NevenkaP -> RE: a danes ne bo kosila? (27.10.2007 13:50:01)
|
Jaz ne, moj tastar. Recept za 4 osebe gre pa takole: 200 g stročjega fižola 20 majhnik paradižnikov češnjevcev 1-2 pesti črnih oliv 4 lososovi fileji 2 limoni 1 pest sveže bazilike 12 fielejev inčunov. Stročji fižol skuhamo in odcedimo. Damo ga v pekač skupaj s paradižniki, inčuni , baziliko in razkoščičenimi olivami. Prelijemo z oljnim oljem, limoninim sokom (1 limona), solimo, popramo in premešamo. Na vse to položimo lososove fileje, prelijemo s sokom druge limone in z malo olčnega olja. Pečemo 10-15 min na 220 stopinj. V knjigi sicer piše, da se zelenjava peče na eni strani pekača, losos pa na drugi, ampka meni je bolj všeč, če ga položim na vrh. Pa fižola dam vedno precej več, kot je po receptu, ker rata taka fajn omaka in prav pride še naslednji dan za solato ali pašto. V glavnem enostavno, dobro, pa vse lahko pripraviš prej in ko pridejo gostje, daš samo pekač na mizo in volila!
|
|
|
|