|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   materinska knjižica
14.12.2004 15:19:09   
mela
kdaj jo dobiš?sem slišala da v 12 tednu?no men bi bilo to super ker mi je rekla ena ginek. da me bo vzela za svojo pacientko le če mi moja "stara" ginekologinje ne odpre te knjizice!a kot sem povedala k novi grem 12.1 a jutri imam pa pri tastari pregled in mi bo ful bed rect da naj mi ne odpira knjizice ker grem k drugi!tko da bi me jutr se ona pregledala(da bom bolj mirna) in pol grem vn in sestri rečm za karton!vem da to ni glih način ampak men je tko bed da koga zamorim al pa kej tazga!!!:((:((:((:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   materinska knjižica
14.12.2004 15:21:46   
KIRA
jaz sem jo dobila ko se šla na prvi pregled k G. so mi vse sami zrihtali, ni blo treba nič prosit. pa še kup prospektov in info materiala so mi dali zraven, ker sem bla 1 noseča. zelo poučno. to jih morem pohvalit v zdr. domu v MS!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   materinska knjižica
14.12.2004 15:23:21   
mela
kolk si bla pa noseca ku si sla 1 na pregled?

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   materinska knjižica
14.12.2004 15:27:09   
Naty*Taja
Zdravo!
Tudi jaz sem prvič noseča pa mi niso pri ginekologu nič dali! Mi je sestra prvič, ko sem šla na pregled kr rekla, da naj imam drugič materinsko knjižico zraven!Sem si jo mogla kr sama v knjigarni kupit!
G.imam v Celju. Mogoče je to zato, ker je ta privat!
Bolj ko berem tale forum, bolj se mi zdi, da moja G. ne naredi za svoje pacientke nič več, kot je nujno potrebno, drugo moram pa vse plačat, čeprav sem še celo študentka! Bom pri drugem temeljito razmislila o menjavi G.
Naty

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   materinska knjižica
14.12.2004 15:27:25   
KIRA
ne vem več točno, med 4 in 6 tedni mislim. ampak je bla rizična nosečnost zaradi IVF. v 3 mesecu pa sem tako bila bolana in sem morala za teden dni na opazovanje..

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   materinska knjižica
14.12.2004 15:32:01   
mela
amoak res ima vsaka svojo zgodbo in velik nas ima slabe izkusnje s temi zdarvniki!no moja je katastrofa saj zato sem jo zamenjala .jst sm prblizno 6-8 tednov noseca in sem bla prejsn tedn prvica na pregledu in mi je takoj ta baba rekla da je vrjetno izvenmaternična n. no seveda se mi je svet podrl.pa me je poslala drugmu zdarvniku in on je pač reku da je zelo zgodnaj nosecnost in da ga vrjetno ni vidla-plod.ampak men se gre bl za to da mi ona sploh ni rekla da je pač se ful zgodaj in da obstaja moznosta da ga pač samo ne vidi.ona ja tekoj rekla najhuje.no pol me je pa cez en tedn naročila-jutr in to ker je pač tist zdarvnik napisal da bo čez en tedn plod vecji in da ga bo ona vidla.mislm kere fore!!!!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   materinska knjižica
14.12.2004 15:37:54   
Naty*Taja
Madona! Kr tak brez osnove te prestraši! A sama ni bla nikol noseča?
No meni je tak zadnjič naredila, ko je rekla da greva na ultrazvok, da vidi če je živ!!
Sem se tak prestrašla, namesto, da bi mi rekla, da bova poslušali srčka al pa kej podobnega!
No meni osebno je bila ful všeč G. Strah v Domžalah. To pa je prava G. Tak razneženo je razlagala kaj je kje, ko smo našega malega na ultrazvoku gledali!!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   materinska knjižica
14.12.2004 15:40:38   
mela
ja tko mi je rekla!!!!!a 6teb pa tko??ce je živ??ni normalna!!!!!!!!!!!!!!:grrr:

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   materinska knjižica
14.12.2004 15:44:14   
Sinja
Pozdravljene,

glede materinske knjižice je tako. Jaz sem jo dobila na 1. pregledu to je bilo, ko sem bila noseča 8 tednov, takrat sem tudi šla na prvi pregled. Dala mi jo je sesta pri ginekologu (pa je moj ginekolog tudi privat) plačati pa sem mogla 1.300,00 SIT. Toliko o tem.

LP, Sinja

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   materinska knjižica
14.12.2004 15:45:41   
mela
aha!tko je to-čist različno od ginekologa do ginekologa!!!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   materinska knjižica
14.12.2004 15:50:09   
mela
pa se ce mi lahko razložite glede nuhalne svetline malo bolj podrobno!

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   materinska knjižica
14.12.2004 15:56:23   
KIRA
kolko jaz vem je materinska knjižica brezplačna, če imaš urejeno osnovno zavarovanje. to kar delajo zasebni G je svinjarija. oni to sploh ne bi smeli skasirat, je pa žal tako, da je glede tega področja v zakonu luknja - oz. je tako slabo napisan, da jim noben nič ne more.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   materinska knjižica
14.12.2004 15:57:50   
Sinja
Pozdravljena,

ko sem bila v 12. tednu nosečnosti sem šla na pregled kot ponavadi. Po pregledu sem pregledala mat. knjižico in v njej na str. 10 ko piše presejalni testi ugotovila, da mi je ginekolog naredil NS (brez tega, da bi mi karkoli omenil, me vprašal če želim ali kaj podobnega - seveda je bilo brezplačno). No in potem se si mislila, da če bi bilo kaj narobe bi me sigurno napotil naprej. Sama pa sem se šele takrat komaj odločala NS da ali ne. Sedaj sem v 39. tednu in že nestrpno pričakujemo malo :roza

Skratka odločitev pa je na tebi odvisno tudi od težav, ki si jih morebiti imela kdaj prej, pa od let...

