Zamašeni nos (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Brundula -> Zamašeni nos (30.10.2007 19:22:00)

Mene zanima kako naj ščistim nos otroku, ko pa ima šmrku ne v nosnicah, da bi ga videla, ampak odzadaj. Slišim, da težko diha. Dam mu fiziološke in posesam s pumpico, ampak ne gre nič ven le nekaj malega. Kaj naj grem k pediatru?




Putka -> RE: Zamašeni nos (30.10.2007 19:24:06)

Če niso nosnice čisto zabasane, ni panike. Saj lahko diha. Sinusi se bodo pa že ščistili. Kar pridno fiziološko v nosek zlivaj, škoduje že ne.




emina83 -> RE: Zamašeni nos (30.10.2007 19:26:20)

čimvečkrat na dan izpiraj noseka s fiziološko, pa počisti s z bebi palčkami. jaz imam sicer pumpico od rije, ne vem koliko jo poznaš, malo poglej po forumu, pa če ti je všeč jo naroči, nam fuuul pomaga. sicer se dere med opravljanjem,ampak boljše to pol minutke, kot pa da ne more dihat.





Brundula -> RE: Zamašeni nos (30.10.2007 19:32:58)

Pumpico od Rije imam in jo tudi uporabljam, samo da mi nič ne izvleče, ker ima tako globoko odzadaj, kjer se ne vidi, samo sliši da je zamašen nos. Slišala sem, da fiziološka ni prav priporočljivo pretirano uporabljati, ker izpira sluznico.




poiu -> RE: Zamašeni nos (30.10.2007 21:01:48)

Kok pa je star otročiček?
Nos je treba pucati z dvignjenim vzglavjem ali sede. FO špricnete v eno nosnico tako da skozi drugo priteče vn. to je treba ponoviti tudi 10x na dan. če se nosek ne bo pucal lahko preide na ušesa.
Veliko sreče!




BaByGiRl -> RE: Zamašeni nos (30.10.2007 22:03:08)

Fiziološka nikakor ne škodi sluznici. Uporabjaš jo lahko pogosto. Kupi sterimar, ki je pod pritiskom, ali pa po fiziološki, ko mu jo uliješ, naredi svaljke iz vate in ga požgačkaj v nosek. Izzovi mu kihanje in verjetno bo bolje. ČE pa res težko diha in še ni star 1 leto..kupi operil in mešaj pol operila in pol fiziološke. Do 3x na dan po en vbrizg v nosnico. Tako so mi povedali v bolnici. Če pa je že eno leto, potem pa lahko uporabiš operil, vsaj zvečer, da bo lepše spal.
Lp, L




MAŠKA -> RE: Zamašeni nos (30.10.2007 22:14:59)

Pri naši punci se je enako slišalo, šmrkelj zadaj in težko je dihala med spanjem in zelo smrčala. V petek sva bili na pregledu na ORL in so ugotovili povečano žrelnico, operacijo imamo decembra.




kšpela -> RE: Zamašeni nos (31.10.2007 1:06:53)

moja je stara slabe tri mesece in smo meli tudi probleme z noskom.pucala sem ji najprej trikrat na dan z fo potem smo prisli na dvakrat na dan zdej ko sem pa v lekarni kupila eno mazilo(balzamicni gel) za otroke ki odpira zgornje dihalne poti in to dam v vrelo vodo da se stopi in na radijator da lepo izhlapeva pa samo se enkrat pri kopanju.to naredim po kopanju in dojenju zvecer da mi lepo spi.ker se mi je zaradi noska spet zacela zbujati na par ur no zdej pa nimam vec teh problemov in mi spet spi po 10 ur v kosu ponoci.je pa samo ta primeren za otroke ker ne vsebuje kafre in mentola.men to ful pomaga.drugace pa v tem casu ko kurimo moramo vlaziti zrak ker je presuh in se otrokom masijo noski.




prolet -> RE: Zamašeni nos (31.10.2007 8:25:17)

Naša pikica je tud imela zabasan nosek. Dajala sem ji po pol ampulce v vsako nosnico in je bilo veliko bolje. Ponoci pa sem zavrela vodo in dala noter eno kapljico 31 kapljic, pa še vlažilec zraka smo kupili. Moram rect, da je sedaj veliko bolje.




masna -> RE: Zamašeni nos (31.10.2007 8:36:01)

a v lekarni kupila eno mazilo(balzamicni gel) za otroke ki odpira zgornje dihalne poti in to dam v vrelo vodo da se stopi in na radijator da lepo izhlapeva pa samo se enkrat pri kopanju.


Kako se natančno imenuje ta gel? Ko sem jaz povpraševala po čemu takemu v lekarni so mi rekli da nimajo nič za tako male....(star je 3 mesece).




barbi007 -> RE: Zamašeni nos (31.10.2007 22:36:10)

Mi smo kupili v Avstriji WICK VAPORUB, mazilo na bazi rastlin, ki odpira dihalne poti in se lahko uporablja tudi pri dojenčkih, tako, da mu namažeš hrbet in prsni koš. Naš mali je po tem dosti boljše spal, še posebej, če je imel zamašen nos. To mazilo je zakon in ga toplo priporočam, ampak ne vem, če se dobi pri nas.
LP




kšpela -> RE: Zamašeni nos (2.11.2007 0:17:15)

masna-imenuje se fitobalm   bimbi  gel balsamico.moja bo tud cez en mesec stara tri mesece pa to uporabljam ze pol meseca al pa mal vec.sam jo pa ne upam mazati po prsnem kosu čeprov mi je v lekarni rekla da lahko.jaz ga res kr v vreli vodi stopim pa ne veliko glih tok mal da ga voham.stane pa okoli 6 eur.




Stran: [1]