lex -> RE: Lazajna (28.10.2007 19:16:21)
|
2 čebuli 1 strok česna 1/4 pora 1/2 kg mletega mešanega mesa olivno olje 1/4 pelatov (koncentriran paradižnik v tetrapaku) origano bazilika lovor list sol vegeta rdeča sladka paprika malo popra (če sta brez otrok, ga jaz ne dam zaradi otrok) Čebulo, česen in por sesekljaš, opražiš na malo olivnega olja. Ko je čebula prepražena vliješ not MALO vode - 0,5 dcl in dodaš meso. Nato vse skupaj začiniš z malo soli, vegete, malo bazilike, origana, 1 lovor list, malo rdeče paprike (konica kuhalnice). Nato zaliješ z vodo (1dcl vode) in dodaš paradižnik (pelate). Potem to kuhaš kot omako bolonjese ene 45 minut. Vmes narediš bešamel omako: malo margarine (jaz vzamem tisto, ki je za pečenje in jo odrežem približno pol centrimetra debelo) in moko, približno 3 žlice in zaliješ z melkom, da dobiš gladko maso. Potem naložiš v pekač eno plast lasangne (Barilla so najboljše in jih ni potrebno kuhat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), eno plast bešamel omake, eno plast omake (no čisto na koncu dodam2 kuhalnici bešamel omake, da postane bolj kremasta) in dokler ti ne zmanjka mesne omake. zdnja plast: lasagnje, bešamel omaka in nariban sir. Smo jo imeli včeraj in je tamali pojedel več kot jaz (star 2,5 leti)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|