LP, Sinja

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   materinska knjižica
14.12.2004 15:57:51   
Anonimen
ja bila naj bi brezplacna, baje pa nekateri vseeno racunajo.:zmeden:

(odgovor članu mela)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   materinska knjižica
14.12.2004 15:59:14   
Anonimen
v iskalnik vtipkaj nuhalna svetlina, in bos dobla vse odgovore ki jih isces;)

(odgovor članu mela)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   materinska knjižica
14.12.2004 16:00:43   
Sinja
Jaz mam urejeno zdravstveno zavarovanje, pa še dodatno si plačujem pa sem kljub temu morala plačati mat. knjižico.
Se stinjam s to luknjo v zakonu, že tako malo nas je slovencev pa še to moramo plačevati.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   materinska knjižica
14.12.2004 16:06:57   
KIRA
čusno da je pri vsakem drgač, res. v MS . pri dr. Godiču naprimer, te vprašajo za NS, oz. za trihormonski test (zaradi Downovega sindroma) in ti vnaprej povejo, da je treba plačat 15 jurjev. pol se pa sam odločič. le po 35 letu je obvezen - tako so meni razložili.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   materinska knjižica
14.12.2004 16:11:22   
Sinja
Je pa res različno. Tudi glede teh UZ. V materinski šoli smo se pogovarjale in na koncu ugotovile, da nekateri ginekologi ne delajo UZ na vsakem pregledu. Jaz imam ginekologa v Ljutomeru pa mi je UZ naredil na vsakem pregledu (t.j. celo 16 krat).

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   materinska knjižica
14.12.2004 16:25:03   
KIRA
meni pa moj samo 4x, pa sem imela rizično nosečnost, pa še mala je bla narobe obrnjena.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   materinska knjižica
14.12.2004 16:30:10   
Sinja
Kako pa je bila obrnjena ko si rodila? Pri meni je z ritko dol, pa mi je rekel ginekolog pa tudi v porodnišnici so mi rekli, da bom imela CR. Si ga imela mogoče tudi ti? Potem mi malo prosim opiši kako to poteka.

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   materinska knjižica
14.12.2004 16:33:19   
Maja Z
Jaz sem mat. knjižico dobila (oz. kupila 1.300 sit)na 1. pregledu v 10. tednu. G mi je razložila, da zdravstvo plača le dva UZ (1. UZ in tam okoli 20 tedna morfologijo). Ona jih baje priporoča 4, če je vse OK. Se pravi dva plačaj sama!!!! Jaz sem jih itak že več, pa še jih bom, saj se hočem vedno prepričat če je vse OK. Ni mi težko dati 5000 sit na UZ, čeprav sem le uboga študentka. Je pa res različno od G do G..eni dajejo vsakič na UZ in nič ne računajo. Blagor tistim puncam k jih majo.

lp maja

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   materinska knjižica
14.12.2004 17:26:39   
Lejči
oj,

glede materinske knjižice je tako, da vsaki pripada zastonj!!!če ti jo slučajno kasirajo, potem lahko zahtevaš povračilo od zdravstvenega zavoda, tko da v takem primeru obvezno zahtevaj račun. samoplačniška je le, če jo greš kupit v knjigarno - takrat ne dobiš ničesar nazaj. zavod pa potem to izterja od ginekologa, ki ti jo je prodal.

lp,
Lejča

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   materinska knjižica
14.12.2004 17:33:50   
KIRA
ja, tudi jaz sem imela CR, ker je bila medenična vstava. kaj pa počnejo pa ne vem, ker sem bila ves čas v narkozi. pri meni je vse skup trajalo 2 uri, ker se je nekaj zakompliciralo med operacijo. ampak mala je bla zdrava kot riba, niti zlatenice ni imela.9nebesa

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   materinska knjižica
14.12.2004 17:35:04   
KIRA
vidiš, dobro da si to napisala Lejči. dosti mamic tega ne ve, pa jih G kasirajo. to bi blo treba prepovedat. pa čeprav je samo jurja in nekaj čez...

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   materinska knjižica
14.12.2004 17:43:39   
Lidy
Knjižico smo dobili v 8t na prvem pregledu pri G brezplačno. Dala mi je tudi zgibanke o NS med 12-14t (12.000 sit) in merjenju materničnega vratu med 22-24t (brezplačno).
Tudi če sem se že prej prijavila na oba pregleda me je sestra vseeno sproti opozorila na vse možne preglede, da slučajno ne bi kaj pozabili.
No danes smo pa šli še na samoplačniški UZ, ker smo dobili 4 slikice in UZ posnet na video kaseto.

Moram pohvalit dr. Domazet Fink iz Fužin (LJ) res se potrudijo :rozica: .

Lidy

(odgovor članu mela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?