dve vprašanji... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


miškot -> dve vprašanji... (31.10.2007 8:21:10)

1. naš Miha je star tri mesece in včeraj sem opazila, da se mu je vnel popek. Je rdeč in naredile so se neke krastice. Posipala sem mu Byvacinov prah. A je to v redu? Al bi mogli k zdravniku?

2. Smo na adaptiranem mleku Novalac AC. Prišli smo že do doze 135 ml. Star je tri mesece in ima 6 kg. Hranimo ga na tri ure in pol. Včasih pa po hranjenju sitnari in bi kar še jedel. Pediatrinja mi je rekla naj ne povečamo doze na več kot 14o ml, ker bi bilo to za tri mesece preveč. Kaj se vam zdi?

Najlepša hvala za se odgovore




Marogica -> RE: dve vprašanji... (31.10.2007 8:25:44)

1. za popek ne vem, najbrž pa je Bivacyin čisto OK, drugače pa pokliči pediatrijo in jo povprašak, kako in kaj.

2. Če je otrok samo na adaptiranem mleku, je velika verjetnost, da je žejen, kar pri materinem mleku ni tako. Zato imaš najbrž občutek, da sitnari in da je še lačen. Pripravi si za po vsakem obroku nekaj ml čaja ali vode, ki mu jo daj. Tudi jaz mislim, da dobi količinsko čisto dovolj mleka.




prolet -> RE: dve vprašanji... (31.10.2007 8:27:55)

Kaj pa če bi poskusila z dudico ko se naje, mogoče hoče samo sesati, tako kot naša. 




Kati81 -> RE: dve vprašanji... (31.10.2007 8:32:28)

Byvacin je ok, lahko pa ga tudi samo s fiziološko umivaš in potem zelo dobro izsušiš, da koža ni vlažna, jaz sem kar z baby palčko, samo moraš biti previdna in nežna.

Hranjenje poskusi z novalac navadno formulo, ali ima še vedno krče da uporabljaš AC? a pred hranjenjem mu ponudi malo čaja kakšnih 5 ml, saj otrok če je pri mamici dobi vedno najprej tekočino. Pa tudi večkrat čez dan mu ponudi čaj, naša je pri treh mesecih spila 2 dc čaja na dan, hranim jo pa ravno tako z novalacom.




nky 23 -> RE: dve vprašanji... (31.10.2007 8:37:47)

tudi pri nama se je vnel popek in je čisto rdeč...
dobila sem eno kremico, ki je sicer za oči ampak naj bi pomagala. ja pomaga če ga skoz mažem, če pa neham se ponovi, pa res paszim da plenička ne roiba po njemu... boš videla, če bo pomagalo je dober, so tako al tako prazniki in če do petka ne bo bolje pa pokliči P.

z hranjenjem pa naredi po svojem občutku.




poliloni -> RE: dve vprašanji... (31.10.2007 10:23:53)

IZVIRNO SPOROČILO: prolet

Kaj pa če bi poskusila z dudico ko se naje, mogoče hoče samo sesati, tako kot naša. 


Pri nas je bilo tudi tako.




Stran: [1]