|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 16:30:10   
Naja30
Že po naslovu sem vedla, da bodo trenja.user posted image

Jaz pravim, vsak naj naredi kot mu paše. Jaz tudi ne morem dolgo poslušat hčerke, kako joka. Pri spanju smo imeli srečo, da ko je bila stara 10 mesecev, je začela lepo spat. Ni pa pri vseh tako. Eni pač rabijo več tudi ko so starejši.

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:06:36   
Sisy
tut jst sem bla na začetku ko smo prišli iz porodnišnice že skor na robu živčnega zloma... Sare si nisem upala tut tolk pustit same da bi šla kaj pojest, na wc al pa pod tuš... kuhanje in pospravljanje so bili zame misija NEMOGOČE...In Zakaj? Vsakič ko sem se od nje oddaljila je začela jokat...tudi za sekundo je nisem mogla pusit same...Bilo je psihično kot fizično utrujajoče...Dokler mi niso domači rekli da tko pa ne more it več naprej,da jo enostavno MORAM pustit mal pojokcat ...In res je-mamice moramo imet vsaj toliko časa zase da opravimo svoje osnovne potrebe...

No in nekajkrat sem jo tako pustila čeprav se mi je srce kar trgalo...pa sem spet prišla do nje,jo polupčkala in spet šla...in tako prakticiram še danes...In veste kaj-RESNIČNO DELUJEuser posted image  Je veliko bolj samostojna,se zna tudi sama zamotit,jaz pa imam tudi kakšno minutko zase (no ja, zase ravno ne,bolj za gospodinjska opravilauser posted image )

In kaj je moje bistvo?Hočem povedat to,da če Sare ne bi nikoli pustila jokat bi ostala popolnoma "priklenjena" nanjo in bi jo še danes lahko cele dneve le nosila po rokah ali pa bila stalno ob njej. Hočem povedat to da če otročka pustiš mal pojokcat še ne pomeni da ga nimaš rada.

Se pa strinjam glede nečesa-nikoli je nebi pustila da v joku zaspi.

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:09:13   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ah daj no, Nalin, najbrž tudi ne razume, kako mama hudiča še upa dihati zraven njega na postelji, če pa se on potem zbudi, če se prsni koš mame preveč dvigne. Pa ne razume, kako jo mama upa podurhati iz sobe potem, ko on že kaže znake, da trdno spi, kako si upa, da po petminutnem polžjem plazenju na razdalji dveh metrov čisto majčkeno zaškripa deščica v parketu, da se revež zbudi, in kako si potem mama po ponovnem poskusu pobega iz sobe, ko pa on končno pomirjen daje znake, da spančka že kakšne 20 minut, upa na koncu, ko si že skoraj vsa prepotena odahne ob spuščanju kljuke z zunanje strani, ko se njena roka ze skoraj odmakne s kljuke, narediti tako, da kljuka pa vendarle malo naredi, čisto narahlo Pok! Čisto potiho. In dete se začne jokati in iskati svojo mamico, da ga ne bo tako ubogega in samega spet zapustila, pa čeprav na kolenih vsa prešvicana od bojazni, da ji morda spet ne bo uspelo pobegniti. Ampak njeno dete ne razume in mama se seveda vrne k njemu. In to počne dan za dnem, psihično in fizično utrujena. Ker njeno dete vendar ne razume ...


tok dobr napisano...A si bla mogoče kdaj kot muha v našem stanovanju? user posted image

popolnoma se strinjam s teboj....

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:11:42   
Anonimen
Jaz še vedno zaspim ob njej, tudi pri dobrih dveh letih. Meni paše :).

V varstvu baje zaspi sama. Tudi prav.

Otrok je tudi za crkljat user posted image

(odgovor članu tančica)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
29.10.2007 17:13:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:16:53   
Anonimen
Danes sem prebrala en tak fajn stavek o razvajenih otrocih, tako resničen. elja sicer že za malo starejše, ampak naj ga vseeno povem, bolje, da veste prej kot pozneje.

Torej iz razvajenega otroka veje:

Tukaj sem, ukvarjaj se z menoj in to takoj!


