RE: različna jajca v istem gnezdu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> RE: različna jajca v istem gnezdu (30.10.2007 10:54:13)

IZVIRNO SPOROČILO: caillou
Štefan, še vedno imaš možnost, da spokaš v kufre in greš živet popolnoma na svoje. Jaz osebno tega ne bi trpela, ker so taki paraziti najhujši. Počasi te uničujejo celo življenje.

Lahko vam je tako reči. VSE prihranke sem vložil v dom v tej hiši. To ni majhen dener. To je toliko, da če bi hotel iti drugam, bi začel z nule, ker se skoraj ničesar ne da vzeti s seboj.

Pa še nekaj, eni ste pametni, da sem že od vsega začetka vedel, v kaj se spuščam. Malo morgen. Določene stvari se skristalizirajo sčasoma.

Štefan

nejcko -> RE: različna jajca v istem gnezdu (30.10.2007 11:22:03)

Glej, Štefan, da bi ti lahko povsem nepristransko svetovali, bi morali vedeti veliko več o tvoji družini in poznati vse plati (bratovo, mamino, očetovo) zgodbe.
Verjamem, da si vse prihranke vložil v mansardo, ki sedaj niti tvoja ni, a verjetno te nihče ni silil v to. Sam si si izbral to možnost, ker si sam pri sebi verjetno preračunal, da se to bolj splača, kajti če bi ta isti denar dal za najemnino, bi ostal na koncu tako brez denarja kot brez strehe nad glavo. Zdaj pač streho nad glavo vseeno imaš, pa čeprav še ni pisana nate in čeprav se kregaš z bratom. Zaenkrat te nihče ne meče iz hiše in to je najbolj važno.
Vedi pa, da nisi osamljen primer in velikokrat se je že zgodilo, da so ljudje na podoben način, kot je tvoj, popolnoma izviseli, zato pa tudi večina ljudi pravi, da nikoli, ampak res nikoli ne vlagaj denarja v nekaj, kar (še) ni tvoje. Jaz ti resnično želim, da boste tole uspešno rešili.

Smo pa že velikokrat debatirali o tej tematiki, o tem, kako zanjo biti starši krivični do svojih otrok. In smo tudi ugotovili, da kar se nam zdi na prvo žogo krivično, ni nujno tudi vedno res krivično. Gre samo za lastno dojemanje. Tebi sta tvoja starša dala mnogo več kot tvojemu bratu, kajti vzgojila sta te v močno, pridno, delovno, pošteno in odgovorno osebo. Tvoj brat je, kar se tega tiče, velik siromak. In bo siromak tudi ostal. Ti se boš vedno sam znašel, on nikoli. Zato bosi ponosen na sebe in staršem hvaležen za to, kar sta ti dala.

Verjamem, da boli, ko gledaš, kakšen odnos imata tvoj brat in tvoja mama. Ampak, kot sem jaz razbrala, imaš ti super odnos s svojim očetom, kajne? Kaj misliš, da tvojega brata res ne gloda črv zavisti, ko gleda, kako se vidva z očetom super razumeta?
Ja, res bi se brat lahko bolj aktivno vključil, ampak kaj če se ne zna? Je očitno tak človek, da ne vidi dela, ga gradbena dela ne zanimajo itd. Verjetno bi tudi teme žrlo, če bi tvoj brat npr. igral flavto in tvoja mati tudi in bi cele dneve tičala skupaj in igrala, ti pa bi bil popoln glasbeni antitalent. Tako rad bi se jima pridružil, pa niti posluha ne bi imel.

Ja, mama je mogoče krivična do tebe, ampak enako je do tvojega brata krivičen tvoj oče. Ampak je beseda krivičen res ustrezna? Mar se ti tudi ne razumeš bolje z neko osebo, s katero lahko deliš svoje interese in ideje, kot z nekom, ki ti je čisto kontra? Zakaj bi s starši moglo biti povsem drugače?

