Anonimen -> RE: Danes bo na mizi... (27.10.2007 12:27:22)
|
Še premišljam.Namreč dobila sem radič,ki pa je že kar star,zato je trd in malo greni.Ne vem ali bi ga skuhala in naredila solato ali pa ga uporabila za omako za na špagete ali rižoto.Porabit ga pa moram,škoda bi bila,da bi šel v smeti. Omakco pa naredim tako,da na žlici olja popražim pol čebule na tanko narezano,sredino,kocen lista radiča odsranim,obdržim samo mehke dele lista radiča.ki ga narežem na tanke rezance,vržem na olje in popražim,nato zalijem z malo belega vina in vodo,da se jed duši,dodam poper sol.Na koncu pa prilijem malo sladke smetane,da zgostim omakco.Če pa delam rižoto, pa že kar v dušen radič,že zalit z vinom , stresem riž,počakam,da je skuha in na koncu dodam sladko smetano.
|
|
|
|