|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ponos ali....?
31.10.2007 11:58:04   
Anonimen
....sm mal premišljevala ja....pa še premišljam....

In kaj si domislila?

Razen da si fajn vzgojena in neponižujoča, kar že veš :)?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
31.10.2007 11:59:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ob določenih temah se sama včasih malo zamislim, če nisem mogoče preponosna.

Recimo lažno samohranilstvo. Meni se zdi to totalno ponižujoče. Da bi lagala za par fičnikov. Če ne moreš preživet brez tega....zakaj se odločiš za otroke?
V glavnem jaz se nism zmožna tako ponižat. Pa opažam da se jih je ogromno zmožnouser posted image
Jaz bi se počutila totalno nesposobno, da mi more država otroka preživljat. Resnično nesposobno. Ponižano totalno. Čudna sm ja.

Pol teme o taščah ki vam pucajo stanovanje in vas ne moti. Jst si raj kej nardim k da se tolk ponižam pa da ženska 2xstarejša od mene puca našo svinarijo-zastojn. Pa zraven svojga gospodinjstva vodi še naše.  Si nebi nikol mogla tega dovolt. Če mi nebi zneslo bi enga plačala. Ne vem no jaz bi se spet počutila ponižano in nesposobno.

Pa da mi nekdo plačuje račune, kupuje hrano, cunje....

Men je vse to tako poniževalno. Se mi zdi da če bi vse to počela bi se spet spustila na raven otroka, da nekdo skrbi zame. Pa glih mi je ratal iz pubertete pridtuser posted image

Ne vem no al sm res tolk preponosna in trmasta, al sm bla pač sam tko vzgojena, al sm pa res čudna k hočem sama skrbet zaseuser posted image

ZGLEDA DA BI RADA NAGRADO? ALI PA APLAVZ?
OK NA, TU GA MAS, DA ZADOVOLJIS SVOJ EGO user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 102
31.10.2007 12:02:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

In kaj si domislila?

Razen da si fajn vzgojena in neponižujoča, kar že veš :)?

Nč pametnga....še premišljujem....
Moj pa prav da spet probleme iščem tam k jih niuser posted image .... ma kar prou verjetno....k zmeriuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
31.10.2007 12:02:51   
Anonimen
ZGLEDA DA BI RADA NAGRADO? ALI PA APLAVZ?
OK NA, TU GA MAS, DA ZADOVOLJIS SVOJ EGO

Hvalauser posted image ....čeprav moj ego ne rabi punpanje, je že tko prevelikuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
31.10.2007 12:05:36   
Anonimen
In kaj si domislila?Razen da si fajn vzgojena in neponižujoča, kar že veš :)?

No javi, ko bo kaj konkretnega.

Ali se peponosna :)?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
31.10.2007 12:06:30   
Anonimen

In kaj si domislila?Razen da si fajn vzgojena in neponižujoča, kar že veš :)?

No javi, ko bo kaj konkretnega.

Ali se peponosna :)?

Bom javlauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
31.10.2007 12:06:54   
Anonimen

Ne verjamem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
31.10.2007 12:07:29   
Anonimen

Ne verjamem.

Pametna puncauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
31.10.2007 12:09:56   
Anonimen

To je bilo včasih.

Danes nič več. Ekola, komot se to naučiš iz svojih postov. Ne rabiš biti toliko pametna, pa boš vseeno fajn živela. Lepše in bolj lušno :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
31.10.2007 12:10:32   
Strawberrie Cherrie
O čem gre zdej beseda?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
31.10.2007 12:11:24   
Anonimen

To je bilo včasih.

Danes nič več. Ekola, komot se to naučiš iz svojih postov. Ne rabiš biti toliko pametna, pa boš vseeno fajn živela. Lepše in bolj lušno :)

Bom probala upoštevatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
31.10.2007 12:13:42   
Anonimen

In...si boš upala javit, kako je?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
31.10.2007 12:39:01   
Anonimen

Upala si bom, sam me morte spomnt, k pozabim pa hitruser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
31.10.2007 12:50:34   
Anonimen

V Excelovo tabelco daj :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
31.10.2007 12:55:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Odnašajo rit.user posted image

Samo ni mi jasno kako take osebe živijo naprej, ko starši umrejo? Sej se ne znajdejo sami.user posted image

hvala taula

ja verjetno velja tisto, da ko neplavalca vržejo v vodo v sili splava user posted image

Ali pa se utopi.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
31.10.2007 12:59:09   
Anonimen

V Excelovo tabelco daj :).

user posted image user posted image user posted image

Bom si nardila opomnikuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
31.10.2007 20:50:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