In za konec naj ti povem, da vem, kaj pišem, ker, veš, tudi jaz sem tisto različno jajce iz enega gnezda.

nejcko -> RE: različna jajca v istem gnezdu (30.10.2007 11:22:11)

Glej, Štefan, da bi ti lahko povsem nepristransko svetovali, bi morali vedeti veliko več o tvoji družini in poznati vse plati (bratovo, mamino, očetovo) zgodbe.
Verjamem, da si vse prihranke vložil v mansardo, ki sedaj niti tvoja ni, a verjetno te nihče ni silil v to. Sam si si izbral to možnost, ker si sam pri sebi verjetno preračunal, da se to bolj splača, kajti če bi ta isti denar dal za najemnino, bi ostal na koncu tako brez denarja kot brez strehe nad glavo. Zdaj pač streho nad glavo vseeno imaš, pa čeprav še ni pisana nate in čeprav se kregaš z bratom. Zaenkrat te nihče ne meče iz hiše in to je najbolj važno.
Vedi pa, da nisi osamljen primer in velikokrat se je že zgodilo, da so ljudje na podoben način, kot je tvoj, popolnoma izviseli, zato pa tudi večina ljudi pravi, da nikoli, ampak res nikoli ne vlagaj denarja v nekaj, kar (še) ni tvoje. Jaz ti resnično želim, da boste tole uspešno rešili.

Smo pa že velikokrat debatirali o tej tematiki, o tem, kako zanjo biti starši krivični do svojih otrok. In smo tudi ugotovili, da kar se nam zdi na prvo žogo krivično, ni nujno tudi vedno res krivično. Gre samo za lastno dojemanje. Tebi sta tvoja starša dala mnogo več kot tvojemu bratu, kajti vzgojila sta te v močno, pridno, delovno, pošteno in odgovorno osebo. Tvoj brat je, kar se tega tiče, velik siromak. In bo siromak tudi ostal. Ti se boš vedno sam znašel, on nikoli. Zato bosi ponosen na sebe in staršem hvaležen za to, kar sta ti dala.

Verjamem, da boli, ko gledaš, kakšen odnos imata tvoj brat in tvoja mama. Ampak, kot sem jaz razbrala, imaš ti super odnos s svojim očetom, kajne? Kaj misliš, da tvojega brata res ne gloda črv zavisti, ko gleda, kako se vidva z očetom super razumeta?
Ja, res bi se brat lahko bolj aktivno vključil, ampak kaj če se ne zna? Je očitno tak človek, da ne vidi dela, ga gradbena dela ne zanimajo itd. Verjetno bi tudi teme žrlo, če bi tvoj brat npr. igral flavto in tvoja mati tudi in bi cele dneve tičala skupaj in igrala, ti pa bi bil popoln glasbeni antitalent. Tako rad bi se jima pridružil, pa niti posluha ne bi imel.

Ja, mama je mogoče krivična do tebe, ampak enako je do tvojega brata krivičen tvoj oče. Ampak je beseda krivičen res ustrezna? Mar se ti tudi ne razumeš bolje z neko osebo, s katero lahko deliš svoje interese in ideje, kot z nekom, ki ti je čisto kontra? Zakaj bi s starši moglo biti povsem drugače?

In za konec naj ti povem, da vem, kaj pišem, ker, veš, tudi jaz sem tisto različno jajce iz enega gnezda.

Stefka -> RE: različna jajca v istem gnezdu (30.10.2007 11:33:29)

Štefan, bi ti rada rekla kakšno spodbudno...

Kaj pa vem, glej na to s pozitivne strani in tako kot si rekel sam, vsake toliko se izkašljaj, pa planiraj svoj vhod, ko bodo finance omogočale.

Se mi pa zdi, da je veliko staršev takšnih. Saj mogoče nas nimajo različno radi, različni smo si tudi mi, eni smo bolj sposobni samostojnega življenja, drugi manj: mogoče jih skrbi zanje... kaj pa vem.

Pri nas je tako, da sem zdaj stara 30, mami mi je umrla pred 17timi leti, ko je bil najmlajši brat star 7 let, sestra 11, jaz 12 in starejša sestra 20 let. Oče je ostal sam s 4 otroci, novo hišo brez pohištva, sredi selitve in s tono kreditov.

Neskončno mi gre na živce, ker dela take razlike med nami. Recimo, moja služba je k..., zdaj zdaj bodo firmo zaprli in bom brez. Obema sestrama je službo seveda zrihtal oče, ker sta revici... brat je tudi neki neodvisni producent... ali po domače brezposeln... in kaj je rekel, ko sem bila malo slabe volje in sem rekla, da pač iščem službo in je še nisem dobila, da me skrbi kako bomo z eno plačo... "Ja no, malo prošnje piši, ane? Naslednji stavek pa kako sta sestri revici... ena da se ločuje, druga je revca, ker se je finančno zaj... jaz sem pa tako polna vsega...

