Ne razume me (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Ne razume me (27.10.2007 15:10:53)

Jz si zlo želim dojenčka, on pa ne tko.
Učasih sm zlo žalosna zarad tega, tud jočem, on pa je zarad tega hud na mene, pravi da ga to nervira.

Kaj je to normalno da me ne razume?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: Ne razume me (27.10.2007 15:22:02)

Kulk si pa ti stara? 15-16?

NevenkaP -> RE: Ne razume me (27.10.2007 15:35:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jz si zlo želim dojenčka, on pa ne tko.
Učasih sm zlo žalosna zarad tega, tud jočem, on pa je zarad tega hud na mene, pravi da ga to nervira.

Kaj je to normalno da me ne razume?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Tukaj ne gre za normalno ali ne normalno. Pa si prepričana, da si zrela za dojenčka?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Po pisanju sodeč namreč ne deluješ.

Anonimen -> RE: Ne razume me (27.10.2007 15:48:20)

Ti pa očitno ne razumeš njega.

arielca -> RE: Ne razume me (27.10.2007 16:25:56)

Mislim, da bi najbolje, da bi se vi2 odkrito pogovorila, ker tukaj vsekakor ne boš rešila problema.

Anonimen -> RE: Ne razume me (27.10.2007 16:32:42)

Ne stara sva 25.

Ne sprašujem o zrelosti-nezrelosti. Sprašujem če je logično da me ne razume in mi pravi da ga nerviram ko sm žalosna.

caillou -> RE: Ne razume me (27.10.2007 16:39:12)

Pa ga razodeni malo. Če razodetja ne bo razumel, boš vedela da enostavno še ni zrel in da ti ostane ali da ga počakaš da dozori, ali pa da poiščeš partnerja, ki te bo razumel in se interesi ne bodo kresali.
Stvar je popolnoma jasna.

Pajaca -> RE: Ne razume me (27.10.2007 16:47:10)

Tko ti bom rekla. Tud moj si je dosti prej želel otroka kot jaz in sem mu to tudi povedala. Pač želela sem prej doštudirati in imeti redno službo. In s tem je bilo zame konec debate o otrocih.

In če bi mi on skoz utrujal in bil žalosten, ker še nimava otrok in zato še jokal povrh ti povem, da bi se spokala od njega, ker bi me delal živčno. In tu ni ničesar v razumevanju njega in tem. Tu je le to, da meni ni bilo do tega in konc besed, brez joka in stoka. Brez debate, brez prošenj, brez pogovorov o otrocih.

Tko da jaz njega razumem, da pač noče imeti (še??) otrok in da pač ne želi tebe gledati kako se jokaš zarad tega.

Ali ga razumi, da pač še ni pripravljen, al si pa najdi nekoga ki bo takoj pripravljen imeti otroka. Z jokom ga ne boš prepričala da imejta otroka, ampak ga boš le odgnala od sebe.

jazz -> RE: Ne razume me (27.10.2007 17:18:43)

Če njemu ni, je bolje, da ga z njim pač nimaš, kot pa da ostaneta potem ti in otrok sama pri treh mesecih...

jazz -> RE: Ne razume me (27.10.2007 17:20:14)

Aja, no pa da še dodam, jaz sem si ga želela 10 let, zdaj ga imava.

Gina -> RE: Ne razume me (27.10.2007 17:30:24)