Tako da, mamice, ki imate še male otroke, če bi jaz bila na vašem mestu in vedela to, kar vem danes, ko je moj otrok star 5 let in pol, bi ga vsakič, ko je kaj "zahteval", pustila najprej malo "pojamrat", v glavnem POČAKAT. Jaz tega nisem vedela in sem vedno skočila na vsak jokec in mu ustregla TAKOJ. O.K., res so mi že v porodnišnici rekli, da je ta otrok pa res tak, da nikoli ne bo znal nič potrpet in počakat, ampak vseeno mislim, da bi ga počasi pa vendarle navadila, da je treba v življenju pač POČAKAT. Če je otrok tega navajen, mu je potem v otroštvu in posledično kasneje v življenju veliko laže. Zna počakat, zna popustit, zna potrpet, zna se potem tudi potruditi. Ker če je vse takoj narejeno, potem po navadi za tisto ni potrebno nobenega truda. Če pa se je za vsako stvar od majhnegha treba malo potrudit ... malo počakat, ... ne vem, ampak meni se zdi, da sem jaz tu naredila napako. Ki jo zdaj popravljam, kadar se je zavem. Tako da to imejte malo v mislih, bi jaz svetovala.

(odgovor članu Sisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:19:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Ps, splišni, ja včasih je bilo res tako, da sem pazila kako grem ven iz sobe, ko je spal, pa se je počasi navadil. Sedaj zaspi tako, da samo sedim zraven njega in ko zaspi, spi trdno in grem iz sobe popolnoma normalno. In mi ni žal nikoli nobene minutke, ko sem morala preležati z  njim, to je potreboval in to je dobil in počasi je sam prenehal s tem, je prerastel.


Nalin, kakšen preraste, pri kakšnemu se pa zahteve samo stopnjujejo. Jaz sem prepričana, da bi pri mojem se, če ne bi postavila meje. Pri tvojem je pa to bilo O.K. Tako da resnično naj vsaka mamica dela po svojem občutku.
Otroci so različni, skoraj ni univerzalnega nasveta glede večine stvari.

Aja, zdaj sem prebrala še ostalo in te razumem, o čem govoriš. Ja, ti dam prav, ko se otrok "nafila", se odlepi. Le da se včasih hoče kdo fuilat na tak način, da je to enostavno nemogoče. Človek nima toliko moči, takrat pa je pač treba sklenit en kompromis, nimaš kaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:25:07   
Anonimen
Tako da resnično naj vsaka mamica dela po svojem občutku.
Otroci so različni, skoraj ni univerzalnega nasveta glede večine stvari.


Tukaj se čisto strinjam user posted image .

Pri nas je to skoraj edini čas za crkljanje. Eden bi to videl kot razvajenost otroka, jaz to dojemam kot moje razvajanje.

Sem pa pri sedmih mesecih na to gledala drugače user posted image .

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 29.10.2007 17:35:48 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 17:38:08   
Gina
Se strinjam s Splišni. Sicer bi pa rekla, da nekateri otroci mogoče res rabijo malo več crkljanja, da dobijo občutek varnosti. Naš ta mali je bil tak. Niti minuto me ni pustil nikamor. Sem pa jaz to reševala tako, da sem ga zamotila na raznih koncih. Npr. on je jokal, sem ga nosila, pa zraven vse sorte počela (da nisem bila živčna sem si ves čas govorila, da se moram nacrkljat, ker se zadnjič takole crkljam s svojim dojenčkom), pa ko se je umiril, sem ga dala v stolček in je bil 5 minut mir, potem je spet jokal, pa sem ga spet vzela v naročje in delala z njim tisto, kar sem delala, pa se je spet umiril, pa sem ga dala na tla med igračke, pa spet 5 minut mir, pa tako  od začetka v nedogled. Vendar je tistih 5minut miru in samostojnega zabavanja trajalo vse dlje in dlje, bolj kot je rastel in danes je eden od manj zahtevnih otrok, sam se lahko zabava cele ure, neverjeten je. Obratno pa pri ta velikem tega nisem znala ustavit, namreč nisem ga znala položiti nazaj v stolček, ker sem se bala, da bo spet začel jokati. Ves čas sem ga zabavala. Tisto me je delalo živčno. In otrok je rabil 6 let, da se je naučil biti zadovoljen sam s seboj. Ampak se je, ker mi je kapnilo. Tako da, srednja pot bo prava, po moje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 20:21:51   
Talika19
Jaz pa predlagam samo eno zadevo. Knjigo!
Elizabeth Pantley: Otroško spanje - brez joka v sanje.

Ta je menda super, da naučiš otroka samostojno zaspati brez joka.
Jaz sem jo danes začela brati in se učim ... Saj se nismo učeni rodili. Ko ne veš kako naprej, vedno prav pride nabor predlogov, odločaš se pa itak sam za tisto, kar se ti zdi takrat najbolje.

Pa držim pesti za nas vse, da nam bo uspelo!

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 20:56:36   
viv_
Splišni user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
29.10.2007 21:15:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




SPANJE
riba5

KJE SPI VAŠ OTROK

PRI VAS V POSTELJI (22%)

V SVOJI POSTELJICI (52%)

V SVOJ SOBI (26%)


Število vseh glasov: 223

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!