Kalamari (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gumbek -> Kalamari (30.10.2007 23:09:47)

Prosim povejte mi kako na primorskem naredijo tako njami kalamare[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kalamari (30.10.2007 23:40:23)

Na žaru ali ocvrte?




lelaval -> RE: Kalamari (31.10.2007 7:26:37)

Mi jih tudi na štajerskem naredimo najmi. Nikoli ne ostanejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




karmy -> RE: Kalamari (31.10.2007 7:42:06)

mogoče pripomore k temu sveži kalamari in ne obročki... jaz imam tudi raje cele kalamare, ne pa tistih ocvrtih obročkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




gumbek -> RE: Kalamari (31.10.2007 8:06:45)

   Delali bi ocvrte kalamare. Kako pa jih delate na zaru a se samo popečejo pa še s čim jih ponavadi nafilate.




Strawberrie Cherrie -> RE: Kalamari (31.10.2007 8:18:29)

Ocvrte naredim jaz takole - najprej jih narežem na kolobarčke, jih res na hitro pokuham v vreli vodi, da dobijo obliko.Posolim. Nato jih spaniram in ocvrem. Zraven naredim tatarsko omako. Mnjami.
Na žaru -> jih res na rahlo z jedilnim nožem križ-kraž, zarežem, posolim, pokapljam z olivnim oljem in jih dragi peče na žar - kako pripravi oglje, pa pojma nimam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - zraven naredim tržaško omako.
Polnjene -> preko palčice Elemntalerja ovijem pršut in vse skupaj zatlačim v ligenj, na koncu 'zašijem' z zobotrebcem, pokapljam z olivnim oljem - na hitro popečem v ponvi, ali pa jih lubi peče na žaru.

Vse tri variante so fenomenalne.




tanikaa -> RE: Kalamari (31.10.2007 8:26:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie


Polnjene -> preko palčice Elemntalerja ovijem pršut in vse skupaj zatlačim v ligenj, na koncu 'zašijem' z zobotrebcem, pokapljam z olivnim oljem - na hitro popečem v ponvi, ali pa jih lubi peče na žaru.

Vse tri variante so fenomenalne.


Je dobro, ampak meni je boljše, če pršut narežem na čisto drobne kockice, naribam sir, dodam sesekljan petršilj, stisnjen česen in malo olivnega olja. Vse to dobro premešam in s tem nafilam kalamare. Njamsi.




Anonimen -> RE: Kalamari (31.10.2007 8:54:56)

Ne maram ne filanih ne na žaru.Zame so najbolji frigani kalamari,ki se kar topiji v ustih.Če je le možno sveže očiščene.Narežem na kolobarčke,jih dobro osušim vržem v skledo z ostro moko in nato v vrelo olje za minuto dve,nato odceim stresem na krožnik in posolim.Zraven pa tatarska ali pa majoneza.

Evo še en recept:


Kalamari v solati
Kilogram očiščenih kalamarov kuhamo približno 10 do 15 minut v neslani vodi. Kalamare narežemo na kolobarčke, lovke pustimo cele. Prelijemo jih z limoninim sokom, solimo, popramo, damo olivno olje in česen ter za nekaj časa postavimo v hladilnik. Preden jih ponudimo, jih potresemo s peteršiljem




bamby -> RE: Kalamari (31.10.2007 10:21:26)

Jaz sem jih ponavadi tudi delala tako cvrte kot Neva. Sedaj pa jih vržem še v stepeno osoljeno jajce, ko jih pomokam in potem na olje. Ti so mi še precej boljši kot samo v moki.




Miša7 -> RE: Kalamari (31.10.2007 11:15:41)

Hojla, mi jih imamo tut zelo radi, še sploh v moki in jajčki. Ampak od včeraj, ko nam je razneslo en kalamar v olju, tako, da je dragi čistil kuhinjo še cel popoldan, pa NIKOLI VEČ![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]   Olje smo imeli po stropu, vseh elementih, začimbah, po tleh, se raje ne spomnim, me kar stisne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Zdaj jih delam samo še v pečici polnjene z rižem, lovkami in sirom; al pa na žaru z pršutom; smo že razmišljali, da bi si zunaj naredili en mini koherček, pa bi tam cmarli take hudo nevarne in dobre jedi(težko se bomo odpovedali ocvrtim lignjem;ha, ha)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lep dan vsem ,Miša7&Hana&[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] 16t




mami_miki -> RE: Kalamari (31.10.2007 11:52:47)

jaz nardim tud mnjami kalamare[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....spet ful na izi..kupi očiščene...

zagrejem olje ful....jaz imam rada samo pomokane-frigane...potem vsakega posbaj mokam pa kar direktno dajem v olje, ker če vse naenkrat se mi zlepijo pa moka gre dol...potem da postanjeo zlato rjavi pečem...dam ven ina nato solim v posodi...pa so mnjami!!!

nič posebnega...




Stran: [1]