Jaz te razumem. ko človeka popade tako huda želja po otroku, tvojemu pa ni do njega, je to res boleče. Dandanes ne bi več hotela biti z nekom, ki mu ni do otroka. Ne bi ga čakala, pri 25. zihr ne. Če pri več kot 25. letih ni zrel, je vprašanje, kdaj bo. Mogoče mu je tolk do žuranja, al pa do štalce, pojma nimam, samo to so popolnoma druge vrednote, kot sem jih imela sama pri teh letih. Ne da bi bile vrednote zanič, vendar so v resnici drugačne, niso kompatibilne. Meni se zdi, da je otroke dosti boljše imeti mlad, in tudi mi je jasno, da otrok ne moreš imeti z nekom, ki si jih ne želi. Zato bi mene skoraj gotovo minilo biti z njim. Zaradi vrednot. Tako visoko sem imela vrednoto otrok pri tvojih letih. In ne, ni vseeno, če imaš otroka kasneje. Tvoja vrednota je ravno toliko pomembna, kot njegova - žurat ali ustvarit si podlago. Samo silit ga je pa  v resnici brez smisla. Zato ti pravim, jaz bi šla proč. Ne bi mi bilo vredno čakat.

Anonimen -> RE: Ne razume me (27.10.2007 17:46:05)

Bolje je se ti potrudiš in mogoče poskusiš razumeti njega. Imata dobri službi, stanovanje? Mogoče, pa ga ja strah, da vama ne bo finančno zneslo. Otrok je odgovornost in ko imaš otroka moraš imeti denar za stanovanje, stroške, hrano. Ne moreš več živeti iz dneva v dan. In mogoče ga je tega strah. Poskusi ga razumeti, pogovrita se. Ker ni glih fajn, če izsiliš otroka. Otroka si morata oba želeti.
In s tem, da si pri 25 letih še ne želi otroka ni nič narobe. Poznam kar nekaj 25 letnikov, ki pač trenutno ne želijo še ene obveznosti. Ampak to ne pomeni, da ne bodo čez 3-5 let dobri očki.

Mogoče te samo luna daje. Jaz si trenutno tudi želim enega bejbija. Pa vem, da ni nobene možnosti, da bi ga imela. Ker nama ne bi zneslo. Še celo sanjala sem, da sem nosečka, ter porod. Ampak bo treba še nekaj let počakati. Tako, da nekoč bo otroček, ampak šele ko si ga bova oba želela, ter ko bo stanovanje itd.

Lianna -> RE: Ne razume me (27.10.2007 17:49:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz te razumem. ko človeka popade tako huda želja po otroku, tvojemu pa ni do njega, je to res boleče. Dandanes ne bi več hotela biti z nekom, ki mu ni do otroka. Ne bi ga čakala, pri 25. zihr ne. Če pri več kot 25. letih ni zrel, je vprašanje, kdaj bo. Mogoče mu je tolk do žuranja, al pa do štalce, pojma nimam, samo to so popolnoma druge vrednote, kot sem jih imela sama pri teh letih. Ne da bi bile vrednote zanič, vendar so v resnici drugačne, niso kompatibilne. Meni se zdi, da je otroke dosti boljše imeti mlad, in tudi mi je jasno, da otrok ne moreš imeti z nekom, ki si jih ne želi. Zato bi mene skoraj gotovo minilo biti z njim. Zaradi vrednot. Tako visoko sem imela vrednoto otrok pri tvojih letih. In ne, ni vseeno, če imaš otroka kasneje. Tvoja vrednota je ravno toliko pomembna, kot njegova - žurat ali ustvarit si podlago. Samo silit ga je pa  v resnici brez smisla. Zato ti pravim, jaz bi šla proč. Ne bi mi bilo vredno čakat.

Zakaj bi šla stran? Kaj pa če je on samo malo bolj realen. Kaj pa če nimata finančnih možnosti, stanovanja? Saj ne vemo v kakšni situaciji sta. Ampak iti stran samo zato, ker on trenutno ni pripravljen imeti otroka se mi ne zdi najboljša možnost. Saj sta oba še mlada in imata čas.

karmy -> RE: Ne razume me (27.10.2007 18:04:05)

to da gresta delat otroke brezglavo in brez pomislekov je najhujše... moraš vedeti v kaj se spuščaš... otrok pomeni zelo veliko odgovornost, na kar zgleda tvoj fant ni pripravljen, in se tudi zaveda tega... nekaterim pač ni do menjavanja plenic skoraj vsakih 15 minut, bruhanja, podiranja kupčkov, uspavanja,dretja etc....