Recimo moja tašča ni še nikul računov plačevala, pere in lika njena mami(od mojga stara mama), isto račune plačuje, skrbi za vrt, ko so bili otroci majhni je ona za njih skrbela, ona vsak dan kuha....meni je to totalno poniževalno. Da 56 letni ženski mamica kuha in likauser posted image
Posledica....moj ma staro mamo za mami, ker je pač ona skrbela zanjuser posted image
Ful je bolj navezan na stare starše k na mami.

user posted image user posted image user posted image user posted image
tud jaz poznam podobne primere, mamice cele dneve okoli skačejo in jih prav nič ne zanima, kaj delajo doma, češ saj je mama al tašča doma ki jih pazi in skrbi zanje in jih vzgaja.
tega res ne odobravam!!!!!
za kaj pa pol majo otroke. jaz jih bom mela zaradi sebe in ne zaradi tega ker si tašča al pa mama želi bit babica in bi jih pol nonštop pazila in vzgajala.

Kdo pa si ti, da tega ne odobravaš, mislim.
Ko oz. če boš imela otroke, se pa javi.

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
31.10.2007 20:53:46   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Odnašajo rit.user posted image

Samo ni mi jasno kako take osebe živijo naprej, ko starši umrejo? Sej se ne znajdejo sami.user posted image

hvala taula

ja verjetno velja tisto, da ko neplavalca vržejo v vodo v sili splava user posted image

Ali pa se utopi.

ja, šanse so fifti-fifti user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
31.10.2007 21:03:09   
Anonimen
ne odobravam pa pomoči, ki si jo deležna ti od mame, ker bi lahka to naredila verjetno sama, no zdravje ti to dopušča, al ne... in sploh ne prenesem žensk oz. punc, ki ne znajo oz. jim sploh ni interes poprijet za gospodinjska dela, češ da one tega ne bodo potrebovale. mes se zdi prav sramotno ža žensko srednjih let, da ne zna vsaj neki malga skuhat,

Ti imaš pa resne probleme, punca bo treba na sebi delat, ne na drugih.

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
31.10.2007 21:11:44   
Raho
Vse, kari si napisala, karin, je po eni strani resnično. Dokler se ti življenje ne zakomplicira.
Tistega o "kvazi" samohranilkah ne bom komentirala.

Ampak tudi jaz sem bila mnenja, da zmorem vse sama, in tudi sem vse delala sama. Ja, dokler me v tej user posted image ni popolnoma vse zj*****. Tako sedaj komaj vsi skupaj krpamo vse, kar sem prej lahko postorila sama. Mulčka mi pomaga paziti mami, tašča nam pegla (zaradi išiasa in obenem predležeče posteljice ne morem niti pol ure stati, sede pa srajc ne morem peglati) in kuha, moj opravlja vsa gospodinjska opravila, če ne utegne on v trgovino, gre moj oče ali tast (in seveda nikoli nočejo denarja). V glavnem, angažirana je cela familija, moja edina skrb sedaj pa je, da donosim. Čeprav tudi sama poprimem za delo, ampak sem pa potem od vseh kregana.

Tako, da... Lepo je, da tako razmišljaš, vseeno pa je potrebno včasih pogledati tudi na drugo stran.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
31.10.2007 21:20:23   
caillou
Kolkor sem jest Karin razumela ni govorila o izredenih razmerah mame, ki jo baše rizična nosečnost ali pa kakšna druga bolezen, temveč o  primerkih, ki se jim ni treba, pa se vseeno na vseh področjih šlepajo. Zraven je pa dodala svoja videnja o tem in njen življenjski slog. In kaj je narobe s tem ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 121
31.10.2007 21:27:24   
Raho
Nič. Ampak pa je zelo težko preklopiti, ko naenkrat več enih stvari ne moreš. Vsaj meni je bilo to izredno težko razumeti, da bo nekdo moral opravljati večino stvari namesto mene. Vse dokler nisem pristala v bolnišnici.

To je približno tako, kot da se odločiš za skok s padalom in veš, da imaš v primeru, če se padalo ne odpre še rezervnega. Zato želim opozoriti Karin, naj ima v glavi vedno še rezervni plan, ker včasih moraš tudi preko svojega ponosa. Vsaj jaz sem morala.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 122
31.10.2007 21:30:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Kolkor sem jest Karin razumela ni govorila o izredenih razmerah mame, ki jo baše rizična nosečnost ali pa kakšna druga bolezen, temveč o  primerkih, ki se jim ni treba, pa se vseeno na vseh področjih šlepajo. Zraven je pa dodala svoja videnja o tem in njen življenjski slog. In kaj je narobe s tem ?

