bamby -> RE: Ajdovi žganci (29.10.2007 9:40:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy IZVIRNO SPOROČILO: bamby Jaz jih pa kuham samo v slani vodi z malo olja. V teflonsko posodo nalijem 2.4 dcl vode, jo osolim, dodam malce olja in ko zavre stresem 100g ajdove moke. Najboljša mi je mlinostestova v roza embalaži, ker je bolj grobo mleta. Kuham 20 minut v pokriti posodi, da minimalno vre. Po 20 min. vse skupaj zmešam. Ni potrebno nič stran odlivati, ker je vode ravno prav. Fajn je, če ta stvar stoji enih 15 minut, ker se potem kar same nadrobijo, ko jih vmes mešamo. Jaz sem pisala za klasično kuhane žgance iz navadne moke. Ko sem kuhala žgance iz kupljene instant moke, mi nikoli niso ratali ravno dobri, ker sem jih vedno delala po receptu, ki je napisan na embalaži. Odkar jih delam tako, kot sem napisala zgoraj, pa so vedno fantastični. Poliloni, žganci pašejo k velikim jedem, npr. v gobovo juho, zraven pečenic ali drugega domačega mesa, mi jih pa jemo zraven jote ali repe. Jessy, tudi jaz se pisala za klasično kuhane žgance, saj sem tudi omenila iz katere moke so najboljši. Jaz jih vedno naredim zraven pečenic ali krvavic in tenstanega kislega zelja.
|
|
|
|