Martina27 -> RE: Ne razume me (27.10.2007 18:15:55)

Sicer ne vem kaksna  je vajina veza, odnos itd... Malo razmisli, zakaj noce se otroka, probaj se na nek način pogovorit z njim. Sej bo, takrat, ko bos najmanj pricakovala.

Pa ne ga silit ali pritiskat nanj, če se imata rada, bosta nasla eno skupno razumno pot. Ne bit zalostna, vse se bo reslo. Zaupaj vase, v vajino vezo.

Tudi moj partner si ni zelel otroka, pa sem zanosla slucajno in je potem on bil prvi za, in jaz tista ki sem bila v dilemi, ker se nisem imela koncanega faksa.

Pa ga imamo, nasega zlatega malega princa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lepo bodi, pa ne vec jokat, vse ob svojem casu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

karmy -> RE: Ne razume me (27.10.2007 18:38:25)

S tem da pod prisilo in načrtno zanosi brez soglasja partnerja oz. želje partnerja da ne želi otroka, je to zelo podlo od ženske... s tem je pa zelo veliko zgodb da jih je partner zapustil noseče...

Anonimen -> RE: Ne razume me (27.10.2007 18:53:28)

Moj je že pri mojih 14-ih vedel, da bom rodila njegovega otroka. Rodila sem ga pa pri 26-ih. Torej je ČAAAAAKAAAAAL. In dočakal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mislim, da ti njega ne razumeš.

Anonimen -> RE: Ne razume me (27.10.2007 19:18:44)

Želeti si otroka. Ja jst sm si ga že pri 22ih želela, pa jih mam 26 pa ga še ni. Moj si ga je tud želel, sam na srečo sva bla oba tako realna da nisva delala v tej smeri in sva prvo vse ostalo poštimala. Včasih imam občutek tukaj gor da so moški dosti bolj odgovorni od žensk. Pa tolk se jih šinfa. Za otroka pač ni dovolj samo želja. Je pametno imeti stanovanje, vsaj v najemu (da ne bomo rabli brat zgodbic imamo sam sobo tašča me živcira), službo(da se nam ne bo treba prerekat al je bit lažna samohranilka kaznivo al ne), neko finančno stabilnost, in predvsem željo in realen pogled na svet. Lepo je imeti ljubezen, sam sam ljubezen pa ni dovolj. Z ljubeznijo ni še nihče kupil plenic.

To pa da je čudno da tip pri 25ih ni dost zrel za otroka? Meni se zdi zelo zrel in odgovoren če se zaveda da še pač ni zrel za družino. To je zrelo, priznati si da sicer si želiš otrok, samo ne še ta trenutek. Nezrelo je lezt z glavo skozi zid, narest otroka in se šele nato posvečat problemom ki ob tem nastanejo. Zelo zrelo.

Kar se pa tiče tvojega jokanja. Jaz osebno, pa moj je tud tak, jok jemljem kot izsiljevanje. Ne kot žalost, ampak kot izsiljevanje. Ker običajno tako je. Tečnarit in cmerit se pa bomo dobile vse, tako kot smo pri očitu, mal si zajokal pa zatečnaru pa se je stopil. Odrasla ženska se ne cmeri da hoče otroka. Odrasla ženska pove da si želi otroka, ima službo, razjasnjene pojme da otrok ni igrača, da zanj rabi denar, čas in veliko potrpežljivosti. In se pogovori s svojim partnerjem. Posluša njegove razloge zakaj še ne. In sklene nek kompromis oz. če ji razlogi ne pašejo, gre.

Vama pa očitno manjka komunikacija. A sploh veš zakaj si ne želi otroka? Se pogovarjata o tem? Al sam ti govoriš da bi otroka in se cmeriš. K če to počneš se niti malo ne čudim da ga jezi. Men bi se zmešal da mi nekdo to dela.

