Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žirafka Imam eno vprašanje - tudi jest in moj sonček imava probleme z dodajanjem - no v bitvu jest. Sinko je danes napolnil dva meseca. Ima resnično močne krče in uglavnem ga crkljam kokr se da, saj je revež že dobil popkovno kilo. Prvi mesec nisva imela z dojenjem nobenega problema, na posvetovalnici pa je zdravnica zaradi premajhne pridobitve teže (600 namesto 700) predlagala dodatek - no začaran krog se je začel- zaradi premajhne razlike v teži se ne obremenjujem, ko pa sem sinčku ponudila po dojenju še flaško, pa jo je spraznu (60ml). Res imam mleka premalo - pijem ogromno,pri hrani se resnično pazim, počivati pa res nisem mogla, saj je bil mali uglavnem v naročju, Sedaj pa dojim (cca na 2 uri) potem pa še dodam -najprej 30, pa še 30,...Mali poje vse kar mu dam, potem pa še bruha - itak. Dojila bi rada, zatoga vsakič pristavim, vendar mi dojke prej ko v eni uri ne sprazne - normalno, da mu po eni uri spet paše jest-vendar je to začaran krog Na vse gledam pozitivno, dojila pa ga bi rada čim dlje Hvala za kakšen nasvet Ukini dodatek. Preprosto. Tudi moja bi po dojenju še ziher spila vsaj 30. Problem je, da na dojkah nič ne piše koliko otrok poje. Zato pa moraš pogosteje dojit. NE GLEJ NA URO! Ni važno, če se dojita vsake tri ure ali eno uro ali pol ure. Kadar je mene kdo vprašal kolikokrat na dan jé, mu nisem znala odgovorit, saj nisem nikdar gledala na uro ali štela obrokov. Pač, jedla je tolikokrat, kolikor je želela. Pa še to, ko sva bile dva dni v bolnici, stara je bila 3 mesece, sem jo mogla pred in po vsakem obroku tehtat. Pa da ne boš mislila, vsakokrat je bila težja je za približno 40 g, včasih celo 30 ali kdaj samo 20, drugič pa spet 60. Torej se ni vedno full najedla in bi zagotovo pojedla še na flaški ene 30. Ampak je nikoli ni dobila, pač pa sem jo pogosteje dojila. Pa je vedno lepo napredovala na teži, resda ni bila bajsi, ampak je čisto normalna. Upam da vama uspe, to pa vama bo le, če boš prenehala z dodatki in čim več pristavljala, saj se otrok včasih želi pri tebi le odžejati. Srečno.
|