NORICE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mela -> NORICE (13.12.2004 18:45:44)

PUNCE KLE PRI NAS NA GORENJSKEM BAJE RAZHAJAJO NORICE IN JAZ JIH SEVEDA ŠE NISEM IMELA-JST SM RES ENA SMOTKA!IN ME ZANIMA A JE LAHKO KEJ HUDO NAROBE CE JIH DOBIM SEDAJ KO SEM NOSECA(7t)??????????

beti 1 -> NORICE (13.12.2004 18:52:38)

Norice so ena od bolezni, ki lahko prizadene razvijajoči se plod. Na žalost si trenutno v najbolj občutljivem obdobju, zato ti svetujem, da se, če jih res nisi prebolela, izogibaš javnih krajev in stikov z majhnimi otroci, večina zboli ko so še v vrtcu. Pred naslednjo nosečnostjo se pa lahko cepiš.
lp

žiža -> NORICE (13.12.2004 19:39:23)

lahko se greš testirat da se prepričaš da jih res nisi imela. Menda ti lahko osebni zdravnik napiše napotnico. Drugače so bolj nevarne ošpice.
Pa-pa

žogica marogica -> NORICE (13.12.2004 19:45:33)

Jaz sem se šla testirat. Zdravnik ti verjetno ne bo hotel predpisati napotnice, ker je test precej drag (okrog 27000) - vsaj meni je niso.
Ugotovili so, da sem jih že pasivno prebolela - norice lahko preboliš pasivno s kakšnim herpesom.

Pa srečno

Grascakinja -> NORICE (14.12.2004 8:34:49)

Živ žav,

Nisi smotka, če še nisi imela noric! Te pač še ni zadela ta nesreča, čeprav je bolje, da jih preboliš kot otrok - moja mami jih je imela, ko sem bila jaz stara 5 let pa je bla cela katastrofa, tako jo je srbelo. Ne vem pa, kako je s tem med nosečnostjo, zagotovo pa ni nič dobrega.
Mislim, da če ne boš v stiku s kako obolelo osebo, ne bo težav. Izogibaj se torej "noričnikom" :)-.
Oh, in še nekaj...A te lahko še lepo prosim, da ne uporabljaš velikih tiskanih črk? Ponavadi v klepetalnicah to pomeni, da kričiš, poleg tega pa se male tiskane lažje berejo kot velike. Brez zamere, samo nasvet, upam, da nisem koga užalila.

Pupa

kofetek2010 -> NORICE (14.12.2004 9:28:43)

Jaz sem tudi zanimiv primer - noric še nisem prebolela. Nisem jih dobila, ko jih je imela moja sestra, pa tudi od sina ne (takrat je bil star 3leta). Me je pa bilo ful strah, saj se pri odraslih pojavijo v hujši obliki (visoka temperatura).
lp

Stran: [1]