Gina -> RE: Ne razume me (27.10.2007 20:16:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Zakaj bi šla stran? Kaj pa če je on samo malo bolj realen. Kaj pa če nimata finančnih možnosti, stanovanja? Saj ne vemo v kakšni situaciji sta. Ampak iti stran samo zato, ker on trenutno ni pripravljen imeti otroka se mi ne zdi najboljša možnost. Saj sta oba še mlada in imata čas.

Poglej, to so moje vrednote. Meni se zdi, da čakati enega deca, da bo pripravljen ni ravno najboljša varianta. Lahko bo pripravljen, lahko pa ne bo še dolgo. In zakaj bi jaz, ki imam bog ve koliko življenja sploh pred sabo, morala čakat enega takega, ki mu do otrok ni in vprašljivo kdaj mu bo, če je to npr. moja veliiiika vrednota? Potem je vprašanje, koliko časa bi se morala matrati, da bi otroka sploh naredila. In meni se 25 ne zdi tako zelo mlado, za prvega otroka, ne glede na današnje trende, ki se z mano sploh ne strinjajo, ki predlagajo kasnejša leta (se mi zdi bolj zaradi razmer življenja in vrednot v modernih časih) in zaradi komotnosti, ali boljše rečeno socialne varnosti, položaja, preskrbljenosti. Če bi jaz imela prvega otroka pri 30., sigurno ne bi imela treh otrok, kot jih imam zdaj. In ker sem imela prvega "šele" pri 25., nimam štirih, ker zdaj sem pa prestara za imeti še enega, nimam več energije. Sicer bi jih pa z veseljem imela. Zavedam se, da trenutno geni za otroke imet počasi izumirajo, da imajo ljudje raje prej vse urejeno in ok je tako, za tiste, ki tako čutijo, vendar je tudi ok za tiste, ki si otroke res grozno želijo, če jih imajo in da jim ni treba čakat. Če bi tukaj šlo v resnici za ne vem kakšno socialno stisko in za neprimernega partnerja, da se ne bi ujemala, ne bi bila sigurna en v drugega (v tem primeru tud boljš, da gresta narazen), ali če bi ona še študirala, potem je to druga štorija, valjda v tem primeru ni fajn zanosit. v običajnih primerih, ko pa gre vse po neki ok poti, četudi še nimaš stanovanja, pa ni razloga, da bi bile moje vrednote manj vredne od njegovih. nobene niso bolj ali manj pomembne, so samo različne in onadva pač tu nista kompatibilna. In ja, najbrž bi jaz tudi jokala, če moj dec ne bi hotel imeti. jokala bi, ker bi bila postavljena pred ultimat: pustiti ga ali čakati in nobena od teh dveh rešitev se mi ne bi zdela fajn, bi mi bila boleča, poleg vsega bi bil povsod en velik riziko.

Čupka -> RE: Ne razume me (27.10.2007 20:44:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Tko ti bom rekla. Tud moj si je dosti prej želel otroka kot jaz in sem mu to tudi povedala. Pač želela sem prej doštudirati in imeti redno službo. In s tem je bilo zame konec debate o otrocih.

In če bi mi on skoz utrujal in bil žalosten, ker še nimava otrok in zato še jokal povrh ti povem, da bi se spokala od njega, ker bi me delal živčno. In tu ni ničesar v razumevanju njega in tem. Tu je le to, da meni ni bilo do tega in konc besed, brez joka in stoka. Brez debate, brez prošenj, brez pogovorov o otrocih.

Tko da jaz njega razumem, da pač noče imeti (še??) otrok in da pač ne želi tebe gledati kako se jokaš zarad tega.

Ali ga razumi, da pač še ni pripravljen, al si pa najdi nekoga ki bo takoj pripravljen imeti otroka. Z jokom ga ne boš prepričala da imejta otroka, ampak ga boš le odgnala od sebe.

