Magi* -> RE: Spet jaz in zobje (31.10.2007 21:56:52)
|
ne, bolečina skoraj gotovo ni namišljena. tudi mene zaj.... ena taka mrtva šestica. pa smo jo že mislili eliminirat, pa se je zobar spet premislil. me pa en cajt boli, potem pa spet ne, pa manj, pa več... si pa zobarji niso enotni glede mrtvih zob: meni so za zdaj še vsi trije zagotavljali, da je bolje, če ostane not, seveda pod pogojem, da se kje spodaj ne dogaja kak vneten proces. itak taki zobje več kot desetletje ne zdržijo v čeljusti, ampak tudi to je nekaj. če pa se dogaja kak tak proces, je pa jasno bolje, da gre zob ven prej in ne kasneje. jaz ga bom po porodu še enkrat slikala in potem se bomo odločili, ali gre silak ven takoj ali ga še ujčkamo. glede bolečine ti pa ne znam svetovati. jaz si zelo natančno čistim zobe, ščetkam, pa z intradentalno ščetko, pa z nitko in ustno vodo. vsak ljubi večer, zjutraj samo ščetkam. to je menda edino, kar lahko sam narediš. problem je v tem, da se pri takih zobeh hitro poglobijo žepki v dlesni in tam notri se potem nabira svinjarija, ki lahko povzroča dodatna vnetja. tole je laični povzetek vseh razlag, ki sem jih bila deležna.
|
|
|
|