smrkanje S.O.S (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

kajalin* -> smrkanje S.O.S (26.10.2007 21:41:24)

Moja Lin bo januarja stara 3 l,pa se ne zna smrkat v robček,kak jo nej to naučim?Nimam več idej,zdej kr vleče v sebe in sam čakam da pridejo posledice,pa grozn mi je že to poslušat.Nosek ji čistim s fiziološko ampak ko začne ven tečt ona spet v sebe...
To je grozn:(Ne pihne,ker pravi da ne zna!
Že poslušat jo več ne morem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

gumbek -> RE: smrkanje S.O.S (26.10.2007 21:42:55)

Kupi si sterimar pa bo pihal,moj enoletnik tko pihne pol vn da so velike sveče.

piščanc -> RE: smrkanje S.O.S (26.10.2007 21:53:45)

učenje pihanja skozinosek ven je kar težko. nekaeri sami pogruntajo, drugi pa ne. ena vaja je, da mora skozi nos pihniti v robček, da zaplapola.

če ne zna izpihniti je najbolje, da pakticirata fizološko, pa še kakšno pumpico ali ampule fiziološke s katerimi špricneš vodo in jo potem posrkaš

BaByGiRl -> RE: smrkanje S.O.S (26.10.2007 23:12:00)

ja, probaj s  sterimarom. To je fiziološka, ki je pod pritiskom in pozgačka ko jo vbrizgaš. Probaj vato posvalkati med prsti v čim tanjši zvitek, pol se pa igrajta da jo zgačkaš, če ti bo uspelo. To izvabi kihanje. Pa bodita ustrajni pri vsekovanju. Nauči jo skozi igro. Včasih traja dolgo.
Upam, da se čim preje pozdravita. Lp, L

Enolla -> RE: smrkanje S.O.S (27.10.2007 8:45:54)

Res kot pravi piščanc - papirnati robček na mizo in naj piha skozi nos (usta pokrita z roko) tako da se premakne. POčasi bo že šlo, fiziološka v nos pa tudi koristi.

Anonimen -> RE: smrkanje S.O.S (27.10.2007 9:08:30)

Kako,težko je,če otrok noče pihat,pa zagotovo zna,samo noče.Naš je pri enem letu že znal se usekovat v robček,sedaj pri štirih pa trmasto beži,ko zagleda robček in ko ga prosimo,najse usekne,ker vleče pod streho,da je groza,pa razlagamo mu,da se bo boljše počutil,da ga bo glavica bolela,če bo vase vlekel.ampak ne in ne.Drgače,pa,ko ješe pustil,sem mu robček na nos naslonila,eno nosnico zaprla in rekla pihaj,nato pa zamenjala,spet drugo nosnico zaprla in ponovila postopek.V tem obdobju pa odklanja.Poleti je bilo lažje,ker smo mu kar slano vodo pljusknile v obraz,pa je avtomatično pihnil skozi nos in ta se je pošteno spucal.Veš kaj,ko bosta se kopala,poskusi ga prepričat naj se skloni nad vodo in naj piha z noskom pod vodo,češ,da bo delal balončke.

Stran: [1]