Lazajna (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Sandrin -> Lazajna (28.10.2007 17:41:02)

ker sem v kuhinji še začetnica, mi prosim napišite recept za lazanjo (korak po koraku) Hvala!!




Anonimen -> RE: Lazajna (28.10.2007 17:51:37)

Na olju prepražiš mleto mešano meso(govedina in svinjina). Zaliješ z vodo in dodaš začimbe za lazanje ter mleko(cel postopek na začimbah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), jaz dodam še koncentrat paradižnika in malo bazilike.
Jaz jo delam brez bešamela k mi je ogaben.
V namaščen pekač daš lističe za lazanjo, čez preliješ omako(tolk da jih prekrije) in postopek ponavljaš dokler ti ne zmanjka omake. Zaključiš z omako in čez naribaš sir(men osebno je najboljš mozzarela). Daš v pečico....ola[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Najbolj simpl in zelo okusen recept za začetnike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dulcinea -> RE: Lazajna (28.10.2007 17:53:36)

Tukaj
PA še tukaj... Pa še polno na tej strani.




Anonimen -> RE: Lazajna (28.10.2007 18:46:22)

Pa nabavi si lazanje Barilla,ker jih ni potrebno predhodno kuhat.Ali v rumeni škatljici ali pa plavi.




lex -> RE: Lazajna (28.10.2007 19:16:21)

2 čebuli
1 strok česna
1/4 pora
1/2 kg mletega mešanega mesa
olivno olje
1/4 pelatov (koncentriran paradižnik v tetrapaku)
origano
bazilika
lovor list
sol
vegeta
rdeča sladka paprika
malo popra (če sta brez otrok, ga jaz ne dam zaradi otrok)

Čebulo, česen in por sesekljaš, opražiš na malo olivnega olja. Ko je čebula prepražena vliješ not MALO vode - 0,5 dcl in dodaš meso. Nato vse skupaj začiniš z malo soli, vegete, malo bazilike, origana, 1 lovor list, malo rdeče paprike (konica kuhalnice). Nato zaliješ z vodo (1dcl vode) in dodaš paradižnik (pelate). Potem to kuhaš kot omako bolonjese ene 45 minut.

Vmes narediš bešamel omako: malo margarine (jaz vzamem tisto, ki je za pečenje in jo odrežem približno pol centrimetra debelo) in moko, približno 3 žlice in zaliješ z melkom, da dobiš gladko maso.

Potem naložiš v pekač eno plast lasangne (Barilla so najboljše in jih ni potrebno kuhat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), eno plast bešamel omake, eno plast omake (no čisto na koncu dodam2 kuhalnici bešamel omake, da postane bolj kremasta) in dokler ti ne zmanjka mesne omake. zdnja plast: lasagnje, bešamel omaka in nariban sir. Smo jo imeli včeraj in je tamali pojedel več kot jaz (star 2,5 leti)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




lojzika -> RE: Lazajna (28.10.2007 22:38:28)

Moj recept
Grem u špar pa kupim lazanje (barila) na oddelku testenin.
Na oddelku juh v vrečki kupim ono magi mešanico za lazanje.
Pri oddelku mesa kupim eno pest mletega mesa.
Mleko pa sir pa je ponavadi u hladilniku

Preberem recept dol z magi vrečke edino kar spremenim je da dodam še čebulo ko prepražim meso.

Pa zmeram grata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kaya2007 -> RE: Lazajna (30.10.2007 18:12:18)

kako pa narediš, da pride taka kot jo imajo v italiji-sej veste, bolj mehka in pocasta? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bamby -> RE: Lazajna (30.10.2007 21:50:35)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

kako pa narediš, da pride taka kot jo imajo v italiji-sej veste, bolj mehka in pocasta? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Spečeš palačinke in jo narediš iz njih.




Stran: [1]