Je šel moj lupček v Kanado za en mesec... pri obeh ostalih sestrah bi rekel "Ja revca, kako bo pa živela, a kej rabi!", meni pa "A ni to super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]"
Ja, mega je bit sam s tako majhnimi otroki in službo, ki je lahko že čez 14 dni ne bo več...

Uh, zdaj sem se pa še jaz malo izkašljala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Se opravičujem.

Hotela sem povedat to, da jaz iz tega odnosa sklepam, da sem bolj recimo "odrasla", "samostojna", da predvsem veliko manj jamram... in sem v glavnem bolj "kul"... In to zdaj jemljem v pozitivni smeri.

Naja31 -> RE: različna jajca v istem gnezdu (30.10.2007 11:40:42)

Aja, sem mislila, da si vsaj lastniško uredil, če si šel vlagati vse svoje prihranke v mansardo.
Tvoja dva pa verjetno nočeta slišati za to, da bi zgornji del hiše nate prepisala?

Če se ne da s pogovorom, pa potrpi, ignoriraj, spet varčuj in pejt na svoje. Na vloženi denar boš moral pa očitno pozabiti. 
A z bratom se pa ne bi dalo zmeniti, da ti da nekaj denarja v zameno, da mu ti "odstopiš" mansardo?

Se mi kar smiliš ker si v tako brezizhodni situaciji.  

caillou -> RE: različna jajca v istem gnezdu (30.10.2007 11:51:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: caillou
Štefan, še vedno imaš možnost, da spokaš v kufre in greš živet popolnoma na svoje. Jaz osebno tega ne bi trpela, ker so taki paraziti najhujši. Počasi te uničujejo celo življenje.

Lahko vam je tako reči. VSE prihranke sem vložil v dom v tej hiši. To ni majhen dener. To je toliko, da če bi hotel iti drugam, bi začel z nule, ker se skoraj ničesar ne da vzeti s seboj.

Pa še nekaj, eni ste pametni, da sem že od vsega začetka vedel, v kaj se spuščam. Malo morgen. Določene stvari se skristalizirajo sčasoma.

Štefan

Ne boš verjel Štefan, pred več kot desetimi leti sem tudi jaz zapustila toplo domače gnezdece, ki se je renoviralo v nulo preko mojih prihrankov. Ker sem se tudi sama naveličala parazita, ki je samo jemal in nič dajal, sem v pol ure spokala in odšla.

Danes sem srečna, ker lahko svobodno diham. 

S samo jamranjem se ti ne bo izšlo v tvoj prid. Je včasih treba naresti tudi kakšen korak nazaj, da človek lažje zadiha v prihodnosti. Ali pa se enostavno sprijazni s tem kot je in je stvar vsaj navidezno rešena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

VERONICA -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 16:51:22)

Jaz bi pa samo v zvezi s to temo rada rekla da sem opazila da tisti ki so delavni in pošteni ni nujno da se bolše z najdejo v življenju. Namreč paraziti pogosto ko jim umrejo starši pač najdejo novo žrtev in grejo veselo naprej.

Pa ne vem ali to starši enega otroka naučijo delati drugege pa se znajti na drugi način ali pa so nam te veščine prirojene.

V mojem primeru je bilo sigurno tako da so me starši stimulirali da vse sama naredim (ker niso imeli časa ali volje mi pomagati) moja pet let mlajša sestra pa je vso pomoč dobila (ker so pač meni naročili da ji pomagam). Posledica je da jaz ne znam druge prositi za pomoč, moja sestra pa to z lahkoto naredi...

Anonimen -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 17:26:40)

Kaj naj ti pa rečemo, da ne bomo pametni? Kakšen odgovor pričakuješ?

Anonimen -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 17:39:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Kaj naj ti pa rečemo, da ne bomo pametni? Kakšen odgovor pričakuješ?

Evo.. jst nisem vec nc pameten.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 17:51:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Evo.. jst nisem vec nc pameten.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Si, si, samo opaziš ne več :).