Tako je blo mišljeno jauser posted image .
In če bo potrebno ga bom pač požrla, ga ne bom prvič.
Govorila sem o tem da bo tako dokler bom zdrava. Če pa kdaj ne bom več, se bom pa prav lepo pustila razvajat.user posted image

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
31.10.2007 21:34:17   
caillou
Ampak pa je zelo težko preklopiti, ko naenkrat več enih stvari ne moreš.

Eh, ko ne moreš, pač ne moreš. To ti pa res ne sme predstavljat problema ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 124
31.10.2007 22:27:19   
Anonimen
Karin jst sem bla ista kukr ti...par let nazaj.

Ma buhvari, da bi mi kdo kaj pomagal, v tla bi se udrla tam nekje do magme.

Se spomnim moje diplome.

Sem pred diplomo končevala (že poročena v skupnem stanovanju) vse skupi in nisem šla spat cirka tri dni. Posledično je blo stanovanje precej v razsulu. No sej je blo za silo pospravljeno, sam spedenano pa nikakor ne.
Dnevne, kjer sem mela delovni kotiček, se sploh ni splačalo pospravljat, ker so bili papirji povsod, ostanki makete, odrezki, šmir printi povsod, po mizi, kavču omarah.... Postle sploh nisem pospravljala.

In pol je bil zagovor. Naše sem povabla po zagovoru, starše, njegove starše in svoje stare starše.
Zjutri sem neprespana, ker sploh nisem šla spat, ker sem delala pps prezentacijo celo noč, šla na zagovor... v koritu je bla nepomita posoda, ker se ex možu tist večer ni dal pomit, dnevna kukr da bi v muzej treščla bomba, splanica približno tudi.

In pridem z zagovora, ko najprej v kuhinji dobim taščo pomivat posodo, čist sem ven padla, da nima kaj iskat po kuhinji, MOJI kuhinji, pol v dnevni dobim mojo mamo, ko pospravla papirje, sem mislila da bom na mestu živčnega fasala, pa kaj ma moja mat meni papirje za pospravlat (ker pol itak ne bi nič več dobila), se grem preoblečt in dobim nono k mi spravlja postlo. Dobesedno sem ven padla, da nimajo kej štafnat po moji bajti...

Šele dolgo časa po tem (po pravici povedano šele po ločitvi) sem dojela, da so mi hotle vse skupaj uslugo narest. Vedle so da sem neprespana, da sem utrujena, da je rastur po bajti...in so mi hotle samo dobro... in jaz sem jim tist dober namen, tisto željo ustreči čist znegirala, v bistvu sem jih na nek način ponižala. Hotle so mi dobro, hotle so pomagat, naredit uslugo. Na tak način so mi hotele pokazat, da me imajo rade, da sem njihova, hotle so mi enostavno odvzet del bremena. Jst sem pa znorela.

Danes ne bi tega naredila - nikakor ne. Pustila bi, da mi pomagajo. Ker so konec koncev na tak način izkazale svojo ljubezen, to da me imajo rade, na nek način je bilo to darilo, ker avta, stanovanja ali kaj podobnega mi pač niso mogli kupiti. In jst sem jih tako grobo zavrnila.

In dostikrat so take geste pač način izražanja 'ljubezni', ker drugače pač ne znajo. In včasih je to treba enostavno videt. Včasih se nekdo počuti dobro, če naredi uslugo, če se počuti koristen. In ne zdi se mi fajn, da se mu to vzame. Jst zdej puščam, da mi kdo naredi uslugo in se ne počutim več 'nesposobna' zarad tega.

Sam je razlika med tem delanjem uslug in izkoriščanjem. Mnogokrat je meja zelo tanka...in se je ne vidi. Ponavadi izkoriščajo ljudje, ki so taki po naturi. Ampak taki, ki so vzgojeni na način, da se znajo znajdet, da se zavedajo da so odrasli odgovorni posamezniki, mnogokrat nehote prizadenejo človeka, ki samo z 'uslugami' kaže svojo ljubezen in naklonjenost, ki zna samo na tak način to zna. Včasih je dobro dovoliti da se vam delajo usluge...majhne. To ni izkoriščanje in tisti ki vam tako 'uslugo' naredi je lahko samo zaradi tega srečen.

Je pa treba vedet kje je meja med vsiljevanjem, izkoriščanjem in delanjem uslug. In ta meja je zelo nejasna.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Hoja
dejzi

Kdaj ste svoje sončke začele postavljati na noge (tako, da so nosili svojo lastno težo sami) in jih učiti hoje?

8m (35%)

9m (15%)

10m (17%)

11m (10%)

12m (10%)

kasneje (13%)

Število vseh glasov: 343

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!