Krompirjeva juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

sonček33 -> Krompirjeva juha (29.10.2007 8:37:05)

ima katera fajn recept zanjo?

Jessy -> RE: Krompirjeva juha (29.10.2007 8:54:38)

Olupi krompir in ga skuhaj v rahlo osoljeni vodi do mehkega. Ko je kuhan, vodo odlij v eno posodo, ker jo boš pozneje rabila, krompir pa dobro pretlači. Priliješ nazaj krompirjevo vodo in po potrebi še navadno, če je pregosto. Daš nazaj na ogenj in dodaš začimbe. Jaz vedno dam majaron (z njim ne šparam), lovorjev list, malo rožmarina in bazilike, poper, sol in govejo jušno kocko (to lahko tudi izpustiš). Pustim, da nekaj časa vre, nato pa v juho zakuham poljubne manjše testenine. Na koncu prilijem še nekaj mleka, ker je okus takoj boljši.

Enolla -> RE: Krompirjeva juha (29.10.2007 9:22:25)

Moja je malček bolj enostavna: krompir dam v vodo, solim, malček popram in dodam nakokcan korenček, nasekljan peteršilj in šeleno, včasih dodam tudi nakockan gomolj zelene, dodam timijan in lovor in nakockano čebulo in ko je to kuhano malček potlačim krompir, da se zgosti običajno pa to naredimo že ko je juha na krožniku.

Ula3 -> RE: Krompirjeva juha (30.10.2007 7:54:45)

jaz pa to naredim čisto drugače:
majhno čebulo narežem na čim manjše koščke, jo prepražim na malo olja, dodam drobno narezano slanino( beri:če jo imam) in dodam na koščke narezan krompir. na hitro prepražim, zalijem z vodo, dodam majaron, lovor, baziliko in na kuham, preden končam dodam na tanke kolobarje narezano hrenovko in jušno kocko, ter na drobno nasekljan peteršilj. Dober tek!

Strawberrie Cherrie -> RE: Krompirjeva juha (30.10.2007 8:08:15)

Jaz jo pa naredim takole:
eno šalotko popražim, dodam korenček in krompir, čez kakšno minutko pa še peteršilj. nato vse skupaj zalijem z vodo, dodam poper, sol, od Alnature polovičko zelenjavne kocke. Kuham, da je krompir razkuhan, nato vzamem tisto tlačilko za krompir in do polovice pretlačim. Da je gosta, ampak ima vseeno koščke krompirja in korenčka not. Na koncu razpustim ocvirke in jih dodam v juho.

Zraven pa palačinke.
Pa dober tek!

Jessy -> RE: Krompirjeva juha (30.10.2007 9:20:30)

Pozabila sem povedat, da dam tudi malce česna v prahu.

nejcko -> RE: Krompirjeva juha (30.10.2007 9:29:46)

Jaz jo pa naredim tako:
krompir olupim, narežem na kocke in ga dam kuhat + solim
eno malo čebulo nasekljam in prepražim
ko čebula postane steklena, dodam moko in jo popražim, dodam papriko v prahu in malo parda. mezge
zraven zlijem na pol kuhan krompir kar z vodo vred
fino mešam, da se ne naredijo grudice
dodam lovorjev list, timijan, baziliko, malo kumine v prahu in čisto na koncu koper (lahko dodaš tudi česen v prahu in sveže nasekljan petršilj)

Stran: [1]