Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 27.10.2007 23:24:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: V 23. tednu pa še nič ne brca? 28.10.2007 13:56:09
|
|
|
|
butt3rfly
|
jst sm mela podobne "težave". malega sm začutla točno pri 20. tednu. približno 2, 3 tedne je blo vse ok, pol je pa nenadoma nehal tako redno brcati. komaj, da sem na dan naštela 5, 6 brc. in sm pisala pušenjaku, kaj bi to bilo. pa mi je odgovoril, da se okoli 23., 24. tedna količina plodovnice bolj poveča kot pa zraste sam plodek. tako da ima v tem času otrok v trebuhu ful prostora za gibanje, zato ga tudi ne čutiš tako pogosto. kadar te brcne, je pač bližje trebušni steni in ga čutiš, drugače pa brca v "temo" nič bat, v naslednjih tednih bo otrok bolj zrasel kot pa sam prostor, ki ga obdaja, tak da ga boš tud vedno bolj pogosteje in tud bolj močno čutila.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 15.8.2009 13:14:12
|
|
|
|
ladydi69
|
lepo pozdravljene, rada bi vas prosila za nasvet.Sem v 27 tednu nosecnosti(prva) pa otrok se nic ne brca??? veliko pocivam pa probam slisat kakrsnokoli premikanje pa nic! Hvala vam za vase nasvete in odgovore!!
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 15.8.2009 13:24:50
|
|
|
|
eva1
|
ladydi-pa si bila na UZ? Je vse ok? Kaj pa vem, meni se zdi da v 27 tednu pa bi že mogla čutiti brce..sicer sem tretjič noseča, ampak vem da sem tudi prvič začutila brce v 18 tednu in v 27 tednu so bile že konkertne..sedaj sem noseča 25 tednov pa tudi že tako močno brca, da se mi kr trebuh premakne..pa imam kr nekaj kg preveč! Jaz bi na tvojem mestu šla h G(no ne sedaj, ampak v ponedeljek bi poklicala pa se naročila)!
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 15.8.2009 13:30:13
|
|
|
|
benika
|
ladydi69, tudi meni se tole ne zdi vredu. JAz sem v 1 brce začutila v 21. tednu, v 21 pa v 16. tednu. Na tvojem mestu bi se čimprej naročila na UZ in vztrajala, da te vzamejo urgentno. Srečno!
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 16.8.2009 19:01:14
|
|
|
|
vekybel
|
zdravo, jaz sem šele v 11 tednu pa me zanima kdaj začneš čutit brcike? Hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 16.8.2009 20:23:20
|
|
|
|
benika
|
Ma to je odvisno od nosečke do nosečke. Nekaj je odvisno od telesne teže mamice, nekaj od lege posteljice, ni pravila. Načeloma naj bi prvorodke brcike začutile nekje okoli 20. tedna, drugorodke pa prej.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 16.8.2009 20:32:55
|
|
|
|
eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Ma to je odvisno od nosečke do nosečke. Nekaj je odvisno od telesne teže mamice, nekaj od lege posteljice, ni pravila. Načeloma naj bi prvorodke brcike začutile nekje okoli 20. tedna, drugorodke pa prej. S tem pa se ne strinja,. oz vem, da ni tako! Nič ni odvisno od teže mamice niti od lege posteljice oz. zaradi teh 2 dejavnikov drugi ne bodo začutili gibov če dajo roko na trebušček, ti pa jih boš..ko bo otrok dovolj močen, pa večkrat si noseč prej čutiš, ker pač poznaš občutek! Jaz sem 3-jič noseča, z veliko kg preveč, posteljica je spredaj(V vseh 3 nosečnostih), pa sem prvič začutila gibe pri 18 tednih, drugič in tretjič pri 16 tednih! Sem pa G spraševala o tem, če je možno da jih čutim tako zgodaj, pa mi je povedal,da teža in vsa ta natolcevanja nimajo z občutenjem gibov nobene veze, ker ti čutiš gibe od znotraj...tako da ni pravila..tja do 23 tedna naj bi jih začutile vse!
< Sporočilo je popravil eva1 -- 16.8.2009 20:33:32 >
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 16.8.2009 21:35:40
|
|
|
|
benika
|
OK sorry no, se opravičujem za napačne info.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 9:07:08
|
|
|
|
tassika
|
Evo jaz bom imela prvega bejbija, brcike sem začutla tko lahke in ne vsak dan tam okoli 18t bolj konkretno v 20t, zdaj sem v 26t in jih čutim vsak dan, cel dan in to kar močno. Mislim pa da je v pušenjakovi knjigi pisalo, da je čisto normalno če jih začutiš v 24t.
