larisa -> RE: Februarčice-2.del (13.12.2007 9:41:45)
|
Danes pečem cimetove srčke. Upam da ratajo, ker je testo tko nekam čudno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zgledalo, ko sem ga dala počivat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].... he he nisem glik neka huda mojstrica slaščic, ampak mi je pa do zdej še vse ratalo, to je pa tud neki. Recept za srčke: 200g moke, 50g mletih lešnikov, madljev ali orehov(kar imate najraje) 1 pa 1/2 praška za čokoladni puding, 130g sladkorja, 1 žlička naribane pomarančne lupinice, 1 žlička pecilnega praška, 1 ščepec soli, 1 jajce, 1 pa 1/2 žličke cimeta, 100 g marmelade (po okusu, tle piše jagodne, ampak jaz dam šipkovo, pa je super) Priprava: 1.moko, lešnike, prašek za puding, 80g sladkorja, pomarančno lupinico, pecilni prašek, sol, maslo in jajce pregnetete v testo. Testo zavijte v folijo in dajte počivat v hladilnik za 1h. Nato pečico segrejte na 180, ventilatorsko na 160 stopinj. 2.testo razvaljajte na 3 mm debelo, izrežite srčke, in jih položite na peki papir (v pekaču seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Pečete od 10-12 min. 3. zmešajte cimet in 50g sladkorja. Segrejte marmelado in jo gladko zmešajte. Polovico srčkov premažite z marmelado, pokrijte z drugo polovico srčkov in povaljajte v mešanici cimeta in sladkorja. To je recept za cca. 40 koščkov. Torej Pinči če rabiš več tega, povečaj dozo....
|
|
|
|