Gina -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 19:26:20)

Po moje se preveč sekiraš. Kaj pa je važno, kaj si mislijo starši? To je tako, kot vedno napišem. Greš na tržnico, izbereš hruške, jabolk pa ne. A to kaj pove o jabolkah ali hruškah? Celo če rečeš zraven fuj, jabolka, to o njih nič ne pove. Pove samo o tvojem okusu. IN ne moreš vplivat na okus. Meni vampi ne bodo nikdar všeč, pa kaj potem. Tvoji mami pa bo brat boljši. Saj je mojemu očetu tudi brat boljši, vem kaj to pomeni. Vendar lahko sebe izvzameš iz tega začaranega kroga. Nehaj računat na njeno podporo, lepo mnenje in neparazitstvo. Izkoristi pač, kar ti daje, saj vsak človek ti da tudi kaj dobrega, ko pa ti začne dajati kaj slabega, pa se nasmehni, misli si, da si ne more pomagat, kakor si ne more pomagat nekdo, ki mu manjka ena roka, da bi jo nazaj prišraufal. IN če bi ji roka manjkala, ji ne bi zameril, če pa ji manjka razumnost, pa ji. Brez smisla. Če se ne bi rad odselil, moraš začeti to vse skupaj gledati z drugimi očmi. Kadar začne stresat čudne, jo moraš pomilovati, nehala bo. to počne, ker ji je fajn, da tebe jezi, ker te hoče na silo spremenit, ker ji nisi všeč, kakršen si. In ponavljata vidva svoj začarani krog. Ona hvali brata, tebi se zamalo zdi, bog ve kako reagiraš na to ti, ampak vsekakor narobe, ker ona še kar naprej to dela. Če bi se smejal zraven, jo potrepljal po rami in rekel, veš kaj mami, ti si tolk fajn, a te peljem mal v savno, se na glas krohotal in šel brez jeze proč, se ne bi sekiral, zanjo je pa vseeno, če bi se. Nehala bi, ko ne bi bilo od tebe odziva. Lahko se greš pa drugo strategijo, pa ji direktno vse vsakič v obraz zmečeš, to je sicer zgolj za sebe pomirit, vprašanje pa je, koliko pomaga na dolgi rok. Skratka, v vsakem primeru moraš po moje  reagirat drugače, kot si do zdaj. Pa nehat računat na njo in na brata. To je ključno.

kaya2007 -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 21:12:22)

VSI MLAJŠI SO RAZVAJENI!

pri mojem možu je ravno obratno, pa je najmlajši...so sestre dobile vse, on mora pa še najemnino za svojo firmo (prostore) plačevati lastnim staršem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mami_miki -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 23:04:37)

Gina...jaz pa mislim, da lahko vplivaš na okus...tako kot se ti spremnijaš, se tud tvoj okus....razmisli, česar vse nisi jedla, ko si bila majhna, pa zdaj ješ....

okus je povezan zgolj s spominom...npr.  si jedla solato, ko si bila mlada-zraven en neprijeten filing,,,in zdaj ne maraš solate....

jaz sem zlo marala meso...pa ga ne več...kar ne pomeni, da ga ne bom do konca življenja nemarala....gre za vzorec, ki ga podzavestno prenašaš na hrano...

ne govori, da ti vampi ne bodo še kdaj najboljši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Gina -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 23:19:59)

IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

Gina...jaz pa mislim, da lahko vplivaš na okus...tako kot se ti spremnijaš, se tud tvoj okus....razmisli, česar vse nisi jedla, ko si bila majhna, pa zdaj ješ....

okus je povezan zgolj s spominom...npr.  si jedla solato, ko si bila mlada-zraven en neprijeten filing,,,in zdaj ne maraš solate....

jaz sem zlo marala meso...pa ga ne več...kar ne pomeni, da ga ne bom do konca življenja nemarala....gre za vzorec, ki ga podzavestno prenašaš na hrano...