Mislim, da ne bi mogla napisati boljše in bolj realno! Bravo Pajaca![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

vaney -> RE: Ne razume me (27.10.2007 21:44:42)

pozdravljene. moj mož je hotel imeti že pri 20-otroka, jaz pa sem želela it študirat. tako sva bila 3 leta vsak na svojem koncu Slovenije in po treh letih sva zaživela skupaj. vmes sva imela dovolj časa med tednom posamezno razmišljat, kaj si želiva, med vikendom pa skupaj. sedaj imava že slabi 2 leti svoje stanovanje, službi in po novem letu pričakujeva dojenčka. hočem povedati, da si ga morata želeti oba, da pa ne moreš partnerja prisilit v to, da si bo želel otroka. Vsaj mene moj ni mogel. Će imaš vmes še druge cilje in ambicije, je prav, da jih prej uresničiš, ne pa da si po tem zafrustriran celo življenje in je po možnosti za tvojo nesrečo kriv otrok. Katastrofa.
Pa še nekaj. Vem, da so trenutni trendi imeti otroka po 3o. letu, meni se pa zdi, da je to že malo pozno. Moj je star 24, jaz 23, pa imam včasih občutek, da sva že kar malo pozna. To je seveda odvisno od človeka. Pogovori se s svojim partnerjem, zakaj noče otroka in potem ukrepaj naprej.

ključek -> RE: Ne razume me (28.10.2007 12:12:56)

sem bila na istem kot ti, anonimna. jaz sem si pred 2 letoma noroooooooooooooo želela otroka, pa moj možek enostavno ni bil za ta "projekt". sm malo trmarila, a sem potem, hvala bogu, doumela, da morava biti oba za stvar, ne pa da mu otroka dobesedno "podtaknem".  sedaj imava oba željo po [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], in ko se nama bo to uresničilo, bova srečna, oba skupaj, ker si ga oba resnično želiva.
včasih je potrebno počakati, so potem dobljene stvari toliko slajše.
lep dan vsem.

slovenka -> RE: Ne razume me (28.10.2007 15:02:19)

Gina, no to se pa ne strinjam, da če moški pri 25 ni pripravljen na otroka, da nikoli ne bo. Daleč od tega. Pač v tem trenutku še ni pripravljen, ima še dovolj časa za to. Jaz sama pri 25 tudi še nisem bila, sedaj sem pa 28 in več kot pripravljena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Saj bo. Si pa ne predstavljam, da si moj ne želi otroka, jaz ja, in da se potem jokam zaradi tega. Se je pa treba že bolj konkretno pogovoriti o tem - ali misli, da si bo ga sploh kdaj želel... če si pa ga ona želi takoj, pa ja, kot pravite drugi - drugega partnerja.

Gina -> RE: Ne razume me (28.10.2007 17:33:13)

Ja kje sem pa napisala, da ne bo pripravljen? Napisala sem, da vprašanje, kdaj bo. In ja, ve kar čakajte, pa čakajte, pa hrepenite, če vam paše se mučit v tem oziru, oz. če vam to pač očitno toliko ne pomeni, ali če se vam zdi to ok, da so njegove vrednote pred vašimi,  jaz še vedno ne bi čakala -niti mu ne bi podtaknila otroka, šla bi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Ne razume me (28.10.2007 17:57:05)

Moj pri 25ih ni bil pripravljen. Pri 28 je bil, pa se je pr men zakompliciral, sedaj pri tridesetih pa vsak mesec živčen skače po stanovanju in čaka da mu povem kkšno fajn novico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tak da....ja običajno si jih zaželijo. In ja se je splačal čakat. K men osebno ni vseeno kakšnga očeta imajo moji otroci. In on bo fenomenalen očka tko k je fenomenalen partner-običajno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Mene bolj zanimajo razlogi zakaj on ne želi otrok. Če jih dotična ki je odprla temo seveda ve. Bi pol lahko bolj realno napisala al se splača čakat al ne. Moj je imel tehtne in meni osebno pametne razloge zakaj sva čakala.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>