belica -> pozdravljene! (14.12.2004 12:59:11)
|
Ma ni panike, tudi jaz nisem vedela pa sem se pozanimala, mogoce je malo prevec strokovno napisano,vendar se meni zdi tako najbolj razumljivo in podrobno, tudi za ostale zenske ki ne vejo kaj pomeni to a, jih to se caka. HSG –histerosalpingografija je diagnostična preiskava pri kateri se ugotavlja nepravilnosti materničnega ustja, notranjosti maternice, jajcevodov in nekatere nepravilnosti v trebušni votlini. Največkrat to preiskavo delajo v sklopu ugotavljanja vzrokov za neplodnost. Preiskava se opravi ambulantno in ni boleča, če je ženska sproščena in nima zlepljenih jajcevodov. Pri preiskavi se v notranjost maternične votline vbrizga kontrastno sredstvo, ki se iz maternice razširi skozi jajcevode v trebušno votlino, ob tem se naredi RTG slike in opiše stanje ginekoloških organov. Preiskavo se opravi v prvi polovici menstrualnega ciklusa, po menstruaciji. meni je zdravnik reku da ti to v bistvu spihajo jajcevode ce imas mogoce kaksno sluz notri in da ce je vse po sreci,da bi morala zanosit v roku treh do sesth mesecev, ce pa ne pa sledijo druge preiskave, meni je omenil hormonske, tako da upam, da da nama bo ratalo ze po HSGju. ne mi zamerit za kaksne napakicece so, ampak se mi full mudi. lp, pa veliko srece pri :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::duda:
|
|
|
|