|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kalamari
30.10.2007 23:09:47   
gumbek
Prosim povejte mi kako na primorskem naredijo tako njami kalamareuser posted image user posted image user posted image

_____________________________


Firbec sem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kalamari
30.10.2007 23:40:23   
Anonimen
Na žaru ali ocvrte?

(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kalamari
31.10.2007 7:26:37   
lelaval
Mi jih tudi na štajerskem naredimo najmi. Nikoli ne ostanejo. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kalamari
31.10.2007 7:42:06   
karmy
mogoče pripomore k temu sveži kalamari in ne obročki... jaz imam tudi raje cele kalamare, ne pa tistih ocvrtih obročkovuser posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kalamari
31.10.2007 8:06:45   
gumbek
   Delali bi ocvrte kalamare. Kako pa jih delate na zaru a se samo popečejo pa še s čim jih ponavadi nafilate.


_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kalamari
31.10.2007 8:18:29   
Strawberrie Cherrie
Ocvrte naredim jaz takole - najprej jih narežem na kolobarčke, jih res na hitro pokuham v vreli vodi, da dobijo obliko.Posolim. Nato jih spaniram in ocvrem. Zraven naredim tatarsko omako. Mnjami.
Na žaru -> jih res na rahlo z jedilnim nožem križ-kraž, zarežem, posolim, pokapljam z olivnim oljem in jih dragi peče na žar - kako pripravi oglje, pa pojma nimam user posted image user posted image user posted image - zraven naredim tržaško omako.
Polnjene -> preko palčice Elemntalerja ovijem pršut in vse skupaj zatlačim v ligenj, na koncu 'zašijem' z zobotrebcem, pokapljam z olivnim oljem - na hitro popečem v ponvi, ali pa jih lubi peče na žaru.

Vse tri variante so fenomenalne.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kalamari
31.10.2007 8:26:18   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie


Polnjene -> preko palčice Elemntalerja ovijem pršut in vse skupaj zatlačim v ligenj, na koncu 'zašijem' z zobotrebcem, pokapljam z olivnim oljem - na hitro popečem v ponvi, ali pa jih lubi peče na žaru.

Vse tri variante so fenomenalne.


Je dobro, ampak meni je boljše, če pršut narežem na čisto drobne kockice, naribam sir, dodam sesekljan petršilj, stisnjen česen in malo olivnega olja. Vse to dobro premešam in s tem nafilam kalamare. Njamsi.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kalamari
31.10.2007 8:54:56   
Anonimen
Ne maram ne filanih ne na žaru.Zame so najbolji frigani kalamari,ki se kar topiji v ustih.Če je le možno sveže očiščene.Narežem na kolobarčke,jih dobro osušim vržem v skledo z ostro moko in nato v vrelo olje za minuto dve,nato odceim stresem na krožnik in posolim.Zraven pa tatarska ali pa majoneza.

Evo še en recept:


Kalamari v solati
Kilogram očiščenih kalamarov kuhamo približno 10 do 15 minut v neslani vodi. Kalamare narežemo na kolobarčke, lovke pustimo cele. Prelijemo jih z limoninim sokom, solimo, popramo, damo olivno olje in česen ter za nekaj časa postavimo v hladilnik. Preden jih ponudimo, jih potresemo s peteršiljem

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kalamari
31.10.2007 10:21:26   
bamby
Jaz sem jih ponavadi tudi delala tako cvrte kot Neva. Sedaj pa jih vržem še v stepeno osoljeno jajce, ko jih pomokam in potem na olje. Ti so mi še precej boljši kot samo v moki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kalamari
31.10.2007 11:15:41   
Miša7
Hojla, mi jih imamo tut zelo radi, še sploh v moki in jajčki. Ampak od včeraj, ko nam je razneslo en kalamar v olju, tako, da je dragi čistil kuhinjo še cel popoldan, pa NIKOLI VEČ!user posted image   Olje smo imeli po stropu, vseh elementih, začimbah, po tleh, se raje ne spomnim, me kar stisneuser posted image

Zdaj jih delam samo še v pečici polnjene z rižem, lovkami in sirom; al pa na žaru z pršutom; smo že razmišljali, da bi si zunaj naredili en mini koherček, pa bi tam cmarli take hudo nevarne in dobre jedi(težko se bomo odpovedali ocvrtim lignjem;ha, ha)user posted image

Lep dan vsem ,Miša7&Hana&user posted image 16t

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kalamari
31.10.2007 11:52:47   
mami_miki
jaz nardim tud mnjami kalamareuser posted image ....spet ful na izi..kupi očiščene...

zagrejem olje ful....jaz imam rada samo pomokane-frigane...potem vsakega posbaj mokam pa kar direktno dajem v olje, ker če vse naenkrat se mi zlepijo pa moka gre dol...potem da postanjeo zlato rjavi pečem...dam ven ina nato solim v posodi...pa so mnjami!!!

nič posebnega...

(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?