ponavljajoča se vnetja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> ponavljajoča se vnetja (30.10.2007 9:46:37)

Zdravo!

Imam težavo. G. mi je predpisala klomifen, ki mi je povzročal rahla vnetja nožnice. Zdaj ga ne jem več že tri mesece a vendar se mi vnetja vseeno ponavljajo. V tem času sem zanosila in splavila.  Ker planiram spet zanositi me je strah, da bi takšno vnetje lahko škodovalu plodu.

Ali katera ve kako se loči nožnično vnetje od vnetja ostalih ženskih spolnih organov? Sama imam pekočo nožnico. Izcedka nimam. Dala sem bris (pri prejšnjem vnetju in sem dobila canesten kremo za v nožnico), vse je bilo ok.A bi ga morala spet dati?Če se namažem s kanesten kremo za notranjo uporabo, čutim na koncu nožnice še bolj pekoč občutek. Kaj to pomeni?

Hvala za kakršnkoli nasvet...

Lianna -> RE: ponavljajoča se vnetja (30.10.2007 10:03:37)

Hm...meni so se vnetja pojavljala vsakič po menstruaciji. Potem sem začela uporabljati bombažne vložke Vir in od takrat je vse ok. Nobenih vnetij več. No enkrat se mi je še pojavilo, ko mi je zmanjkalo Vir-a in sem uporabila ene druge.

Mogoče je to krivo pri tebi? Hm...ne vem.

Anonimen -> RE: ponavljajoča se vnetja (30.10.2007 10:09:17)

Jaz ne vem no, samo kolikor sem brala, predvsem zmajšati vnos OH oziroma sladkarij, ker glive ljubijo sladko. Pa nobenih tamponov ni treba uporabljat.

Skabi -> RE: ponavljajoča se vnetja (1.11.2007 18:44:37)

Pri vnetju nožnice imaš ponavadi nekaj izcedka, pekoč ali srbeč občutek. Vnetja ostalih organov še nisem doživela, menda pa zelo bolijo. Če iamš pekočo nožnico, ej to to. Pojdi k G. Najbrž ti bo dala recept za vaginalete (svečke za v nožnico - Gyno Daktarin ali Canesten) in kremo. Kolikor vem, kreme  ne namažeš v nožnico, ampak po sramnih ustnicah.

Vnetje sem imela  (ga imam) tudi med nosečnostjo.  Čisto na začetku menda ni fajn, po 12. tednu pa dobiš svečke. Otroku ne škodijo.

TUdi meni so vnetja povzročali razni super vpojni vložki. Potem sem začela uparabljati Natracare in so ponehala. V nosečnosti pa me spet napadajo.

Za rahla vnetja lahko v lekrni kupiš borax svečke.

Stran: [1]