< Sporočilo je popravil tassika -- 17.8.2009 9:08:03 >
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 9:13:07
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Ma to je odvisno od nosečke do nosečke. Nekaj je odvisno od telesne teže mamice, nekaj od lege posteljice, ni pravila. Načeloma naj bi prvorodke brcike začutile nekje okoli 20. tedna, drugorodke pa prej. To sme pa tudi jaz že večkrat prebrala ins e mi zdi logično.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 9:18:22
|
|
|
|
summer410
|
jaz sem prve brcike začutila tam okoli 22 tedna....pa nisem močnejše postave...in jih je kolegica, ki je prej bila močnejše postave že, čutila tam okoli 23 tedna............
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 13:24:53
|
|
|
|
ladydi69
|
Hvala vsem za vase odgovore.trenutno je moja G na dopustu,tako da bom poklicala v Lj in se probala zmenit kaj in kako!Sem iz okolice Bleda ter hodim G na Bled ZDom,pa me zanima ce imate tudi pri vas pri drugih G preglede kot so UZ za placat?? Tukaj mi je G povedala ,da bom mogla UZ placevat,kaj veste o tem?? lepa hvala za vase odgovore!! lp vsem
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 14:18:19
|
|
|
|
benika
|
V nosečnosti ti pripadata 2 brezplača UZ, ostalo pa se plačuje oz. je to dobra volja G, če ti jih naredi brezplačno. Lady, pa daj pokliči v KR pa se tam probaj zmenit. Še bolje pa bo, če pokličeš in poveš, da ne čutiš brcik pa naj te vzamejo na UZ (v KR namreč). Ma meni bi se najbrž zmešalo, če ne bi vedela ali je vse OK. Če rabiš št. od UZ v KR, ti jo lahko pošljem na ZS.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 16:50:03
|
|
|
|
vekybel
|
hvala vsem za odgovore, sedaj vem kako in kdaj, hvala...
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 16:58:47
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: ladydi69 lepo pozdravljene, rada bi vas prosila za nasvet.Sem v 27 tednu nosecnosti(prva) pa otrok se nic ne brca??? veliko pocivam pa probam slisat kakrsnokoli premikanje pa nic! Hvala vam za vase nasvete in odgovore!! Načeloma naj bi čutil brce od nekje 24. tedna dalje, jaz sem jih začutila prvič tam nekje pri 18. tednih nosečnosti. Poznam pa eno žensko, ki je v celi nosečnosti samo enkrat začutila brco otroka, pa še to čisto malo in mi je govorila, da če ne bi imela pregledov pri G in če ji ta ne bi povedala, da je vse ok, bi mislila, da je kaj narobe (pa ni bilo nič, ta njen otrok je zdaj že krepko čez 20 let star). Tako da obstajajo tudi taki primeri, redki, ampak so.
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 17:08:10
|
|
|
|
Katy78
|
Jaz sem jih začutila okoli 20. tedna, pa imam kar par kilc preveč. Občutenje nima veze s tem, koliko kg ima nosečnica. Nekatere prve brce čutijo, pa niti ne vejo, da so to brce in jih preprosto zamenjajo z običajnim "dogajanjem" v trebuhu oz. črevesju. Jaz se spomnim, da sem prve metuljčke čutila zvečer, ko sem se umirila in od začetka mi ni bilo čisto jasno, da je to TO, ker je bilo čutiti kot majhen valček čez moj trebuh.
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 17.8.2009 18:15:33
|
|
|
|
nincrli
|
Jaz sem močnejše postave, prvorodka pa brce čutim nekje od 17t... Na začetku sem jih tu pa tam, zdaj pa vsaki dan (sicer kak dan bolj malo, kak dan pa mu skos dogaja ) Nima veze s kg, ziher!
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 18.8.2009 12:01:43
|
|
|
|
Taddy78
|
Jaz sem tudi prve brce začutila v 17.tednu in to konkretne brce, ne nekih metuljčkov. Ampak da se pa otroka sploh ne čutiv 27.tednu pa je tudi meni malo čudno. Laydi69 zakaj pa ne zamenjaš G? A morfologijo si sploh imela?
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 18.8.2009 12:10:22
|
|
|
|
ladydi69
|
Hvala vsem za skrb!! Bila sem v Kranju na UZ in se je pokazalo,da je vse ok!Bo pa fantek !
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 18.8.2009 12:27:54
|
|
|
|
tassika
|
Super samo da je vse ok, zakaj ga pa tako slabo čutiš, so kaj rekli?
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 18.8.2009 21:00:23
|
|
|
|
vekybel
|
ladydi69 super sam da je vse vredu z . Uživaj še naprej nosečnost in brez skrbi!
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 18.8.2009 21:23:28
|
|
|
|
benika
|
O super ladydi, HB da je vse OK
|
|
|
|
RE: V 27. tednu pa še nič ne brca? 30.8.2009 20:45:53
|
|
|
|
kejti
|
Jaz sem v 20. tednu pa tudi še nobenih brck ne čutim, upam da bo čimprej.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Kdaj je vaš dojenček sam poiskal dudo v posteljici?Itkicapred 6. mesecem (
44%)
med 6. in 8. mesecem (
29%)
po 8. mesecu (
27%)
Število vseh glasov: 204Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!