ne govori, da ti vampi ne bodo še kdaj najboljši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Jap, seveda se spreminja, samo ne moreš pa ti vplivat na okus drugih. Še na svojega težko. Pa ne vem če bi zdaj o teh mojih teorijah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]..no ja, če se moja energija spremeni (posledično zaradi spremenjenega mišljenja, delovanja), začnejo moji en. centri drugače delat, mi paše druga hrana...( a se spomniš nosečnosti, ko tuja energija vpliva, pa ješ take reči, ki jih nikdar nisi) Je pa hec, sama od malega skorajda ne jem mesa, pa se to nič ne spreminja. Včasih sem oboževala sadje, pa imela rada zelenjavo, zdaj pa obožujem zelenjavo, ap imam rada sadje. Ni bistvene razlike po vsebini, a ne. Pa nisem marala nobene bele hrane, zdaj pa jo imam. Da bi bilo vezano na spomin, pa se ne strinjam. Spomin je za moje pojme zgolj potovanje po času, na kratke razdalje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Nobena hrana se mi ne gravža, se mi zdi. Niso me nikdar z ničemer silili. Nimam slabih spominov. energetsko me hrana ni privlačila, nisem čutila želje po njej, tistega nisem rabila, zato tistega nisem jedla. Podzavestno. Jem pa samo tisto, kar mi paše, sicer sem raje lačna - že od malega se nisem dala prepričat v kaj drugega. Ful sem grozna v tem oziru. gurman. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mami_miki -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 23:29:45)

Gina...jaz pa mislim, tako, da itak vpilvamo en na drugega...zato se imamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tako tud pri okusu...recimo daj malemu otroku kruh, pa ga -pazi-en čist bedn primer....vdari po glavi...vsakič, ko mu boš dala kruh, bo roko prd glavo  nastavil, ker ve, da jih bo dobil...in to se potem prenaša iz leta v leta...potem pa ko je velik ne mara kruha in ga sovraži....s tem sem vplivala nanj, da ne mara kruha...a se strinjaš?

Gina -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 23:40:06)

Ne vem no, koga pa po glavi udariš, če nekaj ne je? V praksi to ni glih tako, niti se mi ne zdi v principu.  Meni se bolj zdi, da energija drugega vpliva na tvojo energijo. Ker si se srečal z nekom, ki zihr vpliva nate, če je to tvoj starš (ki ješ vsak dan skupaj), a ne. Se pravi, energiji moraš vsaj začasno na nekem področju združit, če hočeš kaj rešit. Al pa ne, odvisno od situacije. In ješ po svoje, ker je tako zate boljše, da se lažje dopolnjuješ. Midva npr. z mojim sva ful različna in jeva čisto različne reči. otrok, ki mi je po karakterju podoben, je podobne reči kot jaz, otrok, ki je po karakterju podoben možu, obožuje iste reči, kot mož. Energetsko je tako, ne zaradi vzorcev. Moj otrok, ki je mojemu možu podoben, sploh ni njegov otrok, je imel dolga leta druge vzorce. Pa še vmes samo moje. Tako da...energije so to, ne vzgoja. Gensko prideš tak na svet.

Gina -> RE: različna jajca v istem gnezdu (1.11.2007 23:48:01)

No, ali pa če dam na primeru prvega, ki je spraševal. Njegova mama in brat delujeta na drugih frekvencah kot on. Rabita druge reči, vrtijo se jima drugi en. centri zanič. Drugi geni so jima ven udarili, ko sta se rodila, druge reči imata "za rešit". in ja, vedno se srečajo ljudje, ki jim je namenjeno se srečat. in po mojem osebnem mnenju se bodo srečevali še glih tolk cajta, dokler ne bodo sprejeli en drugega. Tako kot jaz sprejmem moževo meso, on pa mojo zelenjavo. Pa četudi midva tistega ne jeva. Nama ne smrdi, nimava spomina na gnusobo. Samo tako lahko dva funkcionirata. Tudi mama in sin. Ne sme biti vmes negativizma, zamere, gnusobe, ker nečesa ne mara toliko, kot nečesa drugega. Pravico ima vsak do tega, čeprav morda prvi hip boli, ker ne računaš, da ima mati tak okus, da ji nisi po okusu čist, ampak samo za silo. Zato pa pravim, mora nehat računat na mamo, da se ji bo okus spremenil. Neha pričakovat nemogoče. Sprejeti, da tako pač je in da je z njim vseeno vse ok. Odpisat iluzije.

