nejcko -> RE: boleča pljuča-rebra (30.10.2007 20:49:14)
|
Pljučnic je več oblik oz. se lahko kaže v več oblikah, zato moraš ob vsakem sumu iti do zdravnika. Meni npr. zdravnica sploh ni slišala tistega tipičnega šuma na pljučih in če ne bi bila jaz tako vztrajna, me sploh ne bi poslala na slikanje pljuč. Šele rtg je pokazal, da je res plučnica. Pri meni je bilo tako, da me je začelo zebsti. Zeblo me je čedalje bolj in čutila sem, da me nenormalno kuha. Načeloma nimam skoraj nikoli vročine, če pa že, maximalno 37,3, takrat pa mi je vročina narastla skoraj do 39. Potem pa se je počasi začelo; čedalje težje sem dihala, govoriti skoraj nisem mogla, ker nisem mogla zajeti zraka, bolelo me je v desnem predelu pljuč (reber), bolečina pa je bila ob vdihu tako močna, da sem mislila, da me bo presekalo na pol. Vzela sem lekadol, celo noč švicala za znoret, bolel me je hrbet, rebra ... zjutraj pa sem bila skoraj normalna. Vročine nisem imela niti malo, tiste neznosne bolečine so minile, le malo težje sem dihala in še vedno me je ob vdihu zabolelo preko reber do prsnega koša gor. In sem šla do zdravnika ... Torej, ne išči raznoraznih razlogov in se spokaj čim hitreje k zdravniku! Tudi jaz ne morem razumeti, da še nisi šla. Pljučnica ti lahko pusti posledice za vse življenje, vsaj par mesecev pa jo boš "čutila".
|
|
|
|