bi se mu lahko dalo jogurt ali skutko.

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2007 22:01:42   
bankc
Brundula hruško naj bi jedli itak kuhano in jo daš brez problema. Če te pa skrbi pa daj za začetek zelo malo pa boš videla reakcijo. Naš jo bo ta teden jedel prvič pa bom tudi videla koko bo. Drugače pa v Paparici piše da pri štirih mesecih že lahko pojejo nekaj žličk jogurta, če jim okus odgovarja. Skutice pa naj bi začeli šele pri 6 mesecih.

(odgovor članu Brundula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2007 22:22:39   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink
Citiram pediatrinjo (mislim, da v Ljubljani vsi enako govorijo): uvajanje goste hrane ne priporočamo pred dopolnjenim 6. mesecem zaradi vedno bolj pogostih alergij.

Poleg tega ima otrok še nerazvita prebavila (npr. v blatu so koščki), ne sedi samostojno, jeziček potiska naprej zaradi sesanja..

Pa kam se vam mudi?

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2007 22:25:02   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: AKŠ
ja so možne alergije...ampak to ni odvisno samo od tega da začneš prehitro z gosto hrano....verjemi....
Res je. Zelo je odvisno tudi kaj doječa mamica je. Ker se alergeni preko mleka prenašajo na dojenčka.

Mamice alergiki naj bi se pri polnem dojenju izogibale kravjega mleka, oreščkov, jagod,..hudih alergenov pač.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.11.2007 5:55:54   
Dashenka
Ah ja, kolikokrat prežvečena tema.

Nekateri pediatri res pravijo,da z uvajanjem začetu pri 6m, spet drugi pa pri 4m.

Naša (ljubljanska!) pravi, da je za večino otrok, ki se lepo razvijajo in nimajo v družini nobenih večjih težav z alergijami (takih je hvala bogu velika večina) velja, da je najprimernejši čas za začetek uvajanja 4m.

Otroku pač ponudiš hramo, ko oceniš, da je pripravljen, vendar načeloma ne pred 4m in seveda začne z zgoraj našteto hrano ne pa na primer krvavicami in zeljem.

In vsaka mama ali oče najbolje vesta kdaj je to!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.11.2007 8:03:01   
nky 23
In vsaka mama ali oče najbolje vesta kdaj je to!
user posted image user posted image user posted image

moj je star 5mes. in sem mu že dala hruško in jo je in tudi problemčkov ni bilo, sem mu jo pa zmšala z jabolkom ali banano in pa seveda prej prekuhala.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.11.2007 8:03:13   
Brundula
Jaz se tudi strinjam z Dashenko. Mislim, da vsak starš vidi svojega otroka in začuti njegove potrebe. Če se pač vidi, da otrok je pripravljen na sprejemanje hrane se mu jo počasi daje. Raje sadne kašice, kot pa umetno mleko. Seveda, mu ne boš dal krvavic in zelja, temveč primerno njegovi starosti.
Poleg tega pri nas imamo velil problem s polivanjem in sedaj ko sem mu začela dajati kašico se  to nekako zmanšuje.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.