Moyca_ -> RE: različna jajca v istem gnezdu (2.11.2007 0:15:10)

stari pa mladi ne grejo skup, pa familija tudi ne
Srečno

Shuka -> RE: različna jajca v istem gnezdu (2.11.2007 9:32:07)

Štefan, popolnoma razumem tvojo frustracijo in dokler se sam pri sebi ne boš sprijaznil s tem, da je situacija takšna kot je, boš težko živel.
Imam pa en predlog! Verjetno imate okoli hiše še kaj prostora, pa si omislite zunanje stopnice, morda železne, ni potrebe po ponovnem zidanju, je pa rešitev vsaj v toliki meri na mestu, da boste kljub bližini vsak na svojem. Pozabi na to, da bi se kljub tej rešitvi fovšija nehala, samo te razumem, toliko si prispeval v obnovo stanovanja, zdaj bi pa brat na vsak način hotel, da bi brez truda prišel do enakih stvari. 
In kot vidiš nas je veliko takih, katerim se dela krivica s strani staršev a povsod je tako, da tisti, ki je ubogi (beri len, brezobziren in premeten), tak najlažje doseže pri starših usmiljenje, saj starši na otroke ne gledajo kot na bitja, ki so sposobna izkoriščati ampak na bitja, ki potrebujejo njihovo pomoč, čeprav je v resnici zgodba drugačna. Pravi starši ne vedo, da delajo krivico otroku in tudi če bi jim hotel razložiti jim ne bo potegnilo, zato ne trudi se biti v očeh svojih staršev mučenik, saj te takega ne bodo videli, čeprav to v resnici si.

Vse kar ti lahko rečem v nasvet je to, da se sprijazni s situacijo, iztrži iz nje maksimalno kar se da v svoje dobro, da boš mirneje živel, to da pa tvoja mama ne vidi celotne slike, pa tega ne boš nikoli mogel spremeniti, zato ne zapravljaj energije po nepotrebnem kjer ne moreš doseči zmage.

Preostane ti par izhodov:
- pogoltni knedel in se sprijazni s situacijo, 
- poskrbi za še eno investicijo  (zunanje stopnice) in bo vsak na svojem,
- pogovori se z bratom in  mu prikaži njegovo življenje kot ga vidijo drugi, čeprav dvomim, da  bo kaj drugače,
- pogovori se z mamo, povej ji vse kar ti leži na duši, morda boš mirneje spal,
- pogovori se s celo družino, da ti prepišejo mansardni del hiše, dovolj je že da oče pristane v to, potem pa se sam odloči kaj boš naredil naprej. A vedi, da tudi če bi se to zgodilo, malokdo bi hotel kupiti stanovanje v hiši, v kateri živijo lastniki, saj se vsi zavedamo sporov, ki so slej kot prej neizogibni, pač človeška nrav.

Mirne živce in srečno. 

mami_miki -> RE: različna jajca v istem gnezdu (2.11.2007 10:18:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

No, ali pa če dam na primeru prvega, ki je spraševal. Njegova mama in brat delujeta na drugih frekvencah kot on. Rabita druge reči, vrtijo se jima drugi en. centri zanič. Drugi geni so jima ven udarili, ko sta se rodila, druge reči imata "za rešit". in ja, vedno se srečajo ljudje, ki jim je namenjeno se srečat. in po mojem osebnem mnenju se bodo srečevali še glih tolk cajta, dokler ne bodo sprejeli en drugega. Tako kot jaz sprejmem moževo meso, on pa mojo zelenjavo. Pa četudi midva tistega ne jeva. Nama ne smrdi, nimava spomina na gnusobo. Samo tako lahko dva funkcionirata. Tudi mama in sin. Ne sme biti vmes negativizma, zamere, gnusobe, ker nečesa ne mara toliko, kot nečesa drugega. Pravico ima vsak do tega, čeprav morda prvi hip boli, ker ne računaš, da ima mati tak okus, da ji nisi po okusu čist, ampak samo za silo. Zato pa pravim, mora nehat računat na mamo, da se ji bo okus spremenil. Neha pričakovat nemogoče. Sprejeti, da tako pač je in da je z njim vseeno vse ok. Odpisat iluzije.

ja...jaz bi malo drugače povedala...ampak pomen bi bil podoben[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ej...tisto sem dala